Asi som dala viac cukru, lebo sa mi zdala sladká, tak som dala trocha octu a soli. A potom soli a soli, aj rascu, ale nakoniec bola tak akurat, teda podla mňa. Stravníci domáci ju zjedli a okrem mamy sa nik nesťažoval. A hanba mi, varím už kolo 20 rokov, ale kapustu dusenu a knedle variť neviem. Ale zas ja a kysnute cesto je zas iná rozpravka :-)
Asi som dala viac cukru, lebo sa mi zdala sladká, tak som dala trocha octu a soli. A potom soli a soli, aj rascu, ale nakoniec bola tak akurat, teda podla mňa. Stravníci domáci ju zjedli a okrem mamy sa nik nesťažoval. A hanba mi, varím už kolo 20 rokov, ale kapustu dusenu a knedle variť neviem. Ale zas ja a kysnute cesto je zas iná rozpravka :-)
presne viem o com hovoris :-)
ja sa utesujem, ze musim tu konkretnu vec spravit aspon 10x, aby som ju ako tak dostala do oka :-)
a k tym popaleninam - vyborne funguje strcit bolacku IHNED do hladkej muky - neviem za ten svet pochopit, co presne sa tam deje za proces, ale rychlo to prestane boliet a ani pluzgier sa mi este neurobil :-)
varecha.pravda.sk/recepty/dusena-cervena-kapusta-s-jablka...
varecha.pravda.sk/recepty/dusena-kapusta-fotorecept/9416-...
Ked robim kapustu,najprv ju posolim/robim ako moja mamka robila/ a rukou ju zmykam aby pustila vodu necham ju troche postat,kapusta zmakne,potom urobim caramel na masti ci oleji cibulu oprazim,dlho kapustu nedusim,tym,ze som ju zmakcila zmykanim nie je potrebne dlho dusit,pridam rascu,ocot/alebo rosol ak mam z kyslej kapusty/ a dochutim podla mpotreby.Davam bobkovy listok,ale neviem preco nedavam MCK.Nezahustovala som mukou,ale dusila som ju na malo vody,stava bola z vypeku.
Da sa to robit tak, ze v troske vody povaris kapustu (iba kratko). ocedis a das na vysmazenu cibulu (skaramelizovanu) s rascou, zakryjes a nechas chvilu podusit - osolenu. Dochutis octom,.alebo ako kto ma rad (citronom?)
Ja to tak robim a vdy je dobra, chuti vsetkym.
Pre červenú - daj červenú cibuľu, rascu, cukor, trochu soli , trochu vegety. Keď cibuľa zosklovatí daj červenú kapustu a zalej červeným vínom tak do jednej tretiny, trochu osoľ a daj trochu vegety.Po zmäknutí daj zasa cukor tak, aby dávka bola o jednu väčšia ako cukru. ( červené víno nedávaj sladké, ale suché).