Rôzne

..čo nato SOI-ka

gordonko - fotkagordonko, 30. decembra 2012

v klube ,,OSVEDČENÉ RECEPTY,, ktorý mam na POKEC i mám jeden album s názvom ,,nepozvem vás k obedu,, . Kupil som kilo ryby ,kde mala byť 20% ochranná glazúra z vody .... nechal som lad rozpustiť a potom som odmeral a odvážil obsah sáčku ....550gr bola ryba a 450 ml bola voda.
V TV som vydel spoved vyhodeného zamestnanca ,kde tieto ryby balili do kilových sáčkou ,ale predtým ich ešte raz strčili do vodnej lázne aby sa navíšilo množstvo namrznutej vody ,tým zvätšia váhu a oto viac ,,okradnú,, nás spotrebitelou.
Takže sme kupovali drahú vodu a čo spravili ony firmy ???
Firemní právnici sa vynašli ...označili to ako ,,ochranná glazúra ,, a je to vporiadku ....len neviem koho ta ochranná glazúra chrání a pred čím ....... či firmu pred stratou milionových ziskou ,ale bo nás od plných peňažienok ,aby sme si nepokazili charakter.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Aj ja som už kúpila "glazovanú" rybu. Po rozmrazení z nej ostala polovica a aj to čo ostalo nestálo za nič, pri každom dotyku sa to rozpadávalo. Myslím, že to tým ľadom zlepia, aby sa to aspoň podobalo na plátok. Odvtedy žiadne plátky ani filety, pekne celé pstrúžiky, prípadne chladeného lososa. V konečnom dôsledku nie je drahší oproti lacnejším rybám, ak cenu za kilogram prepočítame na skutočnú hmotnosť toho, čo po rozmrazení zostalo.
turistka
Súhlasím s gordonkom i sovkou62 stalo sa mi tiež, rybacie mäso bolo potom jedna špongia, nevhodné ani na fašírky, tak chodím do rybárne a tam kupujem, poprípade mi darujú rybári.
turistka
Dodatok: v obchode kupujem akurát od trawlic- v modrej krabičke sú 4 ks filetiek 400 gr, nie sú glazované a mám ich rada, na prírodno, alebo v trojobale. Takže toto je výnimka.
vierkadoktorka
Zo SOI,mám len zlé skúsenosti v posledných rokoch-sú to zbytočne platený alibisti-videla som v hypermarkete Kaufland,ako traja inšpektori išli do kancelárie riaditela v priatelskom rozhovore a po chvíli odišli a to bez toho aby aspoň formálne skontrolovali prevádzku, potom som ich videla v súkromnej predajni kde úplne všetko rozhádzali a velmi dôkladne skontrolovali.Mne na podnet na Billu pre zhnité mandarinky balené v krabičkách najprv odpovedali že skontrolujú a nakoniec nič z toho nebolo.
Čo sa týka ryby hlavne filetov,rybích prstov,filé a pod-neviem či vo vyspelej krajine by si dovolili predaváť takéto šmejdy,takisto ako zčerneté banány,zosmradnuté držky,mlieko a pod-keby dostavali za to milionové pokuty,tak by sa ponaučili,ale u nás občanom sa utahujú opasky a samé reštrikcie,namiesto vyberania peňazí od lajdákov a šmelinárov-v štatnej správe kopec zamestnancov a osoh takmer žiadný-radšej nech sa potom odrazí negativne na zdravotnom stave populácie.
arasidka
Gordonko, kamarát, tak tak tak to je ....Ja som piekla oplátky, minula som veľké množstvo múky , väčšinou v každom kilovom balení nejaký ten gram chýbal, krabicového mlieka som minula tiež neúrekom, i tu nebola vždy dodržaná miera "jeden liter",a takto by sme mohli hovoriť o viacerých veciach, i s kuraťom zakúpeným je to tak, že "ochranný obal", sakramentskarobota, a nepomýlili si to oni so sexom? Teda konkrétne s "nechráneným aktom"?
gordonko
@arasidka .... ??????? žeby smami vyje...... ???? vyzerá to tak a nielen oni , dokonca aj naši zástupcovia tam hore,čo chrání naše záujmy ...len neviem kam chodí nakupovať oni
bodenloos
Co sme si zvolili to mame, vzdy dostaneme(vlada) iba to co si zasluzime, teda aky lud taka vlada....
Ale ku tomu tovaru.... mam obdobne skusenosti tak sa snazim urcitym znackam vyhnut... Ak by tak konali vsetci (evolucny princip) nekvalita a podvod by vyhynul....
45678
@gordonko ONY chodia nakupovať do Rakúska :-))) a bubáky si chránia vo Šwajci ....a my ich zaujímame ako odplavené chaluchy po jarných horúčavách.....
SOI-kari sa tešia že sú zamestnaní a boja sa otvoriť ústa, lebo tí, čo nás občanov podvádzajú sú buď bohatí, alebo nebezpeční...sa domnievam :-))
sovka62
SOI? Naozaj zbytočná organizácia, možno dobrá len na to, aby do štátneho rozpočtu pridala peniaze od chudákov drobných podnikateľov. Aj keď som si nie istá, či takto vykryjú aspoň vlastné náklady.
lubja
skúste na RVPS- regionálna veterinárna a potravinovä správa štátna organizácia musia to prešetriť
aroooo
@gordonko , o tomto som písala v mojom diskusnom príspevku "človek by neveril vlastným očiam", pozri si ho.
arasidka
Gordonko : :))))))))))))))))))))))))))))))))ň
ono to s tou voľbou našich pánov nemá ani tak veľa spoločného, ako vraví Bodenloos,ja si myslím, že je to NAMI - ĽUĎMI . Ale to by bolo na veľmi dlhé písanie, a to sa asi fakt nikomu nechce.
Dnes som bola s mojím Al Rašidom na nákupoch, že by sme doplnili komoru a chladničku, aj nejaké to nealko nám už "pošlo", a tak sme si povedali, že najbližšie je Hypernova. A vzhľadom na to, že fakt už bolo treba všeličo dokúpiť, tak som si to popísala na papier. Rajzovali sme od jedného regálu k druhému, tu kávu, tam toaleťák, potom jednu "súpravu" mlieka, až sme pristáli pri regáli so salámom a klobáskami. A reku, majú aj tie spišské párky, a že ich raz za čas kúpime, tak som si ich rozkázala zo desať-dvanásť kúskov, bo je nás na ne doma dosť. Dokonca aj babke šmakujú, nemusí toľko kúsať, a veľa toho nezje, o tom už vie aj náš havino, tak si vždy opatrne sadne , že by mal babku na očoch, a tá keď nedoje, vždy ten kúsok párku tajne daruje Alanovi. No a tak som si až doma všimla, vlastne Al Rašid, že za tých dvanásť kúskov som zaplatila vyše 5 euro. Vraj 8,3O euro kilo. No, "slušná" cena, keď to porovnáme s rôznymi klobáskami, ktoré sú cenove lacnejšie a dokonca je v nich aj mäso - he he ! Al Rašid si hneď dva kúsky uvaril a skonštatoval, že sme kúpili "strašne drahé maso pre psa" . Vôbec, ale vôbec nemali chuť povestných dobrých spišských párkov, vraj ako keby boli nadievané mletými oškvarkami. Nuž, naša vláda za to nemôže, dokonca ani premiéra by som za to neobviňovala, ale opakujem znovu - keď za to niekto môže , tak sme to len MY ĽUDIA - pokým sa nezmeníme, musíme si to vyžrať sami za seba.
Alebo sa mýlim? Hm.....možno
izabella929
@arasidka , máš úplnú pravdu, pokiaľ im tie gebuziny budeme kupovať, oni ich neprestanú k nám dovážať a aj predávať....a tými rybami som aj ja tak dopadla, že keď sa to roztopilo, nebolo dosť na obed ani pre jedného...hrúza!
bodenloos
@arasidka , nemyslel som ze za parky moze vlada, ale za neschopnost na uradoch,kde by sa mali viac starat a nie iba zotrvat v nihilistickom postoji ved som na urade a kto nic nerobi nic nepokazi...
gordonko
... veru tak ... raz bolo v TV že úradnička ,,poradila,, niekomu ako a čo má spraviť, stalo ju to cez 50 € a nakoniec sa prišlo nato ,že to bolo úplne zbytočné ...... chceli si ,,podať,, úradníčku aby nahradila škodu .... nedalo sa , úradníčka nenesie zodpovednosť za svoje ,,rady,,...tak začo je potom tak dobre platená ???
..... keby naši uradníci ,SOI , a všetky tie kontrolné orgány konaly ako majú tak by v spišských párkoch bolo mäso a ryby bez vody.
@arasidka ..teraz som došiel z obchodou... také stolové hrozno čo predvčerom stalo 1,39 € dnes stojí až 5 € ...,,skvalitnelo,,
eva53
ja som zistila, že výživu rodiny dokážem zabezpečiť v maličkom slovenskom obchodíku, na ktorý dovidím z panelákového okna. Raz za pár dní kúpim iba to čo potrebujem a koľko zjeme, dnes už nie je hanba kúpiť 1 banán, nikto sa na mňa krivo nepozerá...........tohtoročné sviatky nás stáli neporovnateľne menej ako po iné roky, keď som nakopla "limuzínu" a išla do Kauflandu a ešte sa cestou zastavila v Lidli aj v Bille, čo keď majú nejakú akciu, ktorá by mi mohla ujsť..............konečne som aj ja pochopila , o čom sviatky sú a keby sa celý národ správal ako ja, mohli by zatvoriť všetky hypermarkety a nákupné centrá.
yana
@arasidka a to im tie parky nemozes ist obuchat v stredu rano o hlavu???? Tu ked mame v krabici hnile mandarinky, co sme zistili az potom, ked sa ich par zjedlo, tak milu skatulu zoberieme a odnesieme spat. Nikto sa nic nepyta, peniaze vratia za celu krabicu. Je pravda, ze ceny su tomu primerane.
gordonko
@eva53 ja som presne to čo si bola ....nakupujem bez hraníc ....neostala Ti pilulka čo Ťa z toho vyliečila ... zišli by sa mi dve.
yogy1972
arasidka co sa tyka spisskych parkov a premiera ..robila som v masokombinate v case ,ked bol dovoz kuraciny k nam zakazany koli vtacej chripke ,,a poviem ti urcite to nebola nahoda pretoze pomaly pri kazdej novej dodavke kontajnerov bol na ,,priatelskej navsteve,, zavodu aj Fico!! Mäso ,ktore by som ani mäsom nenazvala ,pretoze kuracie ,ktore ma inak ruzovucku farbu malo farbu ??slabo hneda ? slizke smradlave no odpor !!! a poviem ti po tom ako som robila v tomto zavode som uz nikdy nekupila nic!!co je pod nazvom dietne ,alebo parky prosto NIC v com je neidentifikovatelna masa a nie mäso..!!Vela veci sa odvtedy snazim nahradit vyrobkami doma urobenymi .Odvtedy sa riadim jednym ,,radsej nic ako toto,,Bolo mi na grc z toho co slo do obchodov a to vobec neprehanam!! Ako novacikov ked sme nastupili nas postavili k plastovym prepravkam kopcom narvanymi salamami ,parkami a vsetkym co sa vratilo z obchodov ,Vsetko bolo odporne slizkeee ,zelene a smradlave ..Ked nas tak naduvalo pri tejto ,,pracicke ,,vsetci sme skonstatovali ,ze sa asi z toho vyraba nieco v tomto zavode pre psov ,macky,,,,lebo okolo nas presla kazdych par minut zavodna hygienicka!!naivne sme si mysleli ako nas prisno kontroluje !! Po par tyzdnoch som zazila sok ,ked som cestou na miesto kde sa chodili brusit noze Ostala cumiet ako tela !!! vsetok tento humus sa pomlel na velkej masine a pekne sa to podavkovalo do dietnych parkov dietnej salamy spisskych.......Humus!!! Na dalsi den som podala vypoved a poviem ti vzdy v obchode pri regaly so salamami mam toto aj po tolkych rokoch pred ocami..Takze aka SOI? aka hygiena ? aky premier ?ked sa to vsetko robi pod ich hlavickou
mrkvicka
Ahojte všetci našla som túto stranku a je to super lebo moja dcéra
Videla istý dokument a uz 3 deň nechce žiadne mäso nič čo obsahuje
Mlieko. No poraďte čo mám robiť? Zatiaľ robím šaláty no a čo ďalej?
Vopred vám ďakujem.
gordonko
@mrkvicka tak ja osobne by som zvolil z dvoch možností

1 - nechať ju vyhladovať

2 - postaviť ju do kuchyňe a nech si sama navarý


tuto sa Ti vela ludí neozve , skús skopírovať svoj príspevok a daj ho ako svoju diskusiu ( do ,, DISKUSIE,, ) a potom si už len sleduj odpovede