Pukance

an3da - fotkaan3da, 29. januára 2012
Milujeme pukance, celá rodina plus susedia...
Volakedy sme ich robili v starej nádobe a museli sme tou nádobou
rýchlo pohybovať aby nezahoreli.
Dostala som dobrú radu. Mám starší tlakový hrniec, dostali sme
ako dar k svadbe. Aby som to skúsila v tom hrnci.
Tak robíme pukance v tlakovom hrnci. Dám tam olej, kukuricu a
soľ, uzavriem a kým neprestane strieľať, neotváram.
Ten hrniec som ináč ani nepoužívala, iba niekoľko krát.
Mám na varenie dobré nádoby domácej výroby, ked uvarím o
deviatej, o tretej je to ešte teplé.

@zareaguj


Diskusia k článku

izabella929
Robím pukance v mikrovlnke..dám do mikrotenového sáčku kukuricu a za 2 minúty mám plný sáčok krásnych bielych pukancov..
rigocka
No....to by som mohla vyskúšať,mám aj ja tlakový hrniec,ešte nepoužitý,ale 25 ročný(tiež ako svadobný dar).Ešte som ho nemala odvahu vyskúšať,lebo raz mojej kamoške vybuchol,narobil paseku v kuchyni a práve som tam bola,takže môj pekný,nový 25 ročný odpočíva niekde založený v komore:)))
an3da
Môj už ani nepíska, ale kukurica je výborná, ani neprihorí. Ked začne
pukať, zmenším plyn a ono len strieľa.
tykadielko
ja robím pukance na panvici - pridám maslo a kukuricu,prikryjem pokrievkou a nad ohňom pohybujem, aby sa poriadne vypukali...nám by mohli pristaviť aj kontajner kukurice - stačil by možno na pol roka...pukance milujeme:D
svetlana9
ja kupujem pukance v tých ochranných sáčkoch papierových, dám do vlnky, zapnem ju podľa návodu. Nezašpiní sa mi vlnka, vybúcha to ako ohňostroj, buď sú slané, al. maslové. Za tri minúty je to hotové aj bez hrncov a starých panvíc.
an3da
Dobre, ja nemam žiadnu vlnku a ten hrniec som stopercentne využila.
Mám iné el. pomôcky, ako je pekárnička, odšťavovač a iné...
rea1
ja by som to v tlakovom hrnci aj skusila ale bojim sa, aby mi nevybuchol. ktore to tak robite - dodajte mi trochu odvahy. ked to rachne, nech mam na koho nadavat. :-)))
45678
my mame doma pukancový stroj, nasypeme kukuricu a cez ústie už vypadávajú iba pukance, je to bezpečné a prístroj nie je drahý. Tiež by som nemala odvahu robiť to v tlakovom hrnci, preto obdivujem @an3da
s čakám, kto ešte mi tú odvahu dodá :-))
an3da
Hrniec by nemal rachnúť preto že tam nie je voda-tekutina, ktorá ked vrie má tú silu, tj. para, aby vybuchlo. Mne nikdy nevybuchlo a aj moja
dcéra často robí v tom hrnci pukance pre všetkých.
nbert
A ja ich robim s kuskom masla a pokropene sojovou omackou (po vypukani )
pozor, navykove :)
an3da
Tie tvoje musia byť pikantné, ja som staršia, už by som nemusela ani
soliť, a ani olej...
jezibabka
an3da,...ked tam nie je voda,tak tam nie je para...presne ako píšeš.....a nie je dôvod,robiť to v tlakovom hrnci....tlak nevznikne,lebo nemá z čoho....je to presne to isté,ako obyčajný hrniec s pokrievkou...
an3da
Hej, je to tak, ale v tlakovom mi ani neprihorí a ani nemusím ním pohybovať, proste už sme si tak zvykli.



 



TOPlist