Zuby.

morza - bez fotkymorza, 7. februára 2012
Keď som sa vydala s manželom sme sa odsťahovali od rodičov, kde zostal aj môj psík Bari, kríženec cez tri ulice. Veľmi sme sa mali radi. Vždy za mnou smútil. Každá návšteva rodičov bol zážitok, pri ktorom som si musela vždy dávať pozor, aby ma môj miláčik neoznačkoval. Raz popoludní sme mali oddych a ja som čítala knižku. Prišiel môj Bari a keď som si ho navšímala driapal do mňa packou. Potom začal štekať, tak som si myslela, že má niečo pichnuté v packe. Môj pes mi doniesol zubnú protézu môjho suseda, ktorú mal odloženú na stolíku. Túto krádež som musela urovnávať koláčikmi.
@zareaguj


Diskusia k článku

pacik
Pracovali sme raz s mamou na poli a mali sme so sebou nášho psíka. Kúsok opodiaľ pracovala jedna teta tiež s dcérou. Zrazu veľké kriky a k nám sa rútil Rexo s rožkom v papuli. Koťuha nepozorovane začala kutrať v ich taške a vyjedla im svačinu. Nezostalo mi nič iné, len sa pobrať domov, nakrájať salámu a chleba a ísť tiež urovnávať.
sovka62
To sú teda zážitky,smejem sa nahlas. A pridám aj ja jeden. Náš sused na chalupe pilno budoval, prestavoval, vylepšoval. Bol zubár, tak mal robotníkov dosť a nemusel im platiť, vyrovnával to inak. Zvykol im dať jesť, ale pani zubárová veru nechodila robotníkom vyvárať, nabalila obložené rožky a mala po starosti. Jedna z babiek, ktorá na kopanici žila trvale, mala psíka menom Šuhaj. Šuhajko bol pes zo všetkých dvoroch, nás chalupárov vždy odprevadil až do dvora a pekne privítal, vyrástol aj tam, kde ho nezasiali. Toľko sa všade motal, že sme už ani nevnímali. Až pri jednej brigáde toho nášho suseda nastal čas obeda, domáci pán chcel vybaliť kabelu z proviantom, ale zistil, že už nemusí. Ochotný Šuhaj rožky z kabely vyťahal, porozbaľoval, vyjedol z nich šunku a salámu a robotníkom nechal rožky!
mata3636
@sovka62 - tak to mal pán zubár dvojnásobnú hanbu - rožky pre robotníkov a ešte aj tie vyjedol Šuhaj :( keby navarila riadny guláš, tak by k tomu nedošlo a ešte by ich aj robotníci všade chválili, že pani zubárová im fajnovo navarila.
my psíka nemáme, máme malý byt a dobre viem, že nakoniec by zostal na starosť mne a mužovi, deti by to po čase prešlo. ale ked budem stará, aj ja si kúpim a potom aj ja tu budem vypisovať veselé príbehy :)
aroooo
@Morza , tak to je dobré, ešte že ste vedeli koho tie zuby sú a zostali celé.@Sovka62 a to tí robotníci mohli byť radi, že im tam nechal aspoň tie rožky, lebo psy si zvyknú potravu keď už nevládzu zahrabávať na horšie časy.:::::)))))
babav
Veru psikovia su potvory...moja dcera ma pug(ov)...dvoch .
Raz na vybehu stretli pana s velkym vlciakom a nas trpaslik "Dubi",zrejme aby tomu obrovi dokazal ,ze je rovnocennym psom ... ocikal vlastnikovi vlciaka nohu...dcera sa isla od hanby prepadnut ,ale ked si milovnikom psov,rozumies a odpustis ...rozisli sa so smiechom ;-))
zvoncek
Ďakujem za pobavenie, nejako v tomto zimnom studenom počasí nejako sa obrátila vlna spomienok, namiesto šikovných kúskov alebo trapasov s deťmi sa prešlo na našich štornohých (dvojnohých) miláčikov., Nie som dobrá rozprávačka príbehov , ale nedá mi to,
aby som to nenepísala.
Je to už viac rokov dozadu, čo susedke- dôchodkyni sa uľútostilo a zobrala si psíka z útulku- bole to táká uličná zmes s krásnymi očami. a krátkymi nožičkami na meno si napamätám , no nevydržal u nej
ani 2 týždne, začalo to s tým , že im zjedol nedeľný obed., -v rúre upečenú kačku-,vedel si otvoriť dvierka na rúre a rýchlo to do seba naládovať, susedka šla do izby prestrieť stôl- čiže bola to otázka 2- 3 min.,
Odvtedy suseda nenechávala ho samého v kuchyni, keď musela odísť, povedala mužovi, aby kuchyňu strážil., sused sa posadil k stolu a čítal noviny, dvere na kuchyni zatvoril a milý psík vyjedol chladničku,
pojedol, čo mu chutilo, pre suseda to bolo záhadou, ako si dvere do kuchyne i do chladničky vedel otvoriť, keď na kľučku nedočiahol a urobil to bez toho, že by urobil nejaký rámus.
Vyvrcholilo pri oslave susedových narodenín, psík bol preventívne zavretý v kúpelni a vôdzka bola pripevnená na sprchovú batériu,
obed prebehol v poriadku, starší sedeli pri konferenčnom stolíku pri poháriku a jednohubkách, kávičke., deti sa tešili na tortu, ktorá trónila na strede stola., 6-ročný vnuk šiel na Wc, a ako bol naučený z domu, šiel do kúpeľky umyť ruky, ako otvoril dvere, pes mu podrazil nohy a vybehol von, ťahajúc za sebou sprchu, skočil na sťôl, prevrhol tortu aj všetky tanieriky, popadali vĎaka vôdzke ukončenej sprchovou hlavou,
vrútil sa do druhej izby, kde sa dospelí nestačili spamätať a už začal ládovať do seba jednohubky .
hubata
@zvoncek - ja by som ho teda nedala preč, veď on chudáčik to robil preto že sa mu nikdy nedostalo v útulku dosť jedla: jedol by a jedol aj keby sa pogrcal, ale to len preto že nikdy sa v útulku nenažral do sýta, veľké psy mu to zožrali. Je to v podstate choroba a myslím že takto by reagoval aj človek. Chudáčik, smutno mi je z toho príbehu.



 



TOPlist