V súlade so snahou zdravo sa stravovať,občas kupujem hnedú ryžu natural.Ale varím,varím a varím.....zdá sa mi nedovarená.Je to zlou tepelnou úpravou,neznalosťou prípravy,alebo táto ryža má byť"chrumkavejšia" ? Na obale nie je uvedený čas varenia,ale je prírodná,neleštená a nebrúsená ryža.Niekedy si myslím,že to s tým zdravým stravovaním preháňam.......najmä keď potom tu vidím krásne a dobré zákusky,koláče a už sa chystám vyskúšať niektorú orechovú dobrôtku.
@zareaguj
K tomu ryzovemu hrncu - ja mam konkretne Panasonic SR CK05 /skus si ho vyguglit/, ale ako som pozerala , u nas nie je v predaji . Ten je tak akurat pre normalnu rodinu a aj male mnozstvo ryze sa uvari dobre .
Pozri si na "moj" hrniec .
ked sa rozhodnes pre hrniec , tak si vyber co najmensi :-) v nasich internetovych obchodoch som videla iba 1,5 litrove co je prilis velke .mala som taky a je to iba pre velku rodinu, male mnozstvo ryze pre 2 ludi sa tam prakticky uvari na "chrumkavo" a nie je to chutne . moj ma iba 0,5 litra a to je tak akurat :-)
pinchmysalt.com/how-to-cook-perfect-brown-rice/...
sú tam aj receptíky...
PS: Medzi sojovymi omackami je obrovsky rozdiel v kvalite a chuti ja som pouzil Yamasa
kuchtu nemam ale skusim vopred namocit