Tak sa doma nudím. Z dlhej chvíle som začnem listovať v staršej knižke dobrých rád pre gazdinky. Narazím na tri rady, ktoré buď nesvedčia o mojej praktickej použiteľnosti v domácnosti alebo už aj vtedy mohol vydávať knižku každý, hoci chovanec psychiatrie v zástere. Nedá sa, len podeliť sa o ne.
Čujte teda: Ošumelý koberec v obývačke najlepšie vyčistíte, ak ho pokryjete rovnomernou vrstvou kyslej kapusty a necháte 3 hodiny pôsobiť. Koberec nielen vyčistíte, ale pôsobením vitamínu C dostane opäť stratenú sviežosť a iskrivú farbu. A ja dodávam, že v byte budete mať roky taký zdravý stupavský odér, že konečne utečú mravce, na ktorých ste roky márne liali ocot a kreslili okolo ich dier kriedou kruhy.
Ďalšia rada: Ak trpíte chronickou nádchou a nechystáte sa výbuchom rýchlo zbúrať dom, paradajka vám pomôže zistiť, či vám v kuchyni neuniká plyn. Rozkrojíte ju napoly a pomaly s ňou prechádzate v blízkosti potrubia, rúr či horákov. Na mieste, kde paradajka rýchlo stráca farbu, plyn uniká. Tu nieto čo dodať...
A do tretice: Po ostrom a korenenom jedle je vhodné podávať ako dezert banán. Dokáže vyrovnať ostrú chuť jedla a neutralizuje páľavu v ústach. Ja dodávam, že ak neveríte, tak si urobte malý experiment. Vložte do úst feferónku, niekoľko krát ju rozhryznite a vzápätí si dajte do úst kúsok banána. Nič nebudete cítiť. Ani banán, ani jazyk.
Diskusia k článku