Rada .

stefanm - fotkastefanm, 13. novembra 2013
Som na rozhraní jesene stredného veku a rannej mladosti mojej staroby . Tak som sa rozhodol , že drobnou radou prispejem k lepšiemu spolužitiu mladých , alebo ešte len rodiacich sa manželstiev . A poradiť chcem mladomanželkám aby sa mladomanželia mali lepšie a život im plynul v pohode .
Moja prvá rada znie :
Milé dámy . Ak je to čo len trochu možné , či už z pracovných alebo iných dôvodov , stolujte spolu . Spoločné obedy , hoci len v sobotu a nedeľu , navodia príjemnú atmosféru vo vašom vzťahu . Ale hlavne nezabúdajte na jedno . Vždy (!) , vždy po dojedení obeda nechajte manžela (partnera) nech si aspoň na dvadsať minút ľahne na gauč . Je to nevyhnutné . Muž si musí po dobrom obede , a ten vy určite viete uvariť , keďže ho milujete a varíte s láskou , ľahnúť . Muž oddychuje , na rozdiel od ženy , ktorá čerpá silu do ďalšej domácej práce v nákupných strediskách , na gauči . Nikdy ho nenúťte , hneď po dojedení , umývať riad alebo , nedajbože , podlahu v kuchyni . A vety typu : „Dobre sme sa najedli , poďme sa prejsť !“ , alebo : „Podaj mi ruksak , ideme na výlet“ zabudnite . To je v šťastnom vzťahu zakázané . Nechajte ho tu polhodinku tráviť na gauči a uvidíte ako vám potom ochotne splní každé prianie ! Aj do pivnice pôjde pre rozkladacie schodíky aby ste na WC mohla konečne vymeniť žiarovku . Aj do poslednej omrvinky vysaje obývačku , keď mu poviete , že podvečer k vám príde na návštevu jeho mamička (nepoužite , prosím , výraz : ...“príde moja svokra“ ) .
Verím , že veľa tu prítomných mojich rovesníkov a rovesníčok , alebo aj vekom skúsenejších , mi dá za pravdu , že to funguje . Alebo sa mýlim !?!? Mám pre vás ešte nejednu radu , ale tie sa ani okrajovo netýkajú gastronómie , takže neviem , či by tu boli zverejnené !
@zareaguj


Diskusia k článku

methi
@stefan muz po pol hodinke na gauci, ked si da dobry obed celkom urcite spi :) takze ani po tej polhodinke prechadzka, ci ine aktivity urcite nehrozia.
irenaw
nooo, podľa mňa to celé začína pri spokojnej žene, tej nevadí ani gauč, ani futbal, ani pivo ;-)))
tiginko
presne si to vystihla @irenaw , svätá Pravda ... Ja môjho niekedy vyháňam, nech si len pekne ide odpočinúť po obede, aspoň ma nenúti ísť hneď von na vychádzku, čo na vychádzku, rovno na bicykel!!
radost
žena spokojná..všestranne nadaná-urobí si všetko rada sama...
a vo všetkom-čo muž /ne/robí-vidí klad...
-leží-aspoň nezavadzia..
-na telku hľadí-aspoň sa pre blbosť nevadí...
-na pivo šiel-doma je mier...
:-)
všetko má svoje výhody..a tak život uchodí...
nič nám nesmie vadiť..!!to musíš mladým babám radiť..!!

stefanm
Rada č.2 :
Zdržte sa príkazu : „Umy po sebe tú vaňu , keď už si sa tam hodinu a pol máčal“! Verte tomu , že ten tmavosivý pásik , čo ostáva na úrovni hladiny na stenách vani po vypustení vody , nie je nikdy z jeho potu a krčmovými ventilátormi ošľahaného tela , ale určite , ako to tvrdí on , zo znečistenej vody , ktorú vám púšťajú do domácnosti . A to , že mu tvrdíte , že sa tam tak dlho máča je dôsledok nie jeho prehnanej aktivity k hygiene ale za to môžu články v apoliticko orientovanom časopise intelektuálov šéfredaktora Števa Hríba – Týždeň , ktorý mu kupujete , lebo cestou z práce a nákupu idete okolo trafiky . Tie články totiž treba čítať pomaly , niekedy aj dva krát aby ste ich pochopili a aj tak ich nikdy nepochopíte . Tak ho nechajte v tom froté páskovanom župane , nech si zrelaxuje a tú vaňu radšej umyte sama . A budete mať kľud a pohodu v šťastnom manželskom spolunažívaní .
sovka62
@stefan , keby som o tebe nemala svoju predstavu, vytvorenú za čas čo sa "poznáme", asi by som vypenila. Takto viem svoje a schuti som sa za smiala.
stefanm
@sovka som vedel , že to pochopíš ! A tak pridávam ďalšiu "radu" !!!
Rada č.3 :
Nikdy neprekladajte jeho veci z miesta kde si ich položí on na iné . Okuliare ma na stolíku v obývačke preto aby , keď si sadne k tv , lepšie videl Hospodárovej , Hargašovej alebo tej na JOJ-ke , čo čítajú výsledky NHL a pod. v športových správach tak rýchlo , že si to nemôže nikto , nikdy zapamätať , do výstrihov ! Papuče pri foteli sa iba vám zdajú rozhádzane , nešiahajte na nich . On ich má umne rozložené tak , že ak vstane , stačí mu urobiť „šup-šup“ a už je obutý . No a hlavne ! Nedotýkajte sa jeho mobilu ! Ani keby ste chceli na ňom vyčistiť ten zahumusený displej . To je pre vás tabu . To by vás začal upodozrievať , že mu kontrolujete prichádzajúce a odchádzajúce hovory alebo SMS-ky . A to je začiatok konca . A na záver , neprestavujte mu na jeho hodinkách „jeho“ presný čas . On to má nastavené tak , aby pred presne stanoveným odchodom z domu , na ktorom ste sa dohodli , stihol si ešte odskočiť na WC . Neprestavovať ! Nechať ručičky tak ako si ich nastavil on sám . Toto vás uchráni , aspoň na určitý čas , pred nutne príducimi manželskými spormi a nedorozumeniami .
paeva
no stefan, e tie svoje rady neuverejnil skôr. ja som totiž tomu môjmu dopriala oddych aj pred jedlom, aj po jedle, aj pred sexom aj po sexe, vychádzky nehrozia a funguje to už 40 rokov. luxujem až ked odíde, aby som nestresovala, no pridaj ešte nejakú radu, čo s načatým večerom.
stefanm
dobre , pridám ...
Rada č.4 :
Zaspal váš drahý vo foteli pri televízore ? V žiadnom prípade ho nebuďte . A už vôbec nie slovami : „Vypni tú telku , aj tak spíš“!!! ON nespí . ON počúva a rozmýšľa . To by ste mu narušili jeho myšlienky a bolo by zle . Zaspal ? Využite to , jemne mu z brucha zoberte ovládačku , stíšte zvuk a v tom momente sa stávate kráľovnou večerného prepínania programov . Veľký výber síce nemáte ale určite si vyberiete medzi Panelákom alebo Vínom . A v nedeľu vám odporúčam pozrieť si večerný , trojhodinový blok reklám prerušovaný výstupmi typu grgajúceho chlapčeka alebo okolo tyče športujúcej striptérky v relácií , kde z vás mobilný operátory vytiahnu tisíce eur za SMS-ky , pod názvom Česko Slovensko má talent . Takže nebudiť , nechať tak , on sa preberie sám . Síce so stŕpnutou šijou ale o to rýchlejšie zalezie do spálne .
mariamka
@stefanm a dychat mozeme? :)) samozrejme zartujem, vo vsetkom mas pravdu, spokojny a syty muz = spokojna domacnost = spokojna zienka = recept na stastne manzelstvo :) to ale neznamena, ze nie sme sami sebou, robime to dobrovolne a vedome, aj ked pan tvorstva mysli, ze to on riadi a ma pod kontrolou, prave o to ide, aby si to myslel :)) .. si dobry psycholog zenskej duse :)
sovka62
Tak radu č. 4 dodržiavam a teraz nežartujem. Naozaj. Ak zaspí, opatrne vezmem ovládač, stíšim zvuk (aby sa neprebral) a potichu prepnem z futbalu, hokeja, hádzanej a pod. na Viasat History, Traveler, Fine Living a pod. A radšej sa nehýbem, nech spí dlho.
tiginko
veru aj môjmu som vždy dopriala športové programy, tých pár minút, kým zaspal, sa to dalo vydržať. Keby som protestovala, iba čo by sa zbytočne rozrušil a potom by nevedel zaspať :-) Bohužiaľ čím je starší, tým menej spí pri telke, ale kedže ma miluje, tak mi dovolí občas pozrieť si aj môj program. Ale odkedy mám Varechu, už toľko nepozerám. A ten môj je spokojný, že mu dobre varím a aj telku pozerám menej...
sracz
S úsmevom na "ksichte", pozdvihnutým obočím a s pokrčením obidvoch ramien súčasne, súhlasím s "prezentáciou i výčtom" manželových potrieb, nutností, návykov, zvykov ako aj zlozvykov à la @stefanm aj keď ich je určite ešte viac! Pre tie žienky, ktoré "pozerajú" iným smerom ako východ_západ, vrelo odporúčam malý dvor, veľký dlhý bič a "trénovať, drilovať, precvičovať" návyky dľa vlastných predstáv, až do úplného zvládnutia a vštepenia do šedej kôry mozgovej (ako podmienené a zároveň nepodmienené reflexy), teda až do "totálneho zblbnutia"! P.S.: Zo "švestek a kadlátek moudrostí Bolka Polívky" dávam do pozornosti: "Když chlap mlčí, přemýšlá, ale když mlčí ženská, tož je nasratá"!!! -:))) Ono, iný kraj, iný mrav a každý (týka sa to aj manželkého páru po XY_rokoch vzájomného spolunažívania, vo vzájomnej úcte, úprimnej láske a duševnom porozumení) je svojeho šťastia strojcom!!! Dozdziveňa a majce še fajňe, ta ňe!?!
pacik
Radou č. 4 som sa riadila aj ja, hoci to bolo náročné na prevedenie, ale pred niekoľkými rokmi som vsadila na druhý tv v úplne inej miestnosti. A prepíname veselo obidvaja, každý po svojom :-)
stefanm
Rada č.5 : (posledná?)
Už od prvých dní vášho spolužitia ho veďte k tomu aby vám denne , najlepšie keď ste spolu večer pri tv a vysielajú predpoveď počasia , to ho veľmi nezaujíma , pomasíroval unavené nohy od prstov po kolená . On to v prvých rokoch často zneužije a zmení sa to na príjemné manželské radovánky , ale časom ho to prestane baviť a vystačí si aj s tou časťou po kolená . A tak ho to nadchne , že začne používať aj tú modrú , chladivú želatínovú mastičku , ktorá ste si kúpili na jarmoku a po celodennej drine vám to ulahodí a on bude nadšený ako s pocitom hrdosti , prejavil svoju dlhotrvajúcu lásku k vám . Hoci potom si ešte zájde na jedno (!) čapované , nebráňte mu v tom a relaxujte pri romantickom filme . Alebo rýchlo vyžehlite , nech sa nerozčúli keď sa vráti .

Prosím vás , berte tieto moje rady ako pokus o vtipné spestrenie života na tejto stránke . V žiadnom prípade sa nimi neriaďte . Vy si vytvorte vlastne rituály a činnosti , ktoré obohatia váš spoločný život o chvíle spoločného šťastia . Tieto , mnou pridané rady nevychádzajú z mojich osobných skúsenosti . Len z jednej . Pozorne načúvam čo hovoria chlapi v krčme a potom to upravím do čitateľného tvaru . A , verte mi , je to drina , vynechať tie najzákladnejšie slová , ktorá sa pri takýchto debatách , v takýchto priestoroch , používajú a upraviť to do zverejniteľneho tvaru .
hubata
Ach, ako mi je dobre šťastne rozvedenej vdove ...........
manya
dnes som si to prečítala znova, smiech je na zdravie, len môj muž nechodí do krčmy a športové prenosy ho vôbec nezaujímajú, ale ostatné....až taká výnimka nieje.



 



TOPlist