Je mäso zdravé?

bara11 - fotkaBara11 7. marca 2017 o 17:53

Zamýšľali ste sa niekedy či je mäso, ktoré každodenne jete zdravé? Cítite sa po jeho konzumácii dobre? Sviežo? Podľa mňa to je vec každého jedinca. Každému vyhovuje niečo iné. Ale už som sa veľa krát stretla s niekým kto mi povedal, že pokiaľ nemá mäso nie je sýty. Podľa mňa je to len vec zvyku. Nie som vegetarianka ale nemám mäso na každodennou poriadku. Myslim, že v dnesnej dobe, keď pridávajú do mäsa chémiu to nie je najlepší spôsob stravovania. Veľa ľudí mi povie: ,,Ale do ovocia napr.banany, jablká, pomaranče dávajú tiež chémiu." Ale mäso sa trávi oveľa dlhšie než ovocie. A povedzte si sami či sa lepšie cítite po ovoci, zelenine alebo po mäsových vyrobkoch. Ja mám jasnú odpoveď. Tak utvorte si aj vy svoj vlastný názor alebo sa inšpirujte aj tým mojim. Je to len a len na Vás. Pekný deň;)
Komentáre k článku:
  • kukulienka71 - fotkaKukulienka71 7. marca 2017 o 18:33

    tiež tak ako ty, nemám mäso každý deň, jem veľa zeleniny aj rastlinných bielkovín. Ale prejdú tri dni a cítim, že mi niečo chýba, tak už viem, že je to mäso:-) a to nemusí byť mastná porcia, hoci aj tú si rada sem-tam dožičím. Som toho názoru, že nič netreba preháňať, treba dbať o svoje zdravie a pohodu, ale neodopierať si chutné jedlá len preto, že letí nejaký extra stravovací štýl, kde musíme dodržiavať kopu pravidiel v kombináciách, variáciách a aj príprave jedál. Nič prísne zložité nemám rada, pretože ma to oberá o radosť z prípravy aj samotnej konzumácie jedla;-) A,pravdupovediac, necítim sa dobre už pri vchode do obchodu, lebo viem, koľko regálov musím obísť, aby som niečo jedlé kúpila:-( Možno je lepšie byť nevedomým...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAltyn 8. marca 2017 o 01:08

    Čo tým chcel básnik povedať? :-O
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 11. marca 2017 o 18:42

    Nie som takisto vegetariánka, takže mäso jem, ale nie veľa, akosi mi v poslednú dobu nechutí, ale raz za čas......a ako sa po ňom cítim? Nuž, najedene :-) Práve som čítala podobný článok a názory na konzumáciu mäsa, ale úprimne - ak by sme nejedli ( a nezabíjali zvieratá - hydinu, prasce,. divinu), zožrali by ony nás, nekontrolovateľne by sa množili, potom čo.....? Ale je na každom z nás čo jeme, nemali by sme si to navzájom vyčítať.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar45678 11. marca 2017 o 19:57

    @bara11 co si chcela svojim prispevkom povedat? :-)
    Je pravdou,ako pises,ze je kazdeho vecou,ako sa po tok,ktorom jedle citi,ale nepochopila som,prepac:-)
    A cim by sme sa mali podla teba inspirovat?
    @zareaguj
  • lenkana - fotkaLenkana 11. marca 2017 o 20:08

    Mäso je hlavne dobré a kto s ním vie narábať, neurobí z neho nič nezdrave.
    @zareaguj
  • bzsiska - fotkaBzsiska 19. marca 2017 o 10:34

    Treba si hlavne dobre zvážiť, od koho a aké mäso kupujete. Ja už dlhé roky chodím k jednému mäsiarovi. Je to taký malý rodinný podnik. To mäso je oproti tomu, ktoré kúpim v nejakom reťazci neporovnateľné. A kto mal to šťastie, že ochutnal aj originál doma niečo chované vie, že nie je mäso ako mäso. Ako napísala kukulienka. Všetko treba jesť s mierou. A ak je niekto vegetarián, je to jeho osobná vec. Ja neznášam hlavne, keď sa niekto stane vegetarián a potom uráža nás všežravcov, že sme neviem aké hyeny, keď zabíjame zvieratá. To ako keď fajčiar prestane fajčiť po 40 rokoch a potom káže morálku, akí sú fajčiari smradľaví.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaAlena45 20. marca 2017 o 21:28

    Mäso mám rada, nemám predsudky, o očičkách a pod. Problém je, že dnešné kuracie mäso sa mi hnusí, morčacie nechutí, najradšej mám bravčové a hovädzie, ale keď prídem do mäsiarstva, tak sa aj otočím na päte. Mala som jedno celkom obľúbené, kde som pár rokov kupovala veľmi kvalitné a voňavé mäso, ale posledné mesiace som nekúpila nič, pretože to mäso už na pohľad nie je to čo predtým. Zabíjačky som milovala, takže viem, ako má mäso vyzerať a hlavne, ako má chutiť, stará mama okrem toho chovala sliepky a kury, takže viem, akú konzistenciu má kuracina mať, a tiež vôňu. A rovnako je to aj so zeleninou. Verili by ste, že v jednej pizzerii hosťom dali na tanier domáce rajčiny a tí ich vracali s tým, že tečú a vyzerajú ako hnilé ? Čerstvé rajčiny zo záhrady ! Dnešní ľudia sú proste zvyknutí na tvrdé polystyrénové rajčiny bez chuti, zápachu, pestované vo fóliách a skleníkoch, bez slnka. Šalát dopestovaný v pôde a na slnku má úplne inú kvalitu listu, šalát dopestovaný v skleníku sa dotykom úplne rozpadá na kúsky. Nedá sa umyť, lebo aj pod tečúcou vodou je z neho len zelený zdrap. Hoci, načo by sa umýval, keď vlastne rastie len tak, na hadičkách, ten od blata a slimáčikov určite umazaný nebude. Je mi z toho smutno, veľmi smutno.
    @zareaguj


Pridaj komentár k článku:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist