25. júla sme ráno naštartovali smer Tatry . A nielen Tatry, aj široké okolie, ako Levoča, skanzeny, Poprad, Kežmarok... a i.
Všetko záležalo od počasia, a to nás nesklamalo. Iste, sem tam spŕchlo, ale nás to akosi obchádzalo a keď pršalo výdatnejšie, už sme boli pod bezpečnou strechou domčeka v Štôle.
A tak sme putovali a keď sme vyhladli, hľadali sme miesto, kde sa dobre najeme.
A výber bol naozaj dobrý.
Začalo to ešte cestou do Tatier, zastavili sme sa v ranči Krajinka, tam sme prvýkrát ochutnali bryndzové halušky,na druhý deň sme zavítali skanzen v Pribiline, a neodolala som - zase boli bryndzové halušky!
Potom nasledovalo Štrbské Pleso, že neuhádnete, čo som tam obedovala?No, neboli to halušky, ale bryndzové pirohy. Moje chuťové bunky odolávali iným pochúťkam ,všetko, kde bola bryndza, viedlo na plnej čiare.
Iba v Levoči som si dala plnenú zemiakovú placku plnenú kuracím mäskom. Bola výborná.
Ale chuť na bryndzu mám aj doma, hm...... že by som zajtra urobila bryndzové halušky? :))))))))))))
A mala si šťastie, že si natrafila na jedlo, ktoré ti chutilo. Mne sa na Liptove i v Turci viac razy stalo, že na moju otázku, či pirohy na jedálnom lístku sú z mrazeného polotovaru, hrdo odvetili: "Samozrejme". Odmietla som, v jednom prípade som si radšej objednala bryndzové halušky a vieš z čoho ich spravili? Z polotovaru, z prášku, zemiaky ani nevideli.
odporucam kolibu u dobreho pastiera,alebo nad lip.mikulasom salas v ziarskej doline.vyhybajte sa kolibe na strb.plese,ktora je popri ceste k hotelu fis-cize k mostikom.halusky zohrievaju a pirohy polotovar....po vrateni jedal a dobrom zdr.aní este dlho na mna spominali.
lebo co si z detstva pamatam, kde sme sa zvykli zastavit ( L. Osada, Dechtare a podobne ), lebo tam dobre varili, tak toto je uz dnes v nenavratne, samy polotovar a na Dechtaroch dokonca nabrznute smradlave mlieko dali miesto sladkeho
do konca prazdnin by som chcela s malou stihnut este jeden - dva vyletiky, aspon raz aj strava na verejnom mieste :-)))
ale kedze do vacku mame hlboko, rada by som isla na istotu :-)
ja davam tip - celkom dobre sa dalo najest v Janosikovej krcme vo Valaskej Dubovej, aj ked trosku sme cakali a este vo Zvolenskej Slatine v Zlatom Dukate fajn ceny, dobry vyber, obsluha, ciste wecka :-)
tak si si iným spôsobom než denne žila..verím-že oddychu užila..
:-)