Syrová roláda
Syrová roláda

Syrová roláda s olivami

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 26. marca 2024
Syrová roláda s olivami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Syrová roláda sa na Veľkú noc robí v mnohých rodinách. My sme do nej namiesto zvyčajnej šunky použili salámu.

6
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

300 g (plátky)
100 g (veľké plátky)
Plnka:
250 g
30 g
30 g




Postup

  1. 1

    Plátky syra poukladáme na plech so silikónovou podložkou tak, aby sa jemne prekrývali. Rúru vyhrejeme na 100 °C a plech s plátkami syra do nej vložíme na 5 minút. Potom vyberieme, môžeme jemne prevaľkať valčekom a necháme trochu vychladnúť.

  2. 2

    Na syrový plát poukladáme plátky salámy, na ňu natrieme smotanový syr, posypeme trochou soli a mletého čierneho korenia. Na syr rozložíme zelené a čierne olivy, podľa chuti môžeme posypať nasekanými bylinkami. Zvinieme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Po odležaní aspoň 2 hodiny môžeme roládu nakrájať na plátky a podávať napríklad s pečivom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia