A další měsíc roku 2022 dnes začíná. Chutné snídaně, které nám zpříjemní každý, nový den.
Tak dobré ráno! :-)
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 17 najnovší komentár teraz
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 190 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
(chlieb, šunkovo-slaninova praženica, soľ, pažítka, drobné plody z manželkynej záhradky a došiel čas 😉aj na čaj s citrónom)
... lenže netradične pri stole! a nie, ako mám najradšej, v mojej posteli!
... odôvodnenie:...po štyroch nociach na "polohovateľnej" nemocničnej posteli, na ktorej nefungovalo polohovanie, som sa tešil na krásny dlhý spánok v mojej posteli, pretože tam nás budila sestrička už o piatej!!, fakt, meranie tlaku, teploty a dôležitá otázka, či bola stolica!
...ale doma prekvapenie, vnučky presťahovane k nám lebo ich rodičia majú covid...tak spali na mojej posteli a ja zase tri noci na gauči v obývačke
...tak preto raňajky pri stole!
...prajem nám! pekný pokojný prvý októbrový týždeň
U stolu, nebo v posteli, hlavne ze jsi doma, ve svem a zdráv! Holcicky ti zajisti svěží "vítr" do všedních dnů :-)
..."holčičky" už sú doma, chytli tu pliagu tiež...a Bohužiaľ už aj moja manželka zaľahla ☹️
...ale ešte sa mi chce napísať jeden "zážitok" z nemocnice...nie ja o raňajkách (aj taký mám) ale je o najhoršej hodine ktorú som mal každý deň
...bola od 20:30 do21:30...to preto lebo môj spolubývajúci v tom čase pozeral doma s manželkou Argentínsku telenovelu z konca deväťdesiatych rokov minulého storočia... Divoký anjela ( Ivo si Carlo, Veronica, Fernanda, Otec Manuel ale hlavne Manuela)
...tak to musel pozerať aj na izbe...a k tomu ešte slabo počul takže riadne nahlas
... hodinu som sa túlal po chodbách lebo o ôsmej už bol hlavný vchod zamknutý tak sa nedalo ísť ani von do prístrešku pre fajčiarov
...iba raz sa mi svojím šarmom podarilo obmekčiť takú mladú sestričku aby mi dala kľúč...na tie staršie už to nezaberalo ☹️
... takže zase sa mi dostal do hlavy hit "Cambio Dolor" čo naspievala vtedy prekrásna Natália Oreiro
Tomu se říká: Utrpení Svatého Františka. Bohužel, jsou i horší programy. Turecké telenovely. Sice bez hitů, také s hudbou, ovšem tak podivnou, že mi vstávají všechny chlupy na těle, i ty oholené. O ději raději pomlčím, Argentina je školková forma.
Ať se ta tvoje domácí nemocnice rychle postaví na nohy, brzké uzdravení všem!
I to se stava, je to jako s chutema. Mne nedavno kamaradka pripravila k obedu rybuuuu!!! No reknu ti, zlata telenovela :-) A taky jsem to (s silenym sebezaprenim) vydrzela. A ver, to bylo horsi :-) No a nezabilo te to, takze jsi opet o neco vic posilen!! Hlavne uz ses doma, prost argentinskych telenovel :-) Dame zase snidani?
Si mi pripomenul podobny zazitok - bola som kedysi na skoleni a spolubyvajuca vecer pozerala Mojsejovcov, tak som vzdy zdrhala na izbu ku chlapom, pozreli sme spravy a isli na pivo :-)
Utopenci podľa receptu od @evusik , výborné sú… 😋
Moje gusto!! :-)
Príjemný pondelok.
Každoročně delali utopance do 5l hnědé, zábrusové lahve páni vědci na třídenní školení :-) My holčičky jsme směly pouze loupat a krájet cibule :-) Lepší už nikdy jíst nebudu. Nevím jak dělali nálev, ale urcite ty buřty nakrojily po celé délce a mazali nějakým chili, nebo směsí čehosi, nevím a už nikdy se nedozvím.Nejméně týden zrály a pak se žrali :-) Ty byly!!! Skoda, ze nemám fotku té lahve. Ale tu mám!!
... prajem pekný pohodový víkend bez zhonu a stresu!!... že vraj "jaký si to uděláš, takový to máš" (alebo tak nejako 🙂)
Zdímal sis do pusy citron k tomu? :-)
...áno..."ždímal" (krásne slovíčko 🙂) do čajîčku
... sušienky s bryndzovkou, paradajkou a mätový čaj s citrónom... ma naladili pracovne
...pekne prežitý deň prajem 🙂
Tedaaa, dneska sis ale dal do ňufaku :-) Ale já taky :-)
...nooo?!...pekne si si dala do "ňufačiku"🙂...dva biedne knedličky a stačia ti na pol dňa
...ja idem do ulíc až o 13:30... uvidím či sa "ovládnem" ale malé čapované určite padne
...a tu, na východe platí heslo:..."pivo bez poldeci, vyhodené peňeži"!!!😄
Kazdy podle vlastni chute. My nekteri si dobrou snidani a usmevem startujeme nový den. Pridej se :-)
... nový deň sa dá naštartovať aj chlebíkom s paštétou, ale máš pravdu... dôležitý je ranný úsmev na tvári 😄😄😋
Tak dobré ráno i tady!
Tak neboli to ranajky ale bolo to kratko po ranajkach tak aj to sa rata😋😉
To muselo byt super dobre a nechapu, kde pc a mobily odeziraji, kdyz ja prave ted neco podobneho tvorim? :-)
...od myšlienky k činu krok, nachystal som si biely rohlík s maslom a kvetovym medom, k tomu hrnček kávy Caro s krabicovym mliekom a , ako vždy, vychutnával v posteli
...ale má to pokračovanie ... nezbedný tekutý medik mi pokapal plachtu, vankúš aj apartne pyžamo, takže teraz si posteľné prezliekam a môj ranný optimizmus zaznamenal mierny pokles
... poučenie:...med do postele už nie!!!🙂🙂
teda bryndák :-)
...ty si ešte nič v živote neobrndala?!?!
Nie, ja neobrndavam (boží slovooo) ja to rovnou prevrhnu a rozleju vsude! Tenhle rok mam docela slusnou bilanci :) Limonada v klavesnici, 2 porazeny sklenice s pitim, jedno cely kafe a vyprsknuty lepidlo na monitor. Kam se na me hrabes ! :):):)
A pani Plzakova bryndak prat nemusels, on jist umel rakvicku nad desertnim talirkem, jen ho ztrapnovala. Silena slepice.
...ale rok ešte neskončil 😄
... preto tu pridám jednu moju "videopracu" s pred asi sedem-osem rokov keď som svoje foto chlebíčkov použil v peknej piesní bratov Ebenovcov o chlebíčkoch
... príjemný deň prajem
youtu.be/QlfDGpoUdvs...
... dnes som nám urobil...je to jednoduché...jedno vajco, 4 kúsočky opekana slanina, jedna cherry paradajka, centimeter jarnej cibuľky, pol krajca chleba ako hrianka a strúčik cesnaku, pár kvapiek olej, soľ a nič viac!!!
...ja čaj, "pani domu" kávička
... poďakovala, pridala "sexi" úsmev a išla ku kaderníčke
... ľudia!!...pripravujte si a konzumujte dobré raňajky... deň je potom krajší !!!
Skvělá snídaně, předpisově uvařená vajíčka, krásné foto. Píšeš, že je vám se synem veselo, jestli ono to nechtělo k snídaně spíše zavináče......... a pivko.
Krásné pozdravení, držte se chlapci, ať jste v pořádku až dorazí paní domu!
...no na "pánsku jazdu" nebolo dosť času...syn prišiel domov o piatej ráno (hral na svadbe), trochu pospal, dal sprchu a raňajky a okolo desiatej už išiel do Bratislavy...o týždeň príde zas...ale aspoň sú svadobné zákusky 😋🙂
... poznámka:... šalát bol výborný!!😋
... pokojný deň prajem!!
Inokedy nezvyknem jesť sladké raňajky, ale ľudská duša je nevyspytateľná …. :-))
Musim hledat male baleni medu, kdyz potrebuju do vareni :-) Ale chapu, nekdy je chut na neco nezvykleho. Jako kdyz ja dostanu chut na rybičky! :-)
Objevuji se tu snidane jak na zamku :-)
Ani jeden bych vam nesebrala, ale krasna prace, to jo!
O tohle bych se i poprala :-)
...ja som dobrosrdečný, kľudne by som sa s každým rozdelil
...ale sú chvíle, keď vo mne zvíťazí "zlomyselnosť" a nedám a nedám...nikomu!!!😄
... napríklad dnes toto!!!😋😋 🙂
pre mna mnam tie oskvarky :-)
Takto chaoem, telenovela a este bez cigarety, to sa izaj neda vydrzat. A vies co? Ja som pocas pobytu v nemocnici faucila skoro bez obmedzeni, rovno v posteli (len rano, ked byvala vizita som si davala bacha). Neprekazalo to ani spolupacientkam, ani sestrickam.
Pred tromi rokmi som si (iste ze nie prilis lahko, ale ja som tvrdohlava) zvykla na IQOS. Žiadny dym, ziadny popol, uz sa mi viac razy stalo, ze som si zapalila v nefajciarske časti kaviarne, kde to fajcilo viac ľudí.
A najvacsim bonusom je, ze pri poslednej kontrole na plucnom som sa dozvedela, ze moja stredne tazka obštrukcna choroba pluc sa zmenila a je na hranici medzi žiadna akebo velmi ľahká.
...ja som "divný" fajčiar... doobeda ma ani nenapadne si zapáliť...niekedy sú obdobia, že nefajčím aj dva mesiace!...mne vydrží krabička približne týždeň
...na elektronickú cigaretu vôbec nepomyšľam... už mám svoje zvyky a tie už meniť nebudem
... či je to zdraviešie, lepšie, výhodnejšie mi je jedno...niekto to doporučuje iný nie...to je jak ten rozhovor v krčme:
"To pravda, že tvoja žena je fantastická v posteli"?
"No čo ja viem? Jedni hovoria tak, druhí opačne "!!!🙂
Srdečne ťa pozdravujem...som rád, že si tu nečakanú osobnú "katastrofu" zvládla a prajem ti nech sa ti návrat do "normálu" v pohode vydarí!!... rád spomínam na časy minulé, keď diskusie a zážitky sa na Vareche sk. prežívali denne s porozumením, úctou a hlavne humorom... občas si svoje staré diskusie alebo zážitky opäť prečítam aj s reakciami a zlepšia mi náladu!!!
Tak gratulujem babičko!👍😆
Nech sa malej dari a vela stastia a zdravia celej rodine 😉
Pozdravujem priatelia 😆😆😆
Babicka dekuje, uz se ba malou moc tesi :-)
Tiež gratulujem a želám pevné zdravie babicke, rodičom, aj vnúčatám. 🙂
Malickej prajem vela dobrych ludi okolo seba a nech vam prinesie mnoho stastnych chvil. Krasne meno dostala.