Rôzne

Aké mate skúsenosti s marazením rebarbory?

ancicka - fotkaancicka, 22. mája 2012

Chcem sa spýtať,či máte nejaké skúsenosti s mrazením rebarbory ? A či sa to vôbec dá,tak aby vydržala aj cez zimu.
Za každý názor,alebo skúsenosť Vám vopred dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
bezne mrazim rebarboru uz roky a v zime som sama sebe za to vdacna :-))) Osupem ju , pokrajam na kocky , dam do sacku z ktoreho odsavackou vysajem vzduch , zatavim a dam zmrazit na -24°C .Ale kym som nemala tu "turbo "mraznicku , tak som mrazila v normalnej na -18°C a rebarbora bola dobra aj tak .pred pouzitim ju necham iba "povolit" aby sa mi kocky od seba oddelili a pouzijem zvacsa taku polozmrazenu . Iba na kysnuty kolac ju necham rozmrazit uplne aby sa mi cesto neprechladilo .
diabambulka
ahoj ancicka, ja mrazím tiež rebarboru. Rebarboru očistím, nakrájam na kocky, poukladám na tácky a dám zamraziť- keď je zmrazená nahádžem ju do mikroténových sáčkov, približne po pol kilečku, aby to bolo akurát na koláčik. Preto ju mrazím najskôr na tácke a potom do sáčka, aby sa mi dalo odsypať, keby som chcela rebarboru, niekde len doplniť, do nejakého ovocného koláčika a urobím si mix ovocia-to máme radi. Mrazenú dokonca používam aj do koláčikov klasických ako je bublanina, ale len ako prímes, ale aj do lineckého cesta, vtedy si ju nechám z večera do rána rozmraziť a rebarboru ešte vystískam v rukách, ako keď robím jablkový koláč, aby sa všetko krásne prepieklo,akurát cesto posypem ešte mletými orechami a na to naukladám rebarboru, aby prebytočnú šťavu nasiakli orechy:-) môžem len odporučiť, u nás sa po takýchto koláčikoch len zapráši.
Dúfam, že som troška pomohla :-))) pekný deň
PS: tvaroh sa mi na druhý pokus podaril, ďakujem .
ancicka
@babidka ,@diabambulka ,dakujem vám za vašu skúsenosť,ktorú určite využijem.
@diabambulka ,som rada,že sa podarilo.Ja v poslednom čase beriem dvakrát do týždňa po dva litre od jednej sukromničky a vždy si urobím tvaroh a maslo.Srvatku a cmar pokžívam aj do varenia-pečenia.Ked berieš mlieko s mliekomatu,tak skús si urobiť aj syr.Z kravského mlieka je tiež fajnový.
hubata
Ja som tuším okrem zemiakov mrazila všetko a teda aj rebarboru. Robila som z nej všetko čo sa len dalo: koláče, ryžový nákyp, na puding, so šľahačkou ......
Ešte máte prázdne mrazničky tak ju treba pomraziť.
diabambulka
ahoj ancicka, no na syr sa veru chystám, ale mám recept len na syrovú hrudku, ako robievaš syr ty, používaš aj syridlo? lebo to žiaľ nemám a ani netuším kde by som ho zohnala...
som rada, že aj ostatní varecháčikovia z vesela mrazia rebarboru a že sa s nami delia o svoje skúsenosti kam všade sa s ňou dá počítať :-)))
ancicka
@diabambulka ,Ahoj.
Ja obiednávam z netu, www.syridlo-predaj.sk/index.php/-a38....

na prvý raz som si objednala sadu s teplomerom,tam máš priložený aj postup výroby syra.Ked sa pridržíš postupu,tak sa ti na 100% vydarí.
Ja robievam aj z kozieho mlieka.
teraz si obiednám čo mi treba.Ja tiež skúšam so syra postupne a vždy sa mi podarí a ani nestíham,keby som aj robila každý druhý deň.Robievam dva razy do týždňa.
Dúfam,že budeš aj ty spokojná.
arasidka
dobre, že ste mi pripomenuli tú rebarboru. "Obrala "som zo dve kilečká, idem ju zamraziť. Alebo si ešte rozmyslí, či z nej nespravím trošku lekváru.
viera1
V najnovšom čísle Báječnej ženy píšu krátky článok o rebarbore :...pre vysoký obsah kyseliny šťavelovej sa neodporúča viac ako 2x do týždňa.Nikdy ju nejedzte surovú!Ak trpíte žlčovými alebo močovými kameňmi,radšej sa jej vzdajte úplne.
Tak "výborne" a ja mám tak veľmi rada rebarboru,myslíte,že tomu mám veriť ?