Recept na Mrazničkový lekvár

martina0812 - fotkamartina0812, 18. júna 2014
Dnes len takú perličku pridám...

Vždy v pondelok, keď sa deti po víkende vrátia do školy, začínajú deň tým, že sa pani učiteľka každého spýta, čo majú nové. Každý musí povedať jednu vec. Sú to drobnosti, ale decká to majú rady. No a ešte vo februári na klasickú pondelňajšiu otázku moja ratolesť odpovedala:

"Babka varila lekvár."
Pani učiteľka sa zasmiala, vraj:
"Vikinka, hádam si chcela povedať, že jedla lekvár, nie?"
"Nie, varila!" trvalo decko na svojom.
"Ale ako mohla variť lekvár teraz, vo februári, keď nie je ovocie?"
"Ona varila mrazničkový lekvár!!!"
"A to je aký, daj recept!"

Šlo o jednoduchú vec.

Moja mama neznáša v letných horúčavách stáť pri sporáku. Takže jahody aj marhule zvykne rozmixovať, naplniť fľašky od minerálky a strčiť do mrazničky. V zime ich potom vyberie a dá sa variť lekvár... celý dom vonia a ešte je aj teplúčko, od sporáka to len tak sála.
Takže dámy, takto sa varí mrazničkový lekvár. :-D



@zareaguj


Diskusia k článku

denyany
Praktická žena, tá tvoja mama! Vyskúšala by som, len neviem, či by som mala čo variť, či by mi to nevyjedli ako mrazenú dreň ešte do konca leta:-)
jakamaka
Robila som mraznickovy hrach:-) :-) :-) :-) v sezone bolo vela roboty,tak len do mraznicky som ho dala -a ked mi tam zacal zavadzat,tak som po sezone dala ho do poharov -tiez dobre... no a tento rok budem robit tak isto mraznickovy jahodovy lekvar:-) :-) :-) :-)
radost
ja podobne..ked nezjeme mrazené ovocie-a blíži sa nová úroda - uvarím džem..nie je to však cielene..ako tvoja mama..praktická duša..:-)
sovka62
Na to sa dá napísať len jedno: Múdra to žena! Že by som si obstarala väčšiu mrazničku?
violetacamorova
Tvoja mama je velmi sikovna, len ako pise sovka vecsia mraznicka je potrebna, dufam, ze si to zapametam, kym si ju zadovazim :)
martina0812
kočky, mamina má dve mrazničky, každú 250 l. :-D To máte vidieť, keď niečo hľadá a nevie, do ktorej to dala a len hmlisto tuší, že je to niekde naspodku!!! :-D
A pripomenulo mi to ešte jednu perličku s mrazákom, hneď napíšem! :-D
babidka
Martinka , tvoja mama je velmi rozumna a vynaliezava osoba :-) Ja tiez varievam mraznickovy lekvar - ked uz koncia jahody, visne ,maliny a je ich primalo na lekvar , zmrazim ich . Ribezli mame dost a ked uz mam dost aj ribezloveho lekvaru tak stavu zamrazim.A v jeseni ci zaciatkom zimy vytahujem postupne "zvysky" ovocia aj ribezli z mraznicky a robim miesane lekvariky ktore su zvacsa este lepsie ako "ciste" :-) Ale pravda je , ze vo februari som este lekvar nevarila . Skusim tuto zimu , mozno bude este lepsi ako akykolvek doteraz:-)))
gubics
Už som varila takýto mrazničkový lekvár, lebo do novej úrody sa nespotrebovalo mrazené ovocie a potrebovala som miesto. Mimochodom mrazené ovocie je veľmi drahé, to som za tie roky vyskúšala, a teraz čo stíham tak radšej zavarím, lebo mraznička "žerie" prúd jedna radosť.
manya
mrazničkový som už varila viackrát, ovocia bolo veľa a času málo, hlavne vtedy, keď mi ho doniesli nečakane skončilo rozmixované v mrazničke;
yana
Ja mam tri a buduci zat planuje prinies stvrtu mraznicku. A chlapi su polovnici, tak sa len dohadujeme, kde sa co da nastrkat.
zolik
@yana nedohaduj sa a velkoryso prenechaj 1 svoju mraznicku chlapom. Tebe zostanu dve a chlapi polovnici ti mozu dalsie dve nastrkat ulovenym mäsom. Mas po strese a este aj za mäso usetris.



 



TOPlist