Z lenivosti do poctivosti.

janny300 - fotkajanny300, 20. februára 2014
Vazene obecenstvo varechy aj vam sa uz iste stalo ze unava z prace vas prinutila k lenivemu vareniu.Moje vyzera asi takto:uvarenie jednej suroviny ostatne polotovary(vdaka nasim supermarketom...ulahcuju nam zivot)napriklad cestoviny varene aletuniak a zelenina z konzervy + majoneza a hotova vecera na stole;-) a dalsi skvely napad uvarene zemiaky sloviatka rajcina cibula zelena vnat + citronova stava ml.cervena paprika (komu nevadi chili)takto som sa stala lenivou nestacou pri hrnci 2 hodiny ... Poctivou kucharkou...
@zareaguj


Diskusia k článku

zapsalka
Ja som ešte lenivejšia,obedujem cez týždeň v reštauracii kde nie lenže dobré varia,ale aj porcie sú veľké a navyše lacno....!!!Zistila som,že ešte aj ušetrím.....!!!:-)
hubata
Takto sa dá "variť" len občas, my sme závislí na zelenine a ovocí nielen v surovom stave, ale aj varenom. A keď si prepočítam finančne takéto varenie pre 3-4 člennú rodinu, tak mi konzervy vyjdú drahšie ako keby som poriadne navarila a všetci sa najedia. Naši by boli po cestovinách s tuniakom o polhodinu hladní, plieskali by skrinky od linky a z kuchyne by sa niesli zúfalé výkriky:
- "nemáme niečo dobré? Nič si nepiekla? Čo máme jesť?"
Z takejto jednostrannej výživy by Hubatému ani golier na košeli nestál .....
babidka
@hubata :-))) Veru , ani u nas by taketo varenie neslavilo dlho uspech ...Aj ked boli deti male a ja som chodila do prace/ a veru bola dost narocna / , tak som si sice obcas pomohla polotovarmi ale to bolo naozaj iba obcas . Vydavala som sa v r.74 a vtedy nebol v obchodoch ktovieaky vyber ani zakladnych potravin nieto polotovarov . Ale akosi sme to prezili a naucilo ma to pouzivat vlastnu fantaziu , byt denne kreativna a aj z toho mala co som kupila /ani penazi nebolo nazvys/ sa mi akosi darilo vzdy uvarit nieco chutne a vyzivne . Na banany a pomarance boli v zelevococh dlhe rady ...ale jablcka aj jahody rastli v kazdej zahrade ,zbierali sa lesne maliny , jahody, cucoriedky aj cernice .Vsetci sme zavarali co sa dalo , nakladali zeleninu . Niekedy uvazujem nad tym - ako som si na to vsetko nasla cas a silu ? Musela som - alebo som iba chcela ?? Robim to aj teraz - akurat som uz dochodkyna a tak ma nic netlaci aby som pouzivala taku "zrychlenu" formu varenia :-)
Pravdupovediac - nevidim dovod by si stala 2 hodiny pri sporaku ....cerstva /alebo hoci aj rozmrazena/ rybka je na grilovacej panvici aj s pripravou urobena za 10 minut , nakrajat cerstvu zeleninu tiez netrva vecnost .No - ale ak je rodina spokojna.... tu sa uz v diskusii nic ine neporiesi :-))))))
pseudocognac
Radsej budem denne suche varene krumple jest ako by som mala dat do huby ten chemicky polotovarovy sajrajt predrazeny.
sovka62
Polotvary som nekupovala ani v minulom režime, keď na ich kvalitou bol aspoň aký-taký dohľad. Dnes by som sa veru ani nedotkla.
Veď zelenina je očistená a pokrájaná v cuku-letu, majonéza v mixéri doslova za pár minút, tak načo riskovať zdravie?
2010
Ked nerubes drevo v lese alebo robis v bani, staci prejst na cerstvu azijsku stravu a za polhodiny si von s kuchyne aj s umytim riadov.
2010
Hmm, to bolo skuska satelitneho telefonu nad Maledivami, funguje :-), ten svet je uz cely popleteny zglobalizovany ze @hubata :-)
hubata
@kimllo : takýto recept sem dala nová varecháčka @sklenka a aj ho pridala do diskusie pod názvom "Sklenka":
citujem: chcem sa podeliť o dobrý recept na majonézu, ktorá bola podkladom na jednohubky na rozlúčke pri odchode do dôchodku môjho šefa :
Najzdravšia majonéza.
Pripravíme tieto suroviny o rovnakej teplote:
1 dcl mlieka, 2 dcl oleje (slnečnicový), lyžička obyčajnej horčice,soľ,
ml.korenie a cukor podľa chuti.
Všetko dáme do nádoby a ušľaháme ponorným tyčovým mixérom
za 20 - 25 sekund je zázrak hotový.
Môžeš mi povedať aký risk predstavujú tieto potraviny na rozdiel od lososa alebo nejakej konzervy?
@2010 : neviem čo s s cestovinami a konzervami ma globalizácia, možno si sa len chcel pochváliť že letíš nad Maledivami ...... nie?
2010
@hubata , no asi to to ma spolocne ze dakedy staci sa napojit v ramcii globalizacie na internet ktory ide aj v Malackach nie len nad Maledivami a pozriet na recepty ktore su rychle a z cerstvych surovin pripravene velmi rychlo . Cheers
sovka62
@kimlo , v zime v lete robím domácu majonézu, vajcia od rokmi overeného dodávateľa, nikdy žiadny problém, žiadne zdravotné problémy. Nakoniec, občas spravím aj tú z oleja a mlieka ako uvádza @hubat á a tam už naozaj nič nehrozí.
samanka
@kimlo najnovšie výskumy kanadských vedcov hovoria, že mastné nevyhnutne potrebujeme na ochranu ciev, už neplatí zlý a dobrý cholesterol.....to len farma firmy stále chcú znižovať LDL a potom sa cievy trhajú........
kimlo
@samanka ja som nemyslel cholesterol, ale salmonelozu. Sice ako decko som sa najedol surovych vajec od babky priamo z kurina, ale dnes by som to povazoval za riziko ak to nie je z doveryhodneho zdroja.
hubata
.. ale @kimlo..... : ak si mal v detstve dobrý základ z babkiných kurínových vajec, dnes sa veru salmonelózy ty báť nemusíš, dostal si dobrý základ na celý život v Levárkach. To sa musia báť len tí hyperbordeloví stravníci, tí končia z tejto výživy na kapačkách v nemocnici.



 



TOPlist