Kucharské zošity mojej mamky

kajusiqq - fotkakajusiqq, 4. mája 2013
Po dlhom čase som bola pozrieť otca kedysi "doma" a ocitla som sa v kuchyni poobzerala sa a zrazu ako keby som našla poklad:).....našla som mamine super recepty na ktoré si už sama presne nepamätala :)))......takže sa už teším kedy sa do nich pustím:)......receptov mam na 10 rokov minimálne:)
@zareaguj


Diskusia k článku

turistka
Milá@Kajusiqq , dostala sa Ti vzácnosť do rúk, nikdy si ju nepusť, je to poklad nad poklady. Tá po mojej matke, má už zožltnutý papier, je tam písané starodávnym písmom a potom i tým mojim, dopĺňala som i dopĺňam recepty. :-)
kajusiqq
@turistka ano je to pre mna velká vzácnosť:).....a mi sme ich pretriedili a momentálne prepisujem pretože zošity niesu v najlepšom stave:)) tiež zožltnute už sa teším ked mi babka dá svoje kuchárske zošity:)
luss44
aj ja mám také poklady až 3 - jednu knihu ešte po babke, do nej si aj dopisujem recepty, druhý mám zošit po mame, taký malý, trochu umastený ale o to viac milovaný, a ešte mám knihu z r.1955 Varíme zdravo, chutno a hospodárne, ešte zo študentských čias mojej mamy, keďže bola vyučená kuchárka, v tej listujem najradšej, také dobré rady do kuchyne nenájdem nikde.
ola46
tak babenky už sa tešim na nove receptiky dufam že čoskoro niečo zverejnite
kajusiqq
zverejním zverejním:)) ale asi až od vianoc začnem pretože mám ešte pár veci ktoré chcem vyskúšať:)
hubata
Sem s nimi, hlavne tie neokukané, nové ukáž. Ja mám tiež poodkladané recepty: po babke písané ťažkou upracovanou rukou roľníčky na linajkovom papieri inkustovou ceruzkou, po mame už modernejšie na písacom stroji. Sú mastné, čokoládové, zapackané, ale mne voňajú.

No a moja vnučka zdedí heslo na www.varecha.sk.



 



TOPlist