Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 369 najnovší komentár včera 22:19
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 369 najnovší komentár včera 22:19
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 256 najnovší komentár včera 22:19
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Budú vítané: Syrové, tvarohové, bryndzové aj lacné. 11x slané drobné pečivo na vianočné sviatky
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
- 15 najlepších novembrových videí: Rebríčku kraľuje obľúbený koláč, ktorý pečieme aj na Vianoce. Tento je však urobený naopak!
a ktorého mi venovali, približne v roku 1977 moji rodičia pretože si kúpili nového, mladšieho, takého červeného a starého, ktorý im pomáhal najmenej desať rokov im bolo ľúto vyhodiť. Stretnutie na rozhovor sme si dohodli v mojej kuchyni pri príprave paradajkovej šťavy na zimnú sezónu 2014 – 2015:
Ja: Etko nemal si obavy, keď som ťa v roku 1977 sťahoval od bývalých pánov k sebe do mojej kuchyne v novopostavenom paneláku na našom sídlisku?
Etko: Ja som bol navyknutý na spoluprácu s bývalým pánom, ktorý ma mal vyše desať rokov a bol ku mne veľmi pozorný!!Takže určité obavy boli. Hlavne z tvojej mladosti a vehementného zápalu do spolupráce so mnou. Obával som sa hlavne o spojku z umelej hmoty
) medzi nádobou a motorom. Ale to predsa vieš, pár krát si musel meniť ošúchanú za novo zakúpenú. Ale o to väčší pozor si dával na moje ostré zuby! Dodnes ich mám všetky štyri, nie ako ty, hore dva + protézu a dolu zopár!
Ja: Povedz našim čitateľom čo všetko sme spolu spracovali.
Etko: To presne nespočítaš! Ale poviem ti na čo si ma použil. Robili sme spolu strúhanku zo starých suchých rožkov, nespočetne krát zemiaky na halušky alebo placky, ovocné kokteily, majonézu, ovocie na prípravu sirupov a lekvárov a nezabudnem, že v poslednom čase si rád pripravuješ vo mne ľadovú kávu.
Ja: A ešte si zabudol na svoje prídavné zariadenia s ktorými som robil cesto na rezance, šľahal bielky z vajíčok na sneh, mlel kávu, orechy aj mak... to sme si užili!!! ... Si u mňa šťastný?
Etko: Som. Stačilo by odpovedať som, ale ja ti poviem aj prečo?! Lebo hoci už mám ohnutý kolíček,
) tak ako ty, do dierky stále trafím, tak ako ty. Tak preto som u teba šťastný. Niekto iný by ma už dávno vyhodil ale ty, hoci si chvíľku koketoval aj s mojím mladším bratom Turbom, si si ma nechal a dávaš mi príležitosť pomáhať ti. Nevadí, že ma skladuješ v roztrhanej krabici,
nedbáš o moju hygienu a skladuješ ma na skrini, ja som u teba šťastný!
Ja: Ja ti ďakujem za rozhovor a hlavne za to, že som mohol toľko rokov s tebou spolupracovať a na záver sa ťa opýtam či máš nejaké prianie, ktoré ti tu môžem splniť.
Etko: Mám. Túžim si verejne zahučať! Môžem???
Ja: Samozrejme, huč Etko spolu so mnou ešte veľa rokov.
nech vam vase krasne priatelstvo vydrzi este vela stastnych rokov :-)))))))))
Prajem tebe a Etkovi ešte hromadu spoločných rokov a rovnako veľkú hromadu kulinárskych zážitkov!!!
Vsetci moji "byvali Etkovia" su uz neboztici a nahradili ich ine pristroje /musim povedat ze vykonnejsie a tichsie / ale na tu spojku z plastu si spominam aj ja :-) Bola to ich najvacsia slabina - ja som spotrebovala pri kazdom z nich /mala som sivy , cerveny a nakoniec biely/ aspon 2 ks do roka :-) Teraz neviem : to boli take slabe alebo som tie roboty tolko pouzivala :-)???