Rôzne

... a co dnes snídáte (10)

mijaita - fotkamijaita, 1. októbra 2022

A další měsíc roku 2022 dnes začíná. Chutné snídaně, které nám zpříjemní každý, nový den.
Tak dobré ráno! :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
...dnes:...moje raňajky
(chlieb, šunkovo-slaninova praženica, soľ, pažítka, drobné plody z manželkynej záhradky a došiel čas 😉aj na čaj s citrónom)
... lenže netradične pri stole! a nie, ako mám najradšej, v mojej posteli!
... odôvodnenie:...po štyroch nociach na "polohovateľnej" nemocničnej posteli, na ktorej nefungovalo polohovanie, som sa tešil na krásny dlhý spánok v mojej posteli, pretože tam nás budila sestrička už o piatej!!, fakt, meranie tlaku, teploty a dôležitá otázka, či bola stolica!
...ale doma prekvapenie, vnučky presťahovane k nám lebo ich rodičia majú covid...tak spali na mojej posteli a ja zase tri noci na gauči v obývačke
...tak preto raňajky pri stole!
...prajem nám! pekný pokojný prvý októbrový týždeň



mijaita
@stefanm (3.10.2022 08:24)
U stolu, nebo v posteli, hlavne ze jsi doma, ve svem a zdráv! Holcicky ti zajisti svěží "vítr" do všedních dnů :-)
stefanm
@mijaita (3.10.2022 09:17)

..."holčičky" už sú doma, chytli tu pliagu tiež...a Bohužiaľ už aj moja manželka zaľahla ☹️

...ale ešte sa mi chce napísať jeden "zážitok" z nemocnice...nie ja o raňajkách (aj taký mám) ale je o najhoršej hodine ktorú som mal každý deň
...bola od 20:30 do21:30...to preto lebo môj spolubývajúci v tom čase pozeral doma s manželkou Argentínsku telenovelu z konca deväťdesiatych rokov minulého storočia... Divoký anjela ( Ivo si Carlo, Veronica, Fernanda, Otec Manuel ale hlavne Manuela)
stefanm
... pokračovanie (bo som omylom ťukol na Pridať koment.)
...tak to musel pozerať aj na izbe...a k tomu ešte slabo počul takže riadne nahlas
... hodinu som sa túlal po chodbách lebo o ôsmej už bol hlavný vchod zamknutý tak sa nedalo ísť ani von do prístrešku pre fajčiarov
...iba raz sa mi svojím šarmom podarilo obmekčiť takú mladú sestričku aby mi dala kľúč...na tie staršie už to nezaberalo ☹️
... takže zase sa mi dostal do hlavy hit "Cambio Dolor" čo naspievala vtedy prekrásna Natália Oreiro
haji
@stefanm (3.10.2022 11:36)
Tomu se říká: Utrpení Svatého Františka. Bohužel, jsou i horší programy. Turecké telenovely. Sice bez hitů, také s hudbou, ovšem tak podivnou, že mi vstávají všechny chlupy na těle, i ty oholené. O ději raději pomlčím, Argentina je školková forma.
Ať se ta tvoje domácí nemocnice rychle postaví na nohy, brzké uzdravení všem!
mijaita
@stefanm (3.10.2022 11:36)
I to se stava, je to jako s chutema. Mne nedavno kamaradka pripravila k obedu rybuuuu!!! No reknu ti, zlata telenovela :-) A taky jsem to (s silenym sebezaprenim) vydrzela. A ver, to bylo horsi :-) No a nezabilo te to, takze jsi opet o neco vic posilen!! Hlavne uz ses doma, prost argentinskych telenovel :-) Dame zase snidani?
afataga
@stefanm (3.10.2022 11:07)

Si mi pripomenul podobny zazitok - bola som kedysi na skoleni a spolubyvajuca vecer pozerala Mojsejovcov, tak som vzdy zdrhala na izbu ku chlapom, pozreli sme spravy a isli na pivo :-)
atina1947
Jeste jsme nesnidali, cekame az se uvari vajicka na mekko, zbytek chleba s maslem, dalsi upecu az odpoledne, rajcata, okurky, polnicek sypany naklicenym slunecnicovym seminkem.
mijaita
Pondelok se vydaril a jeste hodla pokracovat v tom dareni :-) Tim humusem jsi me tak namlsala, ze i housticku uz jsem si koupila a bude zitra snidane!! :-) Este vymyslet nejaky hezky talirek :-) Diky za inspiraci, klidne v ni pokracuj!
mijaita
Snidala jsem chutne, jednoduše ale bohate, a hned uprchla do terenu. Okurka strouhana v zakysance, susena rajčata, olivy a žitny chlebíček. Vyjimecne kava s mlékem.


mijaita
@kimlo (9.10.2022 09:46)

Každoročně delali utopance do 5l hnědé, zábrusové lahve páni vědci na třídenní školení :-) My holčičky jsme směly pouze loupat a krájet cibule :-) Lepší už nikdy jíst nebudu. Nevím jak dělali nálev, ale urcite ty buřty nakrojily po celé délce a mazali nějakým chili, nebo směsí čehosi, nevím a už nikdy se nedozvím.Nejméně týden zrály a pak se žrali :-) Ty byly!!! Skoda, ze nemám fotku té lahve. Ale tu mám!!
stefanm
... vitamíny v jesennom ovocí 😋😋

... prajem pekný pohodový víkend bez zhonu a stresu!!... že vraj "jaký si to uděláš, takový to máš" (alebo tak nejako 🙂)


mijaita
Domácí humus s praženýma semínkama slunečnice ochucenýma tmavým, dýňovým olejem. Opečený rohlíček a kávička. Pátek jede! :-)


stefanm
"Dobré ráno"
... sušienky s bryndzovkou, paradajkou a mätový čaj s citrónom... ma naladili pracovne
...pekne prežitý deň prajem 🙂


mijaita
Takové dva unavené knedlíčky s vajíčkem, k tomu kysele houbičky....a doted nemam hlad a dokonce jsem se i venku ovladala. I kdyz, ovladat se pri tech cenách zas takovou práci neda :-)


stefanm
@mijaita (17.10.2022 12:18)

...nooo?!...pekne si si dala do "ňufačiku"🙂...dva biedne knedličky a stačia ti na pol dňa
...ja idem do ulíc až o 13:30... uvidím či sa "ovládnem" ale malé čapované určite padne
...a tu, na východe platí heslo:..."pivo bez poldeci, vyhodené peňeži"!!!😄
1x haji
martakv
No teda, ja nemám slov... poniektorí si tu vedia užívať...ja sa ráno zmôžem tak akurát na kávu a neskôr na krajček chleba so šunkou či salámou...a tu niekde končí moja raňajková fantázia. V sezóne ešte pridám paradajku či uhorku...a toť vsjo. Na vás teda určite nemám ☺️.
mijaita
@martakv (17.10.2022 14:26)

Kazdy podle vlastni chute. My nekteri si dobrou snidani a usmevem startujeme nový den. Pridej se :-)
stefanm
@mijaita (17.10.2022 18:21)

... nový deň sa dá naštartovať aj chlebíkom s paštétou, ale máš pravdu... dôležitý je ranný úsmev na tvári 😄😄😋


mijaita
No i paštika se dá snídat, ale takový hruškovec přelahodný, ten teprve pohladí nejen chuťové buňky ale vyvolá i krásné vzpomínky na slunečná rána v Mexiku
Tak dobré ráno i tady!


atina1947
Dali jsme si klasickou vesnickou snidani chleba se sadlem, cesnek, rajce, naklicenou cocku a bilou kavu, z klasicke varene Melty.
mijaita
@blissofplants (18.10.2022 11:34)

To muselo byt super dobre a nechapu, kde pc a mobily odeziraji, kdyz ja prave ted neco podobneho tvorim? :-)
stefanm
... neviem dôvod, ale dnes, keď som si pretrel očká a uvedomil, že už je ráno, prišlo mi na chuť niečo sladké
...od myšlienky k činu krok, nachystal som si biely rohlík s maslom a kvetovym medom, k tomu hrnček kávy Caro s krabicovym mliekom a , ako vždy, vychutnával v posteli
...ale má to pokračovanie ... nezbedný tekutý medik mi pokapal plachtu, vankúš aj apartne pyžamo, takže teraz si posteľné prezliekam a môj ranný optimizmus zaznamenal mierny pokles
... poučenie:...med do postele už nie!!!🙂🙂


mijaita
Kdysi jsem byla na navsteve u dr. Plzáka a jeho pani nam donesla rakvicky se slehackou a jemu uvazala brandak!!! Bylo mi ho lito, ale co mel chudak delat. Ty bys mohl alespon si dat pod bradu talirek, kdyz uz musis cintat a drobit! :-) Neni to medem, nesvadej to na nej!
stefanm
.,.no čo už?...pani Plzakova prala "podbradniky" my posteľné
...ty si ešte nič v živote neobrndala?!?!
mijaita
@stefanm (19.10.2022 14:57)
Nie, ja neobrndavam (boží slovooo) ja to rovnou prevrhnu a rozleju vsude! Tenhle rok mam docela slusnou bilanci :) Limonada v klavesnici, 2 porazeny sklenice s pitim, jedno cely kafe a vyprsknuty lepidlo na monitor. Kam se na me hrabes ! :):):)
mijaita
@stefanm (19.10.2022 14:57)

A pani Plzakova bryndak prat nemusels, on jist umel rakvicku nad desertnim talirkem, jen ho ztrapnovala. Silena slepice.
stefanm
... máš "navrch"...ja "letos" len jedna paradajka na podlahu
...ale rok ešte neskončil 😄
stefanm
... dnes nepridam foto mojich raňajok... dôvod je, že som nám včera na večeru pripravil klasik "obložené chlebíčky" v počte 6ks (3ks/osoba), ale keď som ich servíroval manželke k tv v jej pracovní slušne odmietla a podráždene mi oznámila, že som si nevšimol, že pred chvíľou dojedla jogurt s ovocím!!!...tak mi tri ostali na raňajky, ale pretože cez noc na nich niektoré "komponenty" mierne pookriali, nefotil som to!!!
... preto tu pridám jednu moju "videopracu" s pred asi sedem-osem rokov keď som svoje foto chlebíčkov použil v peknej piesní bratov Ebenovcov o chlebíčkoch
... príjemný deň prajem

 youtu.be/QlfDGpoUdvs...
stefanm
... ľudstvo prestalo "snídať"??!!...my ešte nie!
... dnes som nám urobil...je to jednoduché...jedno vajco, 4 kúsočky opekana slanina, jedna cherry paradajka, centimeter jarnej cibuľky, pol krajca chleba ako hrianka a strúčik cesnaku, pár kvapiek olej, soľ a nič viac!!!
...ja čaj, "pani domu" kávička
... poďakovala, pridala "sexi" úsmev a išla ku kaderníčke
... ľudia!!...pripravujte si a konzumujte dobré raňajky... deň je potom krajší !!!


atina1947
Tak bez snidane by u nas neproslo, posledni otazka pred odchodem do postele je ... co bude na snidani, na tu dnesni bylo vajicko na mekko, Perlou namazany chleb, cesnek, zlute rajce, hrst rukoly a caj s citronem bez cukru.
haji
Dnes jsem snídala kafíčko a banán. Odolala jsem lákání chlebíčků, které si hoví v krabici na balkóně, A kmitám kolem sporáku při přípravě nedělního oběda.
stefanm
...ja som nám urobil tvarohovú nátierku (tvaroh, maslo, majonéza, pažítka, cesnak) na opečenej žemli a čaj... manželka v Tatrách ale mám tu syna tak nám je veselo 😋🙂


haji
@stefanm (23.10.2022 09:54)
Skvělá snídaně, předpisově uvařená vajíčka, krásné foto. Píšeš, že je vám se synem veselo, jestli ono to nechtělo k snídaně spíše zavináče......... a pivko.
Krásné pozdravení, držte se chlapci, ať jste v pořádku až dorazí paní domu!
mijaita
Krasna a i dobre udelana,chutna snidane. Fotka bez nohy nema chybuu :) Mate se, co? :)
stefanm
@mijaita (23.10.2022 17:27)

...no na "pánsku jazdu" nebolo dosť času...syn prišiel domov o piatej ráno (hral na svadbe), trochu pospal, dal sprchu a raňajky a okolo desiatej už išiel do Bratislavy...o týždeň príde zas...ale aspoň sú svadobné zákusky 😋🙂


stefanm
... večer doniesla manželke susedka-kamarátka ochutnať jej domáci zemiakový šalát... kým na balkóniku prebrali najnovšie klebety z blízkeho okolia a "vyprázdnili" sedmičku bieleho vína, "ukradol" som si dve lyžice šalátu a tak som mal dnes na raňajky klasik šalátové chlebíčky
... poznámka:... šalát bol výborný!!😋
... pokojný deň prajem!!


kucharka
Včera som robila biely toastový chleba, a dnes ráno - po mnohých rokoch - som dostala chuť na toast s maslom a medom.
Inokedy nezvyknem jesť sladké raňajky, ale ľudská duša je nevyspytateľná …. :-))



mijaita
@kucharka (27.10.2022 09:06)

Musim hledat male baleni medu, kdyz potrebuju do vareni :-) Ale chapu, nekdy je chut na neco nezvykleho. Jako kdyz ja dostanu chut na rybičky! :-)
stefanm
@mijaita (28.10.2022 10:20)

...ja som dobrosrdečný, kľudne by som sa s každým rozdelil
...ale sú chvíle, keď vo mne zvíťazí "zlomyselnosť" a nedám a nedám...nikomu!!!😄
... napríklad dnes toto!!!😋😋 🙂


mijaita
No to je jasny, sam mas malo!! :-) Boží snídání!
mijaita
Zase na oblíbené notě - semínkový, zitný, máslo a chia. Přišla mi nová várka nejoblíbenější, nejčernější kávy a dočkat se snídaně bylo velmi náročné :-) Dobré ráno dopoledne :-)


sovka62
@stefanm (3.10.2022 11:36)
Takto chaoem, telenovela a este bez cigarety, to sa izaj neda vydrzat. A vies co? Ja som pocas pobytu v nemocnici faucila skoro bez obmedzeni, rovno v posteli (len rano, ked byvala vizita som si davala bacha). Neprekazalo to ani spolupacientkam, ani sestrickam.
Pred tromi rokmi som si (iste ze nie prilis lahko, ale ja som tvrdohlava) zvykla na IQOS. Žiadny dym, ziadny popol, uz sa mi viac razy stalo, ze som si zapalila v nefajciarske časti kaviarne, kde to fajcilo viac ľudí.
A najvacsim bonusom je, ze pri poslednej kontrole na plucnom som sa dozvedela, ze moja stredne tazka obštrukcna choroba pluc sa zmenila a je na hranici medzi žiadna akebo velmi ľahká.
stefanm
@sovka62 (29.10.2022 02:11)

...ja som "divný" fajčiar... doobeda ma ani nenapadne si zapáliť...niekedy sú obdobia, že nefajčím aj dva mesiace!...mne vydrží krabička približne týždeň
...na elektronickú cigaretu vôbec nepomyšľam... už mám svoje zvyky a tie už meniť nebudem
... či je to zdraviešie, lepšie, výhodnejšie mi je jedno...niekto to doporučuje iný nie...to je jak ten rozhovor v krčme:
"To pravda, že tvoja žena je fantastická v posteli"?
"No čo ja viem? Jedni hovoria tak, druhí opačne "!!!🙂

Srdečne ťa pozdravujem...som rád, že si tu nečakanú osobnú "katastrofu" zvládla a prajem ti nech sa ti návrat do "normálu" v pohode vydarí!!... rád spomínam na časy minulé, keď diskusie a zážitky sa na Vareche sk. prežívali denne s porozumením, úctou a hlavne humorom... občas si svoje staré diskusie alebo zážitky opäť prečítam aj s reakciami a zlepšia mi náladu!!!
stefanm
... dnes bola "snidane" jednoduchá ("žltý rohlík"...tak volajú naše vnučky pečivo vo vajíčku 🙂 a čaj!)...to preto lebo na siedmu som mal termín na ""odbery" u kardiológa


stefanm
...ale vynahradil som nám to po návrate a na "svačinu" som sa pohral s klasik lievancami s ovocím


janger
@mijaita (29.10.2022 11:22), srdecne blahozelam :-).
Malickej prajem vela dobrych ludi okolo seba a nech vam prinesie mnoho stastnych chvil. Krasne meno dostala.