Doba a sviatky.

stefanm - fotkastefanm, 14. februára 2016
Prikladám vám krátke zamyslenie nad fenoménom oslavovania rôznych sviatkov. Preto že chcem aby to bolo krátke tak sa nebudem zamýšľať nad ich vznikom a vývojom ale len nad suchým konštatovaním, že sviatky boli, sú a pravdepodobne budú stále. Ľudia to majú radi.
@zareaguj


Diskusia k článku

stefanm
Narodil som sa v roku 1954, v čase keď v mojom rodisku vládol prísny totalitný režim socializmu. Už od detstva, keď som začal chápať súvislosti, mi boli predkladané a doslova nútené oslavy sviatkov typu: Februárové udalosti, 1. a 9. Máj, MDŽ (to som mal rád!), Veľká Októbrová Socialistická Revolúcia, Posedenie pri jedličke, Posedenie pri samovare, Ded Maroz a podobné.. Prišiel rok 1989, režim Normalizácie sa zmenil na režim Vrajdemokrácie a médiami podstrkované sviatky typu: ani neviem ako sa volá ten sviatok, keď aj od nás požadujú aby sme si v ten deň upiekli moriaka alebo sviatok Valentína keď sa máme milovať.
Prispôsobujem s dobe. Z moriaka pečiem síce len časť


ale pečiem lebo pečú všetci v demokratickej Amerike na Valentína už viac rokov pripravujem manželke z lásky Bravčový pörkölt s kyslou kapustou a smotanou-špeciál – samozrejme je to obyčajný Segedínsky guláš, ktorý moja manželka miluje a ja milujem ju! Pripravil som jej ho aj dnes a teším sa na večer čím mam obdarí ona !!!
Prispôsobujem sa dobe a začínam trénovať chôdzu na dlhé trate a jem miesto grilovanéj bravčovej krkovičky kus-kus a humus . Veď do Mekky mám dosť ďaleko!!!






 



TOPlist