Ja keď som mala toľko rokov čo Ronald mala som celkom iné záujmy a varenie k nim určite nepatrilo čo sa mi samozrejme riadne vypomstilo keď som sa vydala. Začiatky boli ťažké, ale ja som sa snažila a celkom sa mi darilo a keď sa nám narodilo druhé dieťatko bola som už celkom zdatná kuchárka. Len do jednej veci som sa bála pustiť - koláč z kysnutého cesta. Švagriná vypekávala fantastické koláče a buchty a ja nič. Až raz som sa zdravo naštvala - čože som ja horšia od druhých a veď keď sa nepodarí, skončí v koši, veď by to nebolo prvý krát. A tak som šla nato. A aby som to nemala jednoduché tak som si samozrejme vybrala to ťažšie a pustila som sa do pravých moravských koláčov. Recept som mala od švagriny a keďže som nemala guľatý plech rozhodla som sa že ho spravím na veľký plech a potom nakrájam na kocky. Cesto sa mi celkom podarilo, aspoň som si to myslela, dala som ho na plech, zo slivkového lekváru som porobila cestičky, také štvorčeky, do stredu každého som dala tvarohovú plnku, hrozienka a posypala posýpkou. To som si to tak vymyslela, že ten lekvár mi to pekne ohraničí keď to budem krájať na kocky. Bolo to krásne, ale neupečené. Vedela som že ma čaká to najťažšie - upiecť. S ťažkým srdcom som tú moju krásu strčila do trúby, sadla si na štokrlík a hľadela do trúby ako do televízora. Mala som veru malú dušičku.
A výsledok? Bol fantastický. Môj prvý kysnutý koláč sa mi podaril úplne super. Nakrájala som ho na štvorčeky, naložila som ho na tanier a vyniesla som ho deťom von, bola sobota, deti - naše aj susedovie ho zmastili raz - dva a ja som bežala po dupľu, celá blažená že môj koláč má úspech, ani manželovi sa neušlo a tak hneď na druhý deň som piekla znovu a nevedela som sa vynačudovať že čoho som sa tak bála.
Takže milý Ronald ak toto náhodou čítaš pusť sa do pečenia a ak sa aj hneď na prvý krát nepodarí, skúšaj znovu výsledok sa určite dostaví, ono to totiž platí nielen pri varení.
Ešte k zážitku: Takto isto som bol aj ja z bábovkou...Piekol som rýchlu jablkovú bábovku....sedel som pri sporáku ako neviem čo, celých 45 minút....potom keď som si myslel že to je dobré, vybral som von...prvýkrát to bolo naozaj fantastické...Ale čo druhýkrát? zabudol som dať do toho ešte jedno jablko, tak to bolo veľmi suché, a vybral som za 30 minút, lebo to bolo čierne:D ale potom sm všetko poumýval, bábovku som dal do koša a bolo tak, ako by sa nič nestalo :)