Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Diskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 311 najnovší komentár dnes 09:52
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 311 najnovší komentár dnes 09:52
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 194 najnovší komentár dnes 09:52
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Čokoládové rožteky VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
- Herečka Monika Hilmerová: U nás doma je takmer vždy navarené, v kuchyni sa striedame
a ktorého mi venovali, približne v roku 1977 moji rodičia pretože si kúpili nového, mladšieho, takého červeného a starého, ktorý im pomáhal najmenej desať rokov im bolo ľúto vyhodiť. Stretnutie na rozhovor sme si dohodli v mojej kuchyni pri príprave paradajkovej šťavy na zimnú sezónu 2014 – 2015:
Ja: Etko nemal si obavy, keď som ťa v roku 1977 sťahoval od bývalých pánov k sebe do mojej kuchyne v novopostavenom paneláku na našom sídlisku?
Etko: Ja som bol navyknutý na spoluprácu s bývalým pánom, ktorý ma mal vyše desať rokov a bol ku mne veľmi pozorný!!Takže určité obavy boli. Hlavne z tvojej mladosti a vehementného zápalu do spolupráce so mnou. Obával som sa hlavne o spojku z umelej hmoty
) medzi nádobou a motorom. Ale to predsa vieš, pár krát si musel meniť ošúchanú za novo zakúpenú. Ale o to väčší pozor si dával na moje ostré zuby! Dodnes ich mám všetky štyri, nie ako ty, hore dva + protézu a dolu zopár!
Ja: Povedz našim čitateľom čo všetko sme spolu spracovali.
Etko: To presne nespočítaš! Ale poviem ti na čo si ma použil. Robili sme spolu strúhanku zo starých suchých rožkov, nespočetne krát zemiaky na halušky alebo placky, ovocné kokteily, majonézu, ovocie na prípravu sirupov a lekvárov a nezabudnem, že v poslednom čase si rád pripravuješ vo mne ľadovú kávu.
Ja: A ešte si zabudol na svoje prídavné zariadenia s ktorými som robil cesto na rezance, šľahal bielky z vajíčok na sneh, mlel kávu, orechy aj mak... to sme si užili!!! ... Si u mňa šťastný?
Etko: Som. Stačilo by odpovedať som, ale ja ti poviem aj prečo?! Lebo hoci už mám ohnutý kolíček,
) tak ako ty, do dierky stále trafím, tak ako ty. Tak preto som u teba šťastný. Niekto iný by ma už dávno vyhodil ale ty, hoci si chvíľku koketoval aj s mojím mladším bratom Turbom, si si ma nechal a dávaš mi príležitosť pomáhať ti. Nevadí, že ma skladuješ v roztrhanej krabici,
nedbáš o moju hygienu a skladuješ ma na skrini, ja som u teba šťastný!
Ja: Ja ti ďakujem za rozhovor a hlavne za to, že som mohol toľko rokov s tebou spolupracovať a na záver sa ťa opýtam či máš nejaké prianie, ktoré ti tu môžem splniť.
Etko: Mám. Túžim si verejne zahučať! Môžem???
Ja: Samozrejme, huč Etko spolu so mnou ešte veľa rokov.
nech vam vase krasne priatelstvo vydrzi este vela stastnych rokov :-)))))))))
Prajem tebe a Etkovi ešte hromadu spoločných rokov a rovnako veľkú hromadu kulinárskych zážitkov!!!
Vsetci moji "byvali Etkovia" su uz neboztici a nahradili ich ine pristroje /musim povedat ze vykonnejsie a tichsie / ale na tu spojku z plastu si spominam aj ja :-) Bola to ich najvacsia slabina - ja som spotrebovala pri kazdom z nich /mala som sivy , cerveny a nakoniec biely/ aspon 2 ks do roka :-) Teraz neviem : to boli take slabe alebo som tie roboty tolko pouzivala :-)???