Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Diskusie
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 225 najnovší komentár dnes 18:10
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 225 najnovší komentár dnes 18:10
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
- Nyja: Dubčekove rožky 34 najnovší komentár 5. mája 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár 1. mája 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 225 najnovší komentár dnes 18:10
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 27 najnovší komentár 1. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 5 najnovší komentár 7. mája 2025
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Citrónové rezy +fotopostup
-
Kakaová roláda s čokoládovým krémom
-
Jablkový závin z pivného cesta +fotopostup
-
Varený karfiol so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom s medovo-citrónovou zálievkou
-
Divina špikovaná koreňovou zeleninou +fotopostup
-
Tvarohové poháre
-
Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom
-
Jablková palacinka pečená v rúre +fotopostup
-
Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou +fotopostup
-
Pečený bôčik s dusenou kyslou kapustou a so zemiakovou knedľou
-
Jemný krupicový jablčník bez tuku
-
Pečené kuracie stehná na zelenine +fotopostup
-
Čerešňová štrúdľa
-
Orechová roláda s mandľovým krémom
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Chrumkavé čokoládové veľkonočné hniezda VIDEO
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
13x špagety: Od úplne jednoduchých až po nadupané kombinácie skvelých chutí
-
TOP rebríčky: Pečenie na sviatky, sezónne bylinky aj vajíčka. Pozrite si tie najlepšie recepty uplynulého mesiaca
-
Jemné mäsko: 12x bravčová panenka. Vyskúšajte ju aj podľa receptu moderátorky Karin Majtánovej a rovno s dvoma plnkami
-
K mäsu, cestovinám aj fazuli: Marry Me, omáčka, ktorú si zamilujete. Hodí sa takmer ku všetkému!
Mám hmlistú predstavu, ako by sa dali spraviť, ak niekedy skúsim a ak sa podaria, pridám recept.
....škoda... inak neviem poradiť...
300 GramovCukru,Čerstvú citronovú štavu z 2citronov,2 citróny,čerstvú šťavu z 1pomaranča,citronovú kôru z 1 citrona,pomarančovú kôru z 1pomaranča,5sušených ruží,6plátkov želatíny,75g Pšeničný škrob,1čl vody z ruží (???),1 ŠálkaStudenej vody
Na posypanie : 7PL Cukru,7PL škrobu
POSTUP:
1.V hrnci privedieme cukor,polku citr.štavy,polku pomarančovej štavy,obe kôry a ruže k varu.
2.V miske si premiešame škrob s šialkou vody(studenej).Pridáme do hrnca a varíme na stredne velkom stupni,kým nám nevznikne hustá masa.Vypnúť sporák.
3.Podla návodu si namočíme želatínu a vmiešame ju do masy.Zobereme z platne a necháme chvílu odstáť na inom mieste.Nie na sporáku.
4.Pár minút necháme odstáť a potom primiešame vodu z ruží a ostatok citr.a pom. štavy..Poriadne premiešať.
5. Preosejeme aby tam neboli ruže a vylejeme do formy,plech.Necháme 5 hodín stuhnúť v chladničke.
6.Zmiešame cukor a škrob a preosejeme TO na stuhnutú hmotu.
7.Vyberieme hmotu z formy a nakrájame na malé kocky.
RECEPT NEMÁM OVERENÝ ! :)
Zdroj:
www.kochbar.de/rezept/345969/Rahat-Lokum.html...
Kto si trúfne?!
jedna z mojich najstarsich spomienok patri tymto želé kockám. je to spomienka starsia ako 50 rokov, este som nechodila do skoly. :-) babka, u ktorej som vyrastala, si ich kupovala v bielych papierových krabiciach, vzdy kilo zltych a kilo cervenych. a tie zatvorene krabice boli polozene pod mojou postielkou. neviem, preco. a ja sa pamatam, ako sme s bratancom klacali na zemi pri postielke, hlavy pod nou, zadky v bodkovanych teplakoch nam trcali von a vyžierali sme tie lepkave farebne kocky. no, sežrali sme z nich babke asi polovicu! ze robila krik si pamatam. ci nam bolo zle, uz nie. ale bolo to lepsie ako teraz ten "fajnovy" lokum rahat. alebo mozno aj nie, to len v spomienkach na detstvo vsetko chuti lepsie.
varecha.pravda.sk/recepty/cozonac-fotorecept/21609-recept...
restauracie.etrend.sk/restauracie-aktuality/lokum-jedna-najst...
na tie mandlovotvaré cukriky obalene v kakau sa pamatam, mala som ich velmi rada prave pre to kakao, neboli tak sladke. aj volali ...mandle. akesi mandle, len si nepamatam, ake. antiperle boli akymysi predchodcami tik-taku, neskor, na strednej skole som bez nich ani nohu z domu nevytiahla, zuvacky som nikdy nezuvala a toto bolo perfektne maskovanie na "krcmovy", cize cigaretovo-pivny dych. :-)) mam dojem, ze som ich - a nie je to extremne davno - niekde dokonca videla este predavat pri pokladni.
damy moje, vidim, ze moj sef mal pravdu, ked mi hovorieval: jana, my nie sme stari, my si iba vela pamatame. :-)))
Ja si spomínam rada na štolverky: boli aj čokoládové alebo s orieškami, lepili sa na zuby a tak sa dlho žuvali. Bolo v nich cítiť smotanu. Lízatká za 0,25 hal. boli tiež všelijakých farieb ale neboli tak nechutne zafarbené, boli také priesvitné a voňali. Teraz v tomto teple ma napadá aj chuť eskima (bez paličky, s kokosovou príchuťou), polárkový sneh, ovocné drene v papierovom košíčku, nanuky, ruská zmrzlina v oblátke, strojová zmrzlina, ovocné malinovky až sa z nosa prášilo, čierne pivo Baník, sóda s kovovým uzáverom, neskutočný výber minerálnych vôd čo sa líšili od seba chuťou aj vôňou, dokonca ich lekári odporúčali piť na žalúdok, na tlak, kvôli obsahu vápnika, železa, atď.
soc.sme.sk/show.php?id=425...
A ktorá z vás si spomína na dlhý plát tvrdého perníka, ktorý sa musel rozkrájať opatrne dobre ostrým nožom? Nad parou sa roztopila čokoláda, alebo sa pripravila z kakaa a masla a potom sa tie tenké plátky do tej horúcej čokolády namáčali a nakoniec vyváľai v kokosovej múčke? To boli fajné "ježe"! Perník sa napil čokoládou, zmäkol a bolo to veľmi chutné. A keď to mamina trošku pokvapkala Rumom, ani nehovoríííííím....
Turecký med bol v priesvitnom vrecúšku, pokrájaný na malé kocky a tie zabalené ešte v papieriku. No ale ten sa samozrejme prilepil a tak sme ho počas žuvania ťahali z pusy. Žuvali sme usilovne, až nás sánky bolelli. Špeciálne predajne "cukrovinky" predávali aj vážené cukríky čo boli zavreté v sklenených dózach a malou lopatičkou ich predavačka s čipkovou čelenkou vo vlasoch vážila na váhe do vrecúška.
Ešte teraz cítim vôňu kávy po celej bývalej Leningradskej ulici v Bratislave, kde bola hneď vedľa "klobúkov" predajňa len s kávou, na počkanie zomletou.
krabičky od nich mám doteraz, mám v nich špendlíky obyčajné, špendlíky s far. guličkou,ihly, ihly na vyšívanie, malé gombíky biele a farebné ( na pánske košele).,
bari mandle mňam!!!!!