Varenie

Ahojte potrebujem pomôcť :)

miriamka - fotkamiriamka, 29. januára 2013

Robím v TN v jednéj firme a tam mávame na obed kuracie prsia na
prírodno s ryžou a štavou tá šťava je uplne obyčajná ale výborná a
ja som doteraz neprišla na to ako sa tá šťava robí ak náhodou niekto
viete a pochopili ste z tohoto mojho bludiska že čo vlasne chcem tak
píšte píšte píšte budem moc rada ak mi poradíte. Ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
:-)) a čo tak obrátiť oči na kuchára a polichotiť mu systémom "to je také vynikajúce, vy ste veľmi šikovný, tá šťava je vynikajúca, ako to len robíte? Ozaj, ako tú šťavu vlastne robíte, zraďte, mne sa taká báječná nikdy nepodarí." Ubezpečujem ťa, že neexistuje chlap, ktorý by ti po takomto entreé nezradil aj počet zlatých zubov svojej starej matere. Teda - aspoň mne takéto niečo vždy zafunguje. :-)))
1x nikats
abdul
18 ročnej peknej slečne - aj modré z SDKU, alebo z neba ?
marika9
Šťava z pečenia sa redukuje, teda odparuje sa voda ostatné je na kuchárovi. Môžu sa pridať bylinky, lyžica masla alebo smotany, žĺtok, sójová omáčka, kečup alebo iné ingrediencie. Môže sa zahustiť škrobom a aby bola celkom hladká, rozmixovať alebo precediť. Taká omáčka sa nakoniec dá spraviť aj z bujónu. Ale ak ti chutí práve taká omáčka, najlepšie bude polichotiť tomu kuchárovi.....
marcy
demi-glace nájdi si na nete,je to fakt vynikajúci sosík,ktorý sa varí v 50 l hrncoch v dobrých reštikách, (aj doma fajnšmekri pracne vyrábajú ) potom to pridávajú k minútkam,lebo pri opekaní mäska šťavička zostáva zatiahnutá v mäsku
2010
Hmm... demi-glace v zavodnej vyvarovni za par eurasov? jedine ak by robila v parlamente. Co tak sackovy skoro glaze ?
Tu je vyse kila
40127 Demi Glace Knorr 1,1kg ks 18,46
 www.mnamfoodservis.sk/p-cennik...
babidka
Aj ja si myslim , ze v takejto kuchyni urcite nerobia klasicku demi-glace , skor tam "supnu" nejaku hotovku . Alebo daju klasicke grilovacie korenie , ochutia to este mozno maslom. Je to najlahsie a najlacnejsie ...aj chuti to . Preco nie .
helica
Ja som tiež prácne hľadala recept na omáčku demi-glace. No, keď som ju konečne našla a prečítala si ten pracný postup ( robota na celý deň), rovno mi prestala chutiť. Potrebovala som ju ako základ do koňakovej omáčky, ktorá sa podáva k minútkam z hovädzej, alebo bravčovej sviečkovice. Keď náhodou niekto poznáte dobrú a hlavne rýchlejšiu prípravu, prosím napíšte mi. Môže byť aj s polotovaru. Ďakujem.
evanaaa
Nerozumiem @nadia56 , prečo spomínaš žart v súvislosti s @miriamka , v čom má spočívať? Že chce radu na dobrú šťavu k mäsu? Čo je na tom zlé?
@miriamka , základ každej šťavy na mäso je cibuľa a červená mletá paprika, potom si už pridávaš sma, napr. pokrájať 1-2 papriky, paradajky, korenie, atď., ako ti radia, alebo sa podívaj na mäsové recepty tu. Ale lepšie sú šťavy nezahusťované múkou, radšej pridaj nastrúhanú zeleninu, alebo vaic redukuj šťavu, múku snáď tak do gulášu, ak máte radi veľa šťavy.
tatranocka
@miriamka základom dobrej šťavy je výpek (nesmie byť prihorený),ale chce to skúsenosť.Ak nájdem stručný a zrozumiteľný popis-pridám.
tatranocka
@miriamka v núdzi si pomôžeš aj týmto,ja som to ešte nerobila,ale skúsiť môžeš,pretože z kuracích pŕs na prírodno hnedú šťavu nezískaš.Daj vedieť,či sa podarilo a či chutilo:
přípravu šťávy k masu si můžete usnadnit použitím KNORR Fix Štávy k vepřové pečeni a KNORR Fix Šťávy k drůbeži, které dodají pečenému masu skvělou chuť
hubata
Takto to dopadne, keď sa mladé dievča zaľúbi do kuchára .......
bambuch
takže šťava bola zámienka...láska ide cez žalúdok...tak si za zaľúbila do šťavy od pekného kuchára...chichi...veď si na drzovku vypýtaj recept...a uvidíš ako to skončí !!!
gubics
Tú šťavu treba vychutnávať, a podľa chuti zisťovať čo v ňom asi môže byť, Ja som už veľakrát varila tak, že som jedlo dochucovala z pamäti, ako som si to pamätala z reštiky. Keď na prvý pokus sa nevydarí presne taká omáčka, možno nasledujúca bude lepšia. Tvorivosti sa medze nekladú. A potom aj nám môžeš prezradiť ten vydarený recept. Veľa tvorivej trpezlivosti Ti prajem!
ericka
Mäsko / rôzne /nakrájame na plátky,ochutíme korením/grilovacie,gyros a pod./následne poprášime každý kúsok hladkou múkou a prudko na oleji opečieme.Opečené mäsko ihneďvyberieme a do výpeku pridáme cibuľku, ktorú orestujeme.Naspäť vložíme mäsko,podľa potreby podlejeme horúcou vodou a dusíme do mäkka. Na konci môžeme pridať už len na zjemnenie plátok masla .....
bedo666
kde sa mäsko pieklo sa prida muka a zaleje vyvarom je to stava na prirodno aspon mi to tak v restike robievame
miriamka
no hubata žiadneho kuchara tam nemame a oni to nevaria tam ale dovazaju takze tak ale už som na to prišla jednoduche to je a je to z masla :) a žart to nebol potrebovala som len radu