A čo to je? Volské oko s chlebom. Tiež zbožňujete tú chuť keď si mäkkučkým chlebíkom s chrumkavou kôrkou zotierate roztečené žĺtko z taniera? Keď očko jemne zaprášite soľou a zakrojíte do trošku pripečeného bielka? Keď si najskôr poobkrajujete bielko a potom načnete žĺtko?
To sú chvíle keď sa mi pred očami vybavujú prázdniny u babičky, kde som vždy ráno chodievala do kurína zbierať vajíčka. Neboli síce vždy úplne "čisté" ako z obchodu ale každý vie že domáce vajíčka so žĺtkom takmer oranžovej farby sú tie úplne naj.
Veď super delikatesou nemusí byť vždy kaviár, želví polévka alebo niečo čo nevieme ani vysloviť. Často to najchutnejšie a najlacnejšie jedlo poteší oveľa viac…
tiež ho mám rada ... na hrianke, na prívarku, na špenáte ...