Je mäso zdravé?

bara11 - bez fotkybara11, 7. marca 2017
Zamýšľali ste sa niekedy či je mäso, ktoré každodenne jete zdravé? Cítite sa po jeho konzumácii dobre? Sviežo? Podľa mňa to je vec každého jedinca. Každému vyhovuje niečo iné. Ale už som sa veľa krát stretla s niekým kto mi povedal, že pokiaľ nemá mäso nie je sýty. Podľa mňa je to len vec zvyku. Nie som vegetarianka ale nemám mäso na každodennou poriadku. Myslim, že v dnesnej dobe, keď pridávajú do mäsa chémiu to nie je najlepší spôsob stravovania. Veľa ľudí mi povie: ,,Ale do ovocia napr.banany, jablká, pomaranče dávajú tiež chémiu." Ale mäso sa trávi oveľa dlhšie než ovocie. A povedzte si sami či sa lepšie cítite po ovoci, zelenine alebo po mäsových vyrobkoch. Ja mám jasnú odpoveď. Tak utvorte si aj vy svoj vlastný názor alebo sa inšpirujte aj tým mojim. Je to len a len na Vás. Pekný deň;)
@zareaguj


Diskusia k článku

kukulienka71
tiež tak ako ty, nemám mäso každý deň, jem veľa zeleniny aj rastlinných bielkovín. Ale prejdú tri dni a cítim, že mi niečo chýba, tak už viem, že je to mäso:-) a to nemusí byť mastná porcia, hoci aj tú si rada sem-tam dožičím. Som toho názoru, že nič netreba preháňať, treba dbať o svoje zdravie a pohodu, ale neodopierať si chutné jedlá len preto, že letí nejaký extra stravovací štýl, kde musíme dodržiavať kopu pravidiel v kombináciách, variáciách a aj príprave jedál. Nič prísne zložité nemám rada, pretože ma to oberá o radosť z prípravy aj samotnej konzumácie jedla;-) A,pravdupovediac, necítim sa dobre už pri vchode do obchodu, lebo viem, koľko regálov musím obísť, aby som niečo jedlé kúpila:-( Možno je lepšie byť nevedomým...
evanaaa
Nie som takisto vegetariánka, takže mäso jem, ale nie veľa, akosi mi v poslednú dobu nechutí, ale raz za čas......a ako sa po ňom cítim? Nuž, najedene :-) Práve som čítala podobný článok a názory na konzumáciu mäsa, ale úprimne - ak by sme nejedli ( a nezabíjali zvieratá - hydinu, prasce,. divinu), zožrali by ony nás, nekontrolovateľne by sa množili, potom čo.....? Ale je na každom z nás čo jeme, nemali by sme si to navzájom vyčítať.
45678
@bara11 co si chcela svojim prispevkom povedat? :-)
Je pravdou,ako pises,ze je kazdeho vecou,ako sa po tok,ktorom jedle citi,ale nepochopila som,prepac:-)
A cim by sme sa mali podla teba inspirovat?
bzsiska
Treba si hlavne dobre zvážiť, od koho a aké mäso kupujete. Ja už dlhé roky chodím k jednému mäsiarovi. Je to taký malý rodinný podnik. To mäso je oproti tomu, ktoré kúpim v nejakom reťazci neporovnateľné. A kto mal to šťastie, že ochutnal aj originál doma niečo chované vie, že nie je mäso ako mäso. Ako napísala kukulienka. Všetko treba jesť s mierou. A ak je niekto vegetarián, je to jeho osobná vec. Ja neznášam hlavne, keď sa niekto stane vegetarián a potom uráža nás všežravcov, že sme neviem aké hyeny, keď zabíjame zvieratá. To ako keď fajčiar prestane fajčiť po 40 rokoch a potom káže morálku, akí sú fajčiari smradľaví.
alena45
Mäso mám rada, nemám predsudky, o očičkách a pod. Problém je, že dnešné kuracie mäso sa mi hnusí, morčacie nechutí, najradšej mám bravčové a hovädzie, ale keď prídem do mäsiarstva, tak sa aj otočím na päte. Mala som jedno celkom obľúbené, kde som pár rokov kupovala veľmi kvalitné a voňavé mäso, ale posledné mesiace som nekúpila nič, pretože to mäso už na pohľad nie je to čo predtým. Zabíjačky som milovala, takže viem, ako má mäso vyzerať a hlavne, ako má chutiť, stará mama okrem toho chovala sliepky a kury, takže viem, akú konzistenciu má kuracina mať, a tiež vôňu. A rovnako je to aj so zeleninou. Verili by ste, že v jednej pizzerii hosťom dali na tanier domáce rajčiny a tí ich vracali s tým, že tečú a vyzerajú ako hnilé ? Čerstvé rajčiny zo záhrady ! Dnešní ľudia sú proste zvyknutí na tvrdé polystyrénové rajčiny bez chuti, zápachu, pestované vo fóliách a skleníkoch, bez slnka. Šalát dopestovaný v pôde a na slnku má úplne inú kvalitu listu, šalát dopestovaný v skleníku sa dotykom úplne rozpadá na kúsky. Nedá sa umyť, lebo aj pod tečúcou vodou je z neho len zelený zdrap. Hoci, načo by sa umýval, keď vlastne rastie len tak, na hadičkách, ten od blata a slimáčikov určite umazaný nebude. Je mi z toho smutno, veľmi smutno.
sovka62
@alena45 , moje názory sú totožné s tvojimi. Moderné trendy stravovania, ale všetko čo sa použije precestovalo tisícky kilometrov a muselo to prežiť, takže všetko jasné. A v záhrade máme, pravdaže, trávnik, najlepšie hotový položený na fólii a valíme do neho herbicídy, lebo sme v ňom videli dve púpavy a jeden skorocel, skrátka mŕtva zem, na zaplakanie. Že by sme zasiali mrkvu, petržlen, či cibuľu? Ani nápad, čo by si o nás pomysleli susedia!?
1x jerica
radost
@Sovka62 (4.4.2017 06:00)

súhlas..
ja si myslím-že to ani nie je o tom-čo by si pomysleli susedia-ale mladým sa po práci už nechce robiť..radšej sedieť na terasách reštaurácií..klebetiť..popíjať..a tak užívať si..preto trávniky..tuje..dreviny..aj p. Hričovský plače-že niet nasledovníkov v pestovaní ovocia..
kde sa pominul elán a chuť generácií-dopestovať..dochovať..mať svoje..??
tiež ma to trápi..ako sa žije..ako sa znevažujú hodnoty nadobudnuté minulými generáciami..
je slnečno..idem na záhradku..práce a radosti je tam dosýtosti..
kecupicek
Mala som priateľku vegetariánku. Ja som sa počas svojho preddôchodcovského
života tiež snažila jesť veľa zeleniny a ovocia a mnohé jej rady som statočne dodržiavala. Stále mi opakovala dookola, aké je mäso nezdravé a ako strašne
smrdí. Pozvala som ju do skleníka nech si natrhá z našej biopapriky. Kríky boli
husté, a ako tak trhala, chytila do ruky aj zhnitú papriku a tá naozaj strašne smrdela. Možno horšie ako mäso. O čom to je? Jedzme všetko čo nám chutí,ale s mierou!
kuko95
Ja ľúbim ovocie dost ho jedavam ale neodpustím si pečený alebo paprikovy bocik dobre koleno alebo tlacenku.a cítim sa po tom veľmi dobre.samozrejme to netreba do seba tlačiť stale
avuska
@radost (4.4.2017 09:21)
Nesuhlasim,my mame malu zahradu, kazdy rok sadime nove stromy, kry, dvor na ktorom kazdu jar pribudnu nove kacice, morky, kurence, s muzom sa radi tomuto venujeme a tesime sa na zber urody plodov aj maska, domace je jednoducho domace a moj brat sa vrhol na vcely, takze to s nami nebude take zlé😉



 



TOPlist