Terina zo pstruha a zeleninky
Pstruha zbavíme hlavy a nakrájame ho na plátky. Osolené a okorenené mäso stočíme a zabalíme do...
Lososová rolka na cviklovom aspiku
Lososa odblaníme a nakrájame na 1 cm plátky. Dáme na ne nasekaný kôpor, cukor, ...
Kuracia paštéta so zeleninou
Mäso pokrájame na väčšie kocky a zmixujeme. Petržlenovú vňať a šalotku nasekáme nadrobno a zmiešame s...
Medfouna
... je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín......
Falošná treska
V lete máme radi osviežujúce nátierky zo zeleniny, ktoré nie sú spojené majonézo, ale kyslou...
Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...
Paradajky plnené ovčím syrom
... kúpil som výborný ovčí syr, kusisko sme pojedli len tak, kusisko som naložil do...
Srdiečkový toast
... bol som večer na jedno dobré, chladené pivo v pivárni Kembridž a keď som prišiel...
Šmirkasové koláčiky
Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, z ktorého vykrojíme rôzne tvary a upečieme v horúcej...
Rýchla misa pre návštevu
Keď sa Vám návšteva ohlási na poslednú chvíľu, treba vybrakovať chladničku a spraviť aspoň nejaké občerstvenie....
Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Zelená špargľa so syrom Rival
... kúpil som zelenú špargľu, v chladničke som mal syr s modrou plesňou Rival a...
Plnené šampiňóny
... s paradajkou, mozzarellou, bazalkou, gorgonzolou a vlašským orieškom. Ja viem, na...
Šunková roláda
Mäkké maslo zmiešame so syrokrémom , po sekaným vajcom na tvrdo a po sekanou cibuľou...
Špargľové cappuccino so sezamovou tyčinkou
Nakrájame špargľu. Na masle orestujeme šalotku, pridáme víno, odparíme, podlejeme vývarom a pridáme...
Mušle sv. Jakuba na ďumbierovom chutney
Broskyne očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do nádoby a pomaly varíme spolu s čili, ...
Syrový dip v šalotkách
Cibule šalotky nakrájame na rovnaké časti, potrieme ich maslom, osolíme, okoreníme a pečieme v...
Hruškovo-feniklový šalát s fazuľkami
Fenikel a červenú cibuľu nakrájame na menšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Fazuľky očistíme, ...
Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...
Gratinovaný baklažán s mozzarellou
Baklažán nakrájame na hrubšie kolieska, ktoré osolíme, necháme vypotiť a ogrilujeme. Rajčiny nakrájame na...
Plnený fenikel s ragú z lososa, jedlého bôbu a húb
Fenikel očistíme, rozdelíme na jednotlivé vrstvy a blanšírujeme v osolenej vode. Pri podávaní ho naparíme...
Prepeličie prsičká na šaláte Coleslaw
Kapustu najemno nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť, aby zmäkla a vytiekla z nej šťava....
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...
Yaprak sarma
Recept na plnené vínne listy mám od mojej svokry. Sarma sa dá robiť na mnoho spôsobov...
Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....