Chlebík zábudlivej gazdinky

mariellia - fotkamariellia, 20. apríla 2012
Rozhodla som sa, že si v mojej domácej pekárni upečiem chlieb.
Vložila som do pekárne potrebné ingrediencie, zapla program a netrpezlivo som čakala...
Po troch hodinách som nedočkavo otvorila prístroj a čo nevidím: voda, vo vode múka a vôňa po chlebíku nikde....
Zabudla som som do pekárne vložiť lopatky na miesenie ;o))))
@zareaguj


Diskusia k článku

fialka49
Svetová sláva, aj to sa stáva, veď aj majstrovi tesárovi vypadne kladivo.
mama3chlapov
tak toto sa uz stalo aj mne, ale prišla som na to hneď po par minutách, kedže zvuk miesenia bol čudný. Nič si z toho nerob.
sovka62
Keď je niečoho veľa, tak je toho príliš a potom sa niet čo diviť, ak človek na niečo zabudne. Ja sa snažím z pekárne vyberať lopatky po skončení miesenia, aby som potom v chlebe nemala diery (to mi na chlebe z pekárne veľmi vadí) a stihnem to tak každý tretí raz. No čo už?!
hubata
A ja som si zabudla kúpiť pekárničku na chlieb .......
mariellia
Veru škoda, tak som musela ráno do obchodu po čerstvý chlieb. Ja neviem... veď som nepiekla prvý krát aj ten zvuk ,, miesenia,, bol bežný...;o)
zuzik01
no vidis... a ja som minule vyhodila kusok chleba aj s metlickou... musela som si dokupit nove...
braxi
Ja som sa konečne odhodlala piecť chlebík, ale bez pekárničky. Neskutočne sa vydaril...nemiesený a zemiakový už mám vyskúšaný-recepty z Varechy. Nebudem určite kupovať pekárničku :o))
ela77
Ja som síce nedala piecť chlebík, ale som chcela skúsiť štedrák podľa @an čičky, v pekárni, že ju trocha oprášim na polici lenivejúcu už aspoň dva roky. Dala som všetky suroviny, podľa poradia do nádobky, že nech teda aj vymiesi cesto sama. Ale až vtedy som si uvedomila, že už som zabudla kde sa vôbec zapína. Zabudla som na hlavný spodný vypínač a vôbec ako sa má nastaviť program. Rýchle som našla návod a začala študovať. Múka, ktorá sa dala na samý vrch zatiaľ stačila urobiť s tekutými ingredienciami akúsi tuhú placku a ja spokojná, že sa cesto miesi som sa plne spoľahla na ten zázrak -pekárnička-. Po nejakej dobe spokojná nazriem do nej a všetko tak ako som to dala, nepremiesené, tie lopatky to nezvládli tú tuhú placku , ktorá sa urobila z múky pokiaľ ja som študovala návod. Takže začať všetko od začiatku. Štedrák sa práve pečie , ale aký bude výsledok po tom nezdarenom začiatku sa neodvážim odhadnúť.
monikve
priznám sa,nemám pekárničku...presne ako braxi aj ja peciem doma chlebik poctivo v rure a este sa mi nestalo,že by ho niekto odmietol .-) pečiem ho asi 3 mesiace a je fakt dobrý.ale nebránim sa novým možnostiam.len ekonomicky sa mi zda výhodnejsi ten moj chlebík :-)
mariellia
Dúfam, že nie je problém dokúpiť metličky, pokiaľ nie sú napevno v nádobe, tiež riskujem ich stratu Štedrák sa vydaril ?;o) Dá sa zaobísť aj bez pekárničky tiež som chlieb piekla v rúre a bol výborný ale ak som unavená a nechce sa mi nič rozkladať a umývať preferujem pekáreň.
tetuska
mám pekárničku, je výborná, ale kupujem aj chleba v obchode, nemohla by som jesť každý deň chlieb z pekárničky, veď je náš 5, to by som musela piecť stále... raz za čas v nej upečiem aj sladký škoricový alebo makový závin, pražila som už aj škvarky, teraz sa chystám na štedrák a na pečenie fašírky... dúfam, že to nepokazí a nebudeme bez obeda...
ela77
Štedrák sa vydaril, jedli aj tí, ktorí inak štedrák nejedávajú. Ja inak chlebík najradšej už teraz pečiem na plechu riadne v rúre, ale pekárnička bol dôvod na dorovnanie ceny, aby sme nemuseli platiť dovoz kúpeného sporáku. Zo začiatku to bola zábava, aký sa chlebík vydarí. Potom som pekávala , čo mali radi aj vnúčence nejaký perník, ale priznám sa ešte som v nej nerobila lekvár, ani škvarky. Ak s tým máte niekto skúsenosti, dajte radu. To pri normálnom programe pečenie? a na ako dlho, či podľa kvality hotového výrobku???
mariellia
Pri bežnom programe pečenie mám chlieb hotový za tri hodiny bez akejkoľvek námahy. Džemy som v pekárničke ešte neskúšala aj keď taký program má. Častejšie využívam program miesenie - kysnutie ak robím napr. langoše. Vymiesi, vykysne, cestíčko je mierne teplé a hladké, výborne sa s ním potom pracuje.



 



TOPlist