Pekaren

drobcek19 - fotkadrobcek19, 13. júna 2011
Dnes som dala piect chlebik ako obvykle do mojej pekarne. Pekne sa cesto miesi, potom kysne a nakoniec zacne piect. PO par minutach sa zacne ozyvat cudny zvuk ako keby sa zacal noz otacat, nedavam tomu velky vyznam, ,,mozno som si to predtym nevsimla' pomyslela som si. Vybehnem na poschodie na chvilku a potom znovu dole. Pocujem cudny zvuk. Noz v chlebe sa zacal otacat pred prestania, rychlo vypnem pekaren a utekam za priatelom. Vyberiem von nadobu a znovu ju zapneme, stale saNedopeceny chlebik s dierou od spodu sa uz nedal ani dopiect, pekaren je pokazena, min mesiac bude trvat reklamacia a mna uz teraz rozbolel zaludok od pomyslenia si na irsky chlieb z obchodu.
Este ze idem na 2 tyzdne na dovolenku, ale potom sa zacnu prietahy s reklamaciou.
Dufam ze ju budem mat spat coskoro.
@zareaguj


Diskusia k článku

sovka62
No, to je smola. A keď vieš piecť v pekárni, mala by si veľký problém upiecť chlebík v rúre? Veď zloženie surovín by bolo rovnaké, akurát by si ho musela tri razy premiesiť a potom piecť. Iste by bol ešte lepší ako z toho stroja. Ja pečiem tak i tak, ale z rúry býva chutnejší.
hubata
No, skús pre vás možno stačí aj do formy od srnčieho chrbáta ....Je to smola A z pekárne vravíš nie je dobrý ?
kuchticka
@drobcek , ja peciem vsetok chlieb i rohliky, zemle iba v rure. Pekaren mi to zamiesa necham to tam vykysnut a potom cesto na vale spracujem do tvaru aky chcem,. Chleba pecieme take dlhe sisky-veky, ale niekedy si spravim dalamanky, pletienky, alebo rozky. Prave dnes som piekla zemlicky a zrovna jednu pojedam. Z pekarne peceny nam nechuti.
basqa91
ano irsky chlieb je fakt pre silne zaludky, on chutovo nie je zly (mne na zaciatku aj chutil) no je dost tazky na zaludok... vzhladom sa da prirovnat ku toastovym chlebom predavanym tu na SR...
ale tak ako bolo vyssie spomenute skus ho dat piect do rury, ja som v Irsku ani inak nepiekla :) dokonca sa mi podarilo piect aj z tej ich muky, ale len kolace, na chlieb je nepouzitelna... ja som kupovala slovensku muku bud v polskom alebo v slovenskom obchode :)
drobcek19
Ja tiez pekavam s polskej muky, je velmi dobra,
Bojim sa ze v ruke tak chlieb nevmiesam ale pokusim sa kedze pekaren je momentalne nepouzitelna. Pekaren som si velmi oblubila, nam chlieb znej velmi chuti, priatel dokonca povedal ked sme boli na slovensku ze ja upeciem lepsi ako z obchodu, co ma velmi potesilo.
A hlavne preto ze cez tyzden vobec nechodime do obchodu, naplanujem si vzdy kedy potrebujem cerstvy chlebik. Teraz v ruke robeny budem moct robit iba ked budem mat na to volno.
dorisa
To sa chvalabohu mne nestáva. Sem tam, keď chcem zastavit a ukončit program, tak mi stale pokračuje.... ale potom pekáreň vypnem načisto, a ked nabudúce zapnem, už si chvalabohu nepamätá, kde zostala stáť. Pekárničku opravia, a potom zas budete papať ten skvelý chlebík. . Možeš čakať aj mesiac, podľa zákona. Najlepšie, keby ti ju vymenili,lebo ja opraveným veciam nejako neverím:)Držím palce.
gabi58
Ja som tiež piekla chleba v rúre, ale len dovtedy, pokiaľ som nevidela akou závratnou rýchlosťou sa točia elektrické hodiny. Teraz pečiem len v pekárničke.
marcy
nemusíš sa báť :-) daj do misky presne tak suroviny ako do pekárničky,spoj najprv varechou a potom ručne,no vysíliť sa nemusíš ....občas ho vymies,veď aj v pekárni odpočíva...tak 3 x s ním pracuj,kým pôjde do rúry... aj na doske,aby ruka nebolela.....tie chlebíky v avatari som robila,keď sme šli na chatu,pridala som 2 PL oliv.oleja a 1 PL octa,dlho boli chutné v plátenej taške uskladnené, držím palce
drobcek19
Chlebik je uz upeceny, myslim ze sa podaril len trochupopraskal pri peceni, zatial chladne. Nie je to az taky problem piect v rure ale treba na to viac casu ako s pekarnicjou, dufam, ze to rychlo opravia.
samantha14
ja som svoju prvú pekárničku našťastie "zodrala" pred koncom záručnej lehoty, s malou dušičkou som ju bola reklamovať a keďže hlúpy má šťastie, ja som trafila na pani, ktorá pravdepodobne nevedela ako postupovať, chytila milú prekárničku a vymenila kus za kus. Dodnes som jej vďačná, pretože bez pekárničky si už neviem predstaviť môj život...držím palce, že možno aj Ty natrafíš......
drobcek19
Moja ma len pol roka, dost casto ju pouzivam ale este nie je zodrata, dufsm ze ju opravia co najskor:-(
frezia68
Pečiem len v rúre.Základ je,aby všetko malo izbovú teplotu a ak vytiahnem múku len pred pečením,dám na chvíľu ohriať do rúry a pracujem s vlažnou múkou.A nemusíš dať presne,ako do pekárničky,pridáš vodu a všetko tak,aby sa cesto odlepovalo od misky a ani ruka Ťa nemusí bolieť,môžeš počas pečenia pridávať.Ak máš záujem kukni si môj chlebík s fotkou(mám aj bez fotky-iný) a verím,že budeš úspešná :-)))



 



TOPlist