Originálny vianočný darček

martina0812 - fotkamartina0812, 4. decembra 2013
Nedá mi to, musím pridať ešte jeden vianočný zážitok.

Pred pár rokmi vyvstala u nás doma otázka, aký darček vymyslieť pre otcovu mamu. Obligátne pyžamo už bolo nachystané, ale chcelo to ešte dačo. Dačo originálne. Dačo, čo nikto iný nedostane.

Bol práve deň pred Štedrým večerom a fakticky nič nikoho nenapadlo. To pyžamo to istilo, ale... veď aj na poslednú chvíľu sa dajú kúpiť darčeky, nie?

Mama s otcom si lámali hlavu a ja... nuž, ja som sa rozhodla pomôcť prakticky. Zdvihla som telefón a zavolala babke.

- Zdravím, babi, mám tu taký problém. Naši nevedia, čo by ste potrebovali na Vianoce. Takže sa vás chcem spýtať, čo by ste chceli? Aby nekúpili nejakú blbosť...

V telefóne sa ozval ťažký povzdych a odpoveď:
- Dvadsaťkilový kýbeľ bielej farby.

Tieto slová ma zarazili a tak som sa spýtala:
- To vážne? Kýbeľ bielej farby?
- Vážne. Aspoň dvadsaťkilový.

Po ďalších doplnkových otázkach sa ukázalo, čo babku prinútilo žiadať takýto "originálny" darček.

Babka si totiž dovliekla domov Betlehemské svetlo. Nechala ho horieť v kuchyni na stole a... viete si domyslieť. Od svetla sa chytilo voľačo na stole, potom samotný stôl... požiar sa síce nerozšíril, ale steny boli od čierneho dymu celé mastné.

Takže babka sa môže pochváliť, že je asi jediná, ktorá dostala pod stromček kýbeľ farby a partiu chlapcov so štetkami a valčekmi, ktorí jej na Štedrý deň maľovali kuchyňu...
@zareaguj


Diskusia k článku

dorenika
takze si jej vlastne zachranila tie povestne biele vianoce :D
jakamaka
:):):):) No občas sa veru zadarí :):):) Ja si takto spomínam, že pred nejakými desiatimi rokmi takto svokrovci na Štedrý deň všetko upratané upratovali ešte raz, lebo prišli na to, že im dnu vliezla myš zvonku a nevedeli ju vyhnať.. tak odťahovali nábytok a upratovali všetko nanovo, lebo mali v byte myšací smrad :):):):):) Takéto Vianoce bývajú fakt pamätné :):):):):) A presne ako píšeš aj Ty Martinka.. stáva sa ozaj niekedy nepredvídateľné...:):):) Pobavilo..:):) a si to si to tiež dlho pamätáte a aj pamätať budete.. :):):)
radost
hned som bola pozrieť či mi sviečka horí v kuchyni na stole bezpečne..!!
štetky a valčeky máme-len kde bych zohnala tých chlapcov..??
nuž-ked sa všetko darí-na to sa nespomína...
v spomienkach zostanú iba trapasy..ešteže sa občas pritrafia..hlavne-že so šťastným koncom..!!.:-)
misa1
tak som rozmýšľala, že načo je babke biely 20-kilový kýbel. a ani som si ho vlastne nevedela predstaviť, takže čítanie bolo pre mňa ako detektívka. :-))
elza
aj ja by som prijala taký darček a hlavne tých chlapov, čo by mi vymalovali kuchynu, podarilo sa mi ju trochu (dost) zadymit, ked som si nieco dala na sporak na minimum a isla som si iba "na chvilu" docitat recept na pc :-)))(
kuchticka
Pekne!!! Tento zvlastny darcek bol iste najmilsi, uz preto, lebo babke vsetko spravila partia chlapcov a dufam, ze ako charitativni cin.
kuchticka
pardon - ako charitativnu cinnost. Ako je to spravne po slovensky?
sovka62
No ešte že mal babičke kto pomôcť. Takto človek dopadá na staré kolená. Aj my tie kolená už máme asi staré. Minulú nedeľu popoludní sme sa vychytili kúpiť zrkadlo do chalupy a rovno s ním sme chceli pokračovať do Trstína (cca 20km), kde sa konala adventná výstava a kúsok odtiaľ je aj naša chalupa. Vyštartovali sme a po ceste si manžel spomenul, že ráno zažal prvú sviečku na adventnom venci a nezhasol! Takže domov, sfúknuť sviečku a potom znovu na cestu.
Skleróza nebolí, ale strašne sa človek nachodí!
elef
namsa stalo nieco podobne,na silvestra,vsetko cistucke,dovarene,uz si len lapnut pred telku a oddychnut,ked manzel doniesol nakup a vtedy 2rocna dcera schytila colu a potriasla ju a smarila o zem ,ta spust po roztrhnuti flase,som myslela ze umrem



 



TOPlist