Nádherná Venezuela

mijaita - fotkamijaita, 5. januára 2015
Venezuela je překrásná země. Je obrovská a přesto se nám podařilo je trošku prozkoumat.
O zážitky nebyla nouze. Mačeta pod krkem, okradení. Přesto bych se tam kdykoliv vrátila.
Caracas je neskutečný, v barios žije (prý) kolem 4 milionů lidí. Bojí se tam i policie.
Já tam byla v doprovodu místního člověka a ještě večer.
Nevím kdo tohle viděl a zažil, popsat to nejde, fotit tam už vůbec ne.
Pobřeží karibské, Orinoko, Amazonie, nížiny Los Llanos, Andy ... jedno místo úžasnější než druhé.
Obrázky krásu té země vůbec nevystihují. Lidé jsou usměvaví, v busech je legrace, všichni jsou čistí, voňaví, na ulicích v menších městech se pouští cd. Ta země žije.
Povídání o Venezule by bylo hodně dlouhé. Tak snad pár obrázků ji alespoň trochu přiblíží
 www.nadherna-venezuela.wz.cz/n%C3%A1dhern%C3%A1%20Venezuela/...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.nadherna-venezuela.wz.cz/n%C3%A1dhern%C3%A1%20Venezuela/...
" target="_blank"> www.nadherna-venezuela.wz.cz/n%C3%A1dhern%C3%A1%20Venezuela/...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> www.nadherna-venezuela.wz.cz/n%C3%A1dhern%C3%A1%20Venezuela/...
@zareaguj


Diskusia k článku

methi
Parada. Tie oranzove vtaky su krasne.
mijaita
To je ibis rudy, do tech mist jsme jely kvuli nemu . Nadherny ptak a kdyz jich leti vic pohromade, paradni letkarr
mijaita
To je ibis rudy, do tech mist jsme jely kvuli nemu . Nadherny ptak a kdyz jich leti vic pohromade, paradni letkarr
smejkad
uchvatne, clovek aj zabuda dychat, nadherna priroda
radost
@mijaita
za foto z Indie i Venezuely som ti vdačná..uistili ma -aká je naša matka ZEM rôznorodo krásna..
no najkrajšia moja vlasť..to mi je vec nad slnko jasná..:-)))
máš môj obdiv..
amelie
dúfam, že tú nádheru nezlikviduje "civilizácia"...
zolik
@mijaita uplne super fotky, velmi roznorode a ozaj fantasticke zabery. Vodopady su uzasne. Aj zabery z lietadla. Internetcafe ma rozosmial. Ale uplne najviac sa mi paci zaber "Rio Chico". A prosim Ta co to je na Foto P3301162 ? Je to nieco ako mravenisko?
P4031523 vyzera akoby na Tom strome vyseli netopiere ;-)
Prajem Ti pekny den a dakujem za sprostredkovanie Venezuely Tvojimi ocami
k599
Je to paráda, keď sa ešte raz narodím, chcem byť @mijaito š :-)
mijaita
@k599 sedim v knihovne u tabletu a civi na me okoli jak se tu smeju tvemu komentari :-) Takove ja rada!
mijaita
@zolik jsou to hnizda, podivaj se!



místní těm ptákům říkají "oro pendolo" , zlaté kyvadlo. Je legrační. Šíleně zaskřehotá, zhoupne se na větvi hlavou dolu a zpatky nahoru.
A ta boule, to je termitiště, je jich tam nepočítaně!
zolik
@mijaita , dakujem! Z dialky odfotene vyzerali tie hniezda zvlastne. A je ich tolko! Iste maju dobre susedske vztahy!
Inak aj Krokodile a hady boli zaujimave, ale ja som Barbar, ja z nich mam najradsej kabelky ;-)
Co ma fakt zaujalo boli fotky kvetov a zabery z rybieho trhu. Vidiet, ze tam zivot plynie inym tempom ako u nas. Este raz vdaka za odpoved.
mijaita
vzolik tam je vsechno tak jine! Lide se nestresuji i kdyz ziji vic nez skrome, radeji se bavi a usmivaji. Prala bych kazdemu ject s mistnima busem. A v Kostarice? Divky a zeny nadherne upravene, nehty na rukou i nohou jak z modniho casopisu, kazda usmev. Ne americky, ale lidsky, pratelsky, mily! Neco u nas nevidaneho. Rada odpovim na vse! :-)
alena45
rada sa pozriem na fotky, ktoré sem z Tvojich ciest pridávaš, priznám sa, že ja by som tú odvahu nemala.
izabella929
krásne fotky...veľmi ma zaujali...škoda, že nie do všetkých štátov Južnej Ameriky sa dá pozrieť cez googl maps...lebo som Brazíliu precestovala celú..najradšej si pozerám Fínsko, Nórsko a Dánsko...krásne čisté a zaujímavé štáty..tiež by som nemala odvahu osobne cestovať do týchto štátov v Južnej Amerike..obdivujem tvoju odvahu..)
mariamka
ten nazov to vystihuje, skvela projížďka!,, vtaky, krokodily, vodopady, mlha, nalada, ludia, deti, baraky, deti, deti... su vsade krasne, dakujem za sprostredkovanie, ak mozem otazku, ako ste sa dostali tak blizko k nim, rodinam, hrncom, intimite? v nasich koncinach nezvycajne
mijaita
@mariamka tech moznosti, jak se k lidem ve svete priblizit, je víc. První a nejlepší, je se s nimi domluvit a navázat kontakt, jakkoliv. Pozdravit, usmát se, dětem dát bonbon. Něco, co u nás neznáme neznáme, není běžné. Domluvím se angl a španělsky a to jsou první, otevřené dveře. Pak jsou místa, kam se bez průvodce nedá. Ta místa si chrání a současně je to i jejich přivýdělek, viz indiáni na Orinoku. Cestu je potřeba si zaplatit, ale pak už je na každém, jak si to užije. Indiáni tady byli nesmírně bezprostřední (nejsou takoví všichni) a i když jejich řeči rozumět nebylo, pak záleží na posunkach, úsměvu, pohlazení dítěte a pod. Byla jsem tam s nimi skoro dve hodiny úplně sama, zážitek na celý život! Cestování je nad všechny hmotné statky :-)
mariamka
ja kvazi "romanticka" sa mi to uzasne cita!! dakujem,, ale myslim, ze vela robi aj vase caro osobnosti :) a usmev, nad vsetky hmotne statky, prajem vam este vela takychto ciest, samozrejme s fotkami :)
zitar
úžasné, fotografie sa mi páčia a v kútiku duše závidím / v dobrom/
zuzanka1367
Nádherné!!! Každá fotka je kúskom života, priblížili ste nám ich život, pozerali sme ich aj s manželom s veľkým obdivom. Tešíme sa na ďalšie Vaše zábery, tie krásne spomienky sú na nezaplatenie.
farbuska
@mijaita , vďaka - spomenula som si na moju cestu po Venezuele. Je to naozaj nádherná krajina, skvelí ľudia. Obe sme boli na mnohých rovnakých miestach.
aroooo
nádhera, tiež som rada poznávala cudzie kraje, ale len tie "bežné nám za rohom". Najviac sa mi páčilo pozorovať mentalitu ľudí na trhoch. prírodu, okolie. Raz v skupine bola 80 ročná pani /stará Bratislavčanka, vzdelaná/, ktorá radšej cestovala ako vraj doma čakala na koniec a tvrdila, že nie hmotné bohatstvo má cenu, ale bohatstvo poznatkov, rozhľadenosti,vedomostí, Plne som s ňou súhlasila. No a teraz "cestujem a poznávam" len takouto formou, cez internej, dokumenty, cestopisy. Preto ďakujem za sprostredkované nahliadnutie do neznámych kútov.
afataga
zatial som ich vsetky nepozrela, dosla som po to male polohane a strasne tucne decko, zatial u mna vyhrava kapibara, je k pohladkaniu :-), aj si si krokodyla poskrabkala po brusku? :-), naco je tym chlapom ten velky had? maly chapem, asi na odber jedu, ale velky?
no ked dokukam, mozno este nejaku mudru otazku zas polozim
mijaita
@farbuska nepodelis se take o fotky? Rada prohlizim zas jine a tyhle zeme obvzlast!
Jinak jsem rada, ze fotky nasly sve koukatele !
@afataga tam se hadi nejedi, to neni Asie. Oni nam jen ukazovali jak se ta anakonda lovi. Stejne jako toho krokouse.Nabizeli nam ho k jidlu, ale darovali jsme mu zivot. Ale zuril kvalitne kdyz byl tahan za tlamu ven.
Nekde mam jeste kapibaru s detma, ale dat sem vsechny fotky je nad moje sily a vase sily je prohlizet.
afataga
tak som dopozerala, nadherna priroda a verim tomu, ze fotka zachyti tak mozno 10% tej nadhery, sranda ako ti ludia ziju, tukan nema chybu, otazka len jedna: to je Salto del Angel? Vraj cesta k nemu nie je jednoducha
leomax
Mňa tiež veľmi zaujali tieto fotografie. Bodaj by tu toho bolo viac a častejšie. A ako napísal môj kolega, tiež by som chcel byť @mijaitou , alebo aspoň zažiť to, čo @mijaita .
@afataga , mňa tiež strašne zaujalo to "strašne tučne decko". A urobilo mi to aj radosť, lebo teraz sa cítim ako prútik, aj keď manželka má, a aj bude mať iný názor. Ale ja jej ho neberiem, kto by sa opovážil oponovať učiteľke....
@mijaita , pekné, veľmi pekné. Teším sa na ďalšie Tvoje dobrodružstva. Si tiež jednou z hviezd @varechy.
mijaita
@afataga k Salto Angel jsme jeli tema lodema po jaspisove rece, mezi stolovyma horama. Cesta trvala dva dny. Nocleh v tech hamakach, obed kurata na klackach, to tam je. Malo vody, lode se i prenasely.Proste naaadheraaa!
mijaita
@lomax nahod bagl na hrb a vyfic ! :-) Nerada staruju, rada se delim o zazitky zivotni. Fotkama musim pomaaalu, alespon se budete mit na co tesit! Jeste ale budou, neboj! :-)
leomax
Prachy budu, len potrebujem sprievodcu. Aj bagl na hrbe bude. Nezoberieš ma? Myslím to vážne!
mijaita
@leomax partak na takovou cestu neni jen tak. Letos uz to nevyjde, hlas se napresrok ☺
leomax
Beriem na vedomie a úplne s Tebou súhlasím. Nie je to len tak! Teším sa teda na budúci rok.
Tento rok aj tak idem s kamošom a priateľkami /manželkami/ do Vietnamu a Kambodže. Boli tam naše veľké deti, boli nadšene a tak nás tam nasilu nasáčkovali. Naoko som nadával, ale teším sa!
mijaita
No krasaaa, tak se take muzu tesit na fotky a par slov? Do Asie se mi nechce. My mizime do Brazilie a tak ruzne po latine :-)
leomax
No neviem neviem, či ja budem schopný foti, lebo ndcéra ma upozornila, že sú tam obrovské pavúky, tak ja určite nebudem čumieť do foťáku, budem hliadkovať okolo seba deň aj noc. ale môj priateľ @K599 sa iste o nejaké foto postará, hoci, viem, že z pavúkov má aj on fóbiu´.
mijaita
Pavouci jsou krasni preci ! Myslite, ze na vas cihaj a uz se tresou nedockavosti?Mam v nasi cestovatelske tlupe nekolik lidi
kteri tuhle cestu jen s baglem absolvovali a tohle slysim tedy prvne.
Kdy vyrazite?
leomax
Ojojój, je to ešte príliš ďaleko... Ak dožijeme, necelých 11 mesiacov. Tých pavúkov si tam normálne vraj chovajú v oknách a tie ich zas chránia proti nejakým komárom. Tak neviem, ale mňa chvála bohu komáre moc neobľubujú, hoci sem tam sa nájde nejaký pomýlený jedinec.



 



TOPlist