Rôzne

A túto poznáte ??

janazjarku - fotkajanazjarku, 28. februára 2013

Varila som varilaáááá suchéééé hríby s octom, sama som ich nejedla dááála som ich hosťom :-)
Tejto piesničke som dáko nerozumela až pokiaľ som po dlhočiznom pátraní (trvalo 14 rokov) nezistila, že táto ľudová žienka vedela, že octové a iné podobné jedlá prekyslia organizmus, no napriek tomu citrónové jedlá vás odkyslia..choré nie ? Šak kyselé, jak kyselé a či ? No , veru nie a toto je jeden z dôvodov, že ma tu nebolo, lebo skúste chodiť čítať tie fajnoty o ktorých neviete či ich môžete :-( Odpoveď je na svete a preto dnes varím šošovicu bez octu, ale s citrónom, ale o tom potom. Počúvajte povedal vám niekedy váš doktor, že všetky problémy sú ukryté v tom čo jeme ? No, určite a kto by mu dal tie provízie za predpísané lieky :-D Kto bude chcieť tak prezradím, ako som sa po 14 rokoch zbavila "exému" na dlaniach a chodidlách .-) z lásky to bude grátis !!

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
ano je to presne tak, citron je zasadity, aj ked je kysly a s tym lekarom mas tiez pravdu, preto ich obchadzam oblukom
marianne
teda zle som vyjadrila nazov:Zazracne lieky v potravinach,malo byt
janazjarku
@marianne celkom po známosti voľáka dievka oskenovala niečo podobné (verím,že legálne) takže ak niekto bude mať záujem nech mi napíše na mail v profile a rada pošlem, lebo sú tam také rady ktoré som ja hľadala 55 rokov !! Rada pomôžem, lebo viem si predstaviť ten skvelý pocit, že sa niekto vylieči, alebo si pomôže celkom sám :-) Inak denne sa pozerám na moje dlane bez exzému asi tak 300 X :-D
janazjarku
Práve som bola precediť uvarené zemiaky a povedal vám niekedy niekto, že vodu z uvarených zemiakov nemáte vyliať, ale normálne vypiť (v prípade, že ste prajní môžete sa podeliť s partnerom) voda v ktorej sa uvaria zemiaky je zásaditá a pomôže vyrovnať PH organizmu..prekyslený organizmus nás nenápadne zabíja ..hm?
afataga
ani ja som ho nenasla, ale ak budes od tej dobroty, posli mi to, ja mam mail v profile hned na zaciatku, a z ktoreho si jarku :-)))
janazjarku
mail je v profile pre tých čo náhodou nenájdu :
sedikovajana@gmail.com
janazjarku@azet.sk
netuším prečo to nevidíte bo ja ho tam mám, prosím redakciu o zverejnenie :-)
marianne
napisem ti moj email do pretajnej spravy:-) a ak budes taka dobra,potesim sa:-) tuto co som ti link poslala mam z r.1996,ale uz mam z nej salatove vydanie.Naozaj,tych knih je na tuto temu pozehnane,ale tato vedie...podrobne vsetky choroby a lieky v potravinach,ktore ich liecia...alebo naopak,su tam aj listy pacientov...
afataga
ja viem, ze jarok je maly potok, len mi to pripada take vtipne, tak prepac :-) ten vyraz pouzivala s oblubou moja teta, tak sa u nas udomacnil, som rada, ze som ta pobavila :-)
janazjarku
@afataga vieš aj u nás v "krepáňove" sa používa výraz , že "od dobroty" čo ja viem, že nevedela čo od dobroty, ale ty si tam vložila , že od TEJ dobroty a to mi srdco potešilo veľmo a raz , keď mi syn vráti knižôčku útlu o nárečí novohradu (tam moja rodná mať i otec pôvod majú) tak tu prepíšem taký recept na zabíjačku, že tomu nik nebude rozumieť, ale aj tak sa všetci budeme tešiť, že to sme my Slováci :-)
izabella929
@janazjarku...nie náhodou z Málinca? tam majú také čudnô nárečie, že veru im nič nerozumiem...a ešte v Ľuboreči, tak čudne rozprávajú...taká knižka veru existuje napísaná v málinskom nárečí, len ju neviem zohnať...ale k jej prečítaniu treba aj slovník..lebo ináče veru nevieme o čom autor píše...
evanaaa
@janazjarku , ja poznám tú pesničku inak: Varila som varila, planie hrušky s octom, sama som ich nejedla, dala som ich hosťom.......a poznám ju asi vyše 50 rokov. A možnože oboje má rovnaký účinok ( na hostí)-:)
izabella929
@afataga...a pri Nitre je taká dedinka,,,Jarok,,,som si odtiaľ objednala u jedného pestovateľa ruže...boli prekásne..)) tak som si myslela, že preto má taký nick, že býva v Jarku..)
spetkasoli
Milé dievčata, aj ja rada prispejem jednou radou. U nás v kasíne v nemenovanom hoteli je zamestnaná ako upratovačka jedna pani z Ukrajiny. Akosi tak sa stalo, že sme sa začali baviť o chorobách a ja som bola práve pár týždňov po operácii žlčníka. No a tu mi dala pani radu od jedného starého lekára - profesora, ktorý ju liečil. Aj ona mala 4 veľké žlučníkové šutry a mala ísť na opráciu. Tento pán profesor jej povedal, že už jeho prababička bola lekárkou, ale radšej liečila bylinkami. On sa drží jej metody a tejto pani poradil skor než dojde k operácii, že skúsia prírodnú liečbu, ktorá už pomohla veľa ľuďom. Naordinoval jej po dobu 12 dní užívať 5kg olúpaných a na jemno nastrúhaných jabĺk a 3kg dobre očistěných nastrúhaných citronov, osladených cukrom, alebo medom. Toto mala jest každý deň po dobu tých 12 dní, nie dlhšie. Ona si to rozdelila na dva "turnusy" a to tak, že si polovicu teda 2,5kg jablk a 1,5 kg citronov urobila na 6 dní - mala to uložené v lednici a potom si pripravila druhú dávku, aby to mala čerstvejšie. Sladiť podľa chuti ako má kto rád sladké. Medzi tým jedla všetko normálne ako vždy, len si užívala pravidelne túto "medicínku". Strůhadlo použila tie jemnejšie slzičky ako na mrkvičku. No a výsledok bol taký, že išla znova na rentgen a po kameňoch nebolo ani stopy. Táto "pochúťka tie kamene rozdrtila na piesok pani má žlčník do dneška. Toto ju postilo asi prd piatimi rokmi. Povedala mi tiež, že si občas ako prevenciu toto zopakuje asi tak raz za pol roka, ale len z malej dávky. No za pokus to myslím stojí, asi tam nie je nič, čo by mohlo uškodiť, ale naozaj sa nesmie užívať dlhšie než tých 12 dní!!. Prajem príjemné dni a snáď sa už dočkáme vytúženého jara. Juj ako sa naň těším:))
kuchticka
@aroooo , pokial viem, citron sa ma skonzumovat uplne cely. Jeho hodnoty su vo vsetkom a najlepsie sa da skozumovat ked je z mraznicky zmrzly a tak ho snadno nastruhas na akekolvek potraviny - do taniera s polievkou, na maso atp.
kuchticka
@jankazjarku , som rada ze ta tu po dlhom case zasa "vidim". Ja by som mala tiez zaujem na ten recept [proti exemom a inej koznej pliage. Mam email na mojom profile. Vdaka.
afataga
uz sa tesim na ten recept, som zvedava, ci budem aspon nieco rozumiet :-), aj moja babka hovorila dobrô, malô, peknô a pod.
@izabella929 tak to som nevedela, ze taka obec existuje, zasa som mudrejsia :-) dakujem za info
rea1
aj ja by som prosila recept, ak budeš od tej lásky. :-))
u nás sa zvyklo vravieť miesto jana z arku, anna z jarku. :-)))
vodu z varených zemiakov nevylievame, necháme v nej pár kúskov zemiakov, pridáme do nej štipku masti (ani netreba), popučený cesnak a máme super polievku. a vodou zo zemiakov, ktoré sa varili v šupe sa výborne čistia okná a hlavne zrkadlá. :-))
janazjarku
@izabella929 skoro si uhádla :-) mama zo Zeleného, otec z Krnej a starkého bratranec z Málinca .-)tak to by sme mali :-D všetkým čo mi napísali mail som knižku poslala a verím, že sa každému bude dať aj otvoriť sem tu som niekomu niečo naviac napísala ako som stíhala. Cez víkend bude času viac tak sa ozvem :-)
janazjarku
@iyabella929 tak presne tú knižku z Málinca mám :-) vyšlo iba zo tisíc výtlačkov a neboj tam sú normálne vysvetlivky, ktoré ja nepotrebujem :-D
afataga
ja som ti poslala mail, na azet, ale knizka mi nedosla, tak neviem, kde je problem, ked budes mat cas, prosim skus este raz, dakujem
marianne
@janka velmi pekne ti dakujem, sa jej tesim,prisla v poriadku a ja ti dam na oplatku tip od toho isteho autora,moj oblubeny-) je to myslim druhy diel,tej tvojej...je bezne dostat,kupila som ju dokonca za polovicnu cenu


mracik9
Celkom fajn téma,asi každý z nás má ten problém,len ešte o ňom nevie.Aj mňa by zaujímalo,ako sa pomocou stravy toho zbaviť.
soncya
milá @janazjarku , poprosím tiež o zaslanie knižky, mám atopický ekzém, a nejako nevieme spolu žiť! :) mail mám v profile. Ďakujem.
irenaw
ďakujem pekne za promptné zaslanie, táto je aj moja hlavná inšpirácia, nech sa ti darí, pekný víkend :-)
abdul
@janazjarku : Pozdravujem krajanov. Zo Zeleného ? Ja Poltár a Hrabovo. Pou rodiny v Málinci po starkom.
mracik9
janazjarku,poslala som Ti mail v tajnej správe,ďakujem vopred
aroooo
@janazjarku , aj ja som ti poslala mail v tajnej správe, mala si ju už otvorenú, aj tam sa treba najprv znovu prihlásiť.
radost
@janazjarku
vytešujem sa z tvojho darčeku..začnem študovať..verím-že nebudem banovať...musím aj muža nadchnúť-dúfam-že podarí sa-ked začnem mladnúť...:-))))
vec je jasná-už teším sa-že-zasa budem zdravá..krásna...:-))
dorenika
ta kniha ako sizachovat mladost vyzera fajn idem pozriet na nete,ja si tiez myslim ze vsetko zavisi od toho co jeme a hlavne sa drzat stranou od liekov a pod...moj dedko ich ma predpisanych hrozne vela ale vela z nich neberie lebo mu je po nich hrozne zle..no co su to len za lieky?ach jo
izabella929
@janazjarku ,,,to som rada, že som trafila...v Málinci som bola pre niekoľkými rokmi na svadbe...krásne zvyky, úžasná svadba a keď prišiel starejší a začal rozprávať počas verčeri, nič som mu nerozumela..ešte aj tie jedlá volali po inakom , ako my...museli mi to prekladať...a mi svadobný otec hovorí , že teraz sa pôjde ,,,ta louka,,,myslela som , že svadba bude na lúke..ale inak , je to prekrásny kraj...my sme mali rodinu v Dobrom Potoku...teraz sa to volá Ipeľský Potok..a poznám aj Zelené, chodievam tam občas, máme tam rodinu pri tom renesančnom moste bývajú...aký je ten svet malý...))prekrásna je aj tá nová priehrada v Málinci, vyzerá to okolo tých skál , ako v Grécku..Je mi ľúto, že nemám tú knihu s málinským nárečím...videla som autora tej knihy v TV, preto viem, že niečo také bolo vydané knižne...som rada, že máš korene z náško kraja.-))
afataga
@dorenika to nie su lieky, to sa len tak vola, sluzia hlavne na zisky farmaceutickych koncernov, kazdy ma hromadu vedlajsich ucinkov, co by si chcela, ved je to sama chemia, dedko robi dobre, ze ich vsetky neuziva, aj lekari maju proviziu na kazdu predpisanu krabicku, tak predpisuju o dusu spasenu, to je moj nazor.
ludka10
Velmi uzitocna tema na debatu a presne ako pise @afataga , ktorykolvek pribaleny letacik k lieku si precitate, s hrozou zistite comu vsetkemu ste vystaveni po uziti lieku... Takze tiez som presvedcena o tom, ze niet nad "mediciny",ktorymi nas liecili nase stare mamy a mamy.
Janka, prosim o preposlanie tej mudrej knizky, ozvem sa na Tvojej e-mailovej adrese....., vdaka
klaura
@janazjarku ... tiež ťa poprosím o knižku ... keď sa pozriem na svoje dlane, je mi do plaču ... svrbia, pália, niekedy štípu ... aj mám mastičky ... chvíľu je dobre a o chvíľu zas všetko po starom ... poteším sa veľmi aj ostatným radám ohľadom zdravia ... na dochtorov sa veru spoľahnúť nedá ... :)
spetkasoli
@aroooo , áno tie citrony sa strúhajú celé aj s korou, ktorú poriadne umyjeme a utrieme. Dá sa to v pohode konzumovať. Ja som si to sladila medom a aj tá pani, čo mi dala recept tak dávala med. Určite je zdravější. Toto už skúšala aj susedka a veľmi si pochvaľuje.
cvikla
@janazjarku tiez ta poprosim o zaslanie tych informacii lebo aj ja sa zaujimam o zdrave stravovanie . Moj email: martafecova@gmail.com.
dakujem velmi pekne.
babinka
@ , staviam sa do zastupu ziadatelov o knizku, a tiez otazocka... co ti pomohlo na tie ruky? lebo dcere to poradim, nech netrpi a mozno konecne aj riady bude umyvat bez rukavic... ekinocka@ gmail.com . VELKA VDAKA
slnecnica1
Ja by som tiez veľmi pekne prosila o tú knižočku tiež ma to veľmi zaujíma. Ak je to možné, pošli mi ju prosím na adresu: lingesova.darina@gmail.com
Vopred moc ďakujem