Volakedy sme ich robili v starej nádobe a museli sme tou nádobou
rýchlo pohybovať aby nezahoreli.
Dostala som dobrú radu. Mám starší tlakový hrniec, dostali sme
ako dar k svadbe. Aby som to skúsila v tom hrnci.
Tak robíme pukance v tlakovom hrnci. Dám tam olej, kukuricu a
soľ, uzavriem a kým neprestane strieľať, neotváram.
Ten hrniec som ináč ani nepoužívala, iba niekoľko krát.
Mám na varenie dobré nádoby domácej výroby, ked uvarím o
deviatej, o tretej je to ešte teplé.
pukať, zmenším plyn a ono len strieľa.
Mám iné el. pomôcky, ako je pekárnička, odšťavovač a iné...
s čakám, kto ešte mi tú odvahu dodá :-))
dcéra často robí v tom hrnci pukance pre všetkých.
pozor, navykove :)
soliť, a ani olej...