Pozvánka na Kysáčsku sarmiádu

an3da - fotkaan3da, 16. mája 2013
Chcem vám pripomenúť, ak ste pozabudli, že sarmiáda bude 13.
oktobra, ak niekoho cesta zavedie - bude srdečne vítaný.
Samozrejme, v Kysáči.
@zareaguj


Diskusia k článku

gabriele
@An3da pozdravujem Ťa do Kysača...nedavno som Ta tu objavila a velmi ma to potesilo, pretoze rada chodim na Vase kysačske stranky a obdivujem Slovakov co tam ziju... ako krasne si udrziavaju tradicie a hlavne jazyk...aj ked uz sem-tam je okoreneny srbstinou, ale stale je ľubezny, taky irecity starodavny :) ...kedysi davno som mala od Vas kamarata...to sme boli este pubertaci...velmi pilno sme si pisali...ale vies ako to chodi...kazdy sme zacali mat rozne starosti a akosi sa to pisanie vytratilo :) ...jaj keby som mohla, hned by som na tu Vasu sarmiadu prisla...urcite je tam vyborna atmosfera a z kazdeho kuta sala dobra energia ako z tych Vasich kysacskych stranok aj z Tvojich prispevkov tu na vareche :)
an3da
@gabriele , dakujem za krásny komentár, ja som si tiež pásala s osobou ktorá sa menovala Marta Janušková, myslím že bola zo Selca. Istotne má iné priezvisko, ak ju niekto pozná, dajte mi vedieť.
hubata
Sarmiáda ...... to bude hlavne o sarme, o víne a o priateľstve so Slovákmi? Napíš prosím troška viac, zaujíma to možno aj iných.
an3da
Na Sarmiáde ide najprv o sarme, potom o koláčoch, najde sa i vínko...Organizujú to ženy - Združenie žien Kysáča, pozývajú si aj hostí - i zo Slovenska, a prichádzajú aj ženy z dedín kde žijú Slováci ale i združenia zo srbskích dedín. Zahrá i muzika a potom veselo - kto pokiaľ vydrží.
Najprv je sviatočné privítanie, potom sa predstavujú združenia rôznimy bodmi, je tu dosť spevu a býva i tombola.
hubata
Vďaka že si zareagovala @an3da : tak to môže byť paráda! Nech sa vám podujatie vydarí, želám veľa hostí a krásne počasie.



 



TOPlist