FAGOPYRVM #1

brave - fotkabrave, 13. júna 2013
cieľ: nachádzať nové spôsoby konzumácie rôznych kultúrnych
plodín.
veľmi vďačná je pohánka (fagopyrum esculentum), ktorá je aj bez
akýchkoľvek prídavkov a úprav chutnou a výživnou potravinou.

naposledy: surová pohánka (nabobtnaná a preplachovaná ca. deň,
potom asi štyri hodiny ponechaná na vzduchu a prepláchnutá) v
bazalkovom liste.



" height="278" width="420" alt="kE0kKd3.jpg">
@zareaguj


Diskusia k článku

kuchticka
pohanku pouzivam casto - ako prilohu k roznemu masu, na zahustenie polievok, zapecenu so zeleninou atd....
slavka2012
Ja pohanku pouzivam najma v zime ako hlavne jedlo - pohankovu kasu, naslano, napriklad s usmazenou cibulkou a sampinonmi. Okrem toho, ze je zdrava, nam aj chuti, naozaj ju mame ju radi. Pouzivam aj ine obiloviny ci pseudoobiloviny: quinou, pseno, jacmenne krupky, kuskus i lupanu psenicu. Velmi sa tym spestri jedalny listok. Nasurovonie, surovu stravu, zial, neznasam.



 



TOPlist