Aj Vám sa to páči?

rulik - fotkarulik, 16. októbra 2013
Možno nebudem presný a nevystihnem podstatu veci, ale chcel by som sa spýtať aj ostatných varecháčov či sa im formát ako práve varecha vyzerá páči?
Mne sa čoraz menej páči.
Stratila sa prehľadnosť, pribudlo veľa profesionálnych spracovaní a vytratili sa tie staré dobré rady od sporáka obyčajného človeka. Možno som staromódny. Predtým ma zaujalo viac receptov aj keď publikovaných bolo menej.
Stáva sa, že niekto hľadá recept a pritom by stačilo aby to isté zadal do hľadania v receptoch na vareche alebo do googlu.
A premúdrelých aj ješitných(samoľúbych) prispievateľov, vyvolávajúcich potom len hádky a osočovanie tiež pribúda.
Dávam do pléna - diskutujme. Kritiku môjho prípevku už teraz prímam.
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
som tu prilis kradko, aby som vedela hodnotit, ako bolo niekedy a ako dnes
kazdopadne system ktory bol tesne pred dnesnym sa mi zdal prehladnejsi ako terajsi
naopak novy mi ukazuje aj recepty, na ktore by som inak nenatrafila , co je vyborne
co sa tyka jesitnosti a hadok - absolutne suhlasim, na druhej strane si neviem predstavit, ako by sa to dalo eliminovat
takze teraz vypadam ako 50-cent :-)
ale kazda minca ma dve strany, kazda palica ma dva konce :-)
radost
ja- v mojom veku-uprednostňujem jednoduchosť..múdrosť..vtip..a...pokoj..
tým vlastne odpovedám stručne na tvoje otázky..
-jednoduchosť v ponuke..prehľad..
-múdrosť v radách ako a čo..a kedy..prečo..pri varení ..pečení
-vtip pri fotopostupe a v komentároch
-a pokoj v medziľudských reakciách...
bo každý deň sme TU všetci o deň menej..tak prečo si ubližovať...
rela
Zmeny na Vareche sa mi páčia, tí premúdrelí diskutéri samozrejme nie (hlavne ich "erudované" ponaučenia, ktoré sú odslova doslova odpísané bez toho, aby uviedli zdroj).
mariamka
takychto diskusii tu uz bolo zopar, ale kazdy len privita, ze chces veci posunut,, zial, nazor varechacov vacsinou nic nevyriesil, iba ze si povieme svoje a tym to konci... nebudem ta/seba opakovat ze to chce lepsi prehlad, doslednejsiu filtraciu receptov (ved myslim ze tu ide o kvalitu nie o kvantitu), vracanie receptov na re-ediciu /ach ten pravopis :)/,, ak mozem za seba, mam stale chaos vo vyhladavani, su tu kategorie, tagy, chladnicka, najnovsie, maso, sladke, zdrave, trojrocne, a este x dalsich, ale skuste podla surovin, ved si len zoberte take obycajne zemiaky,, mame ich tu v Chladnicke pod heslami: nove, varene, varene v supke, uvarene, surove, stredne velke, male zemiaky, velke zemiaky, varene zemiaky ... ktore heslo zadat nech vyhodi vsetko s tymi krumplami ? :) alebo taka cibula, ta je tiez rekorderka: cibula, cibula mensia, cibula vacsia, cervena, velka, mala, stredne velka, nasekana, biela... inak je to zabava, skuste si to :) resume - chyba mi tu jeden jasny logicky prehladny vyhladavac
arasidka
A ja sa tu cíltim dobre, netreba všetko brať tak vážne, vážne sa nesmie brať ani náš vlastný život, ja som si tu vždy našla to, čo som potrebovala najviac. Okrem dobrých receptov hlavne Varecháčov :)
mariamka
@arasidka ved neberieme vazne, praveze s nadhladom, ale aj tak chceme veci posuvat,, :) ako sa to vravi "nespokojnost je matka pokroku"
jakamaka
@mariamka ja som to minule skúšala tak s mrkvou :):):) presne ako Ty s cibuľou :):):) HĽadala som jeden recept, lebo mám veľa mrkvy.. a celkom fajn som sa zabavila pri tom hľadaní a pri tých "podskupinách" mrkvy :):):) Nakoniec som ani ten hľadaný recept nenašla, ale zase som našla kopec iných zaujímavých receptov ... :):):):):):)
helica
Pravdivý a výstižný text, na kritiku niet z mojej strany žiadny dôvod, práve naopak. Napísal (a) si presne to, čo si myslia aj iní Varecháči, medzi nimi i ja. Keď som sa pred rokom registrovala, bola som celkom nadšená, lebo staré komentáre som logicky nemohla všetky prečítať. Až postupne som sa k niektorým dostala a bola som doslova znechutená ich zlomyseľným obsahom. Na jednej strane čítam aj medzi riadkami doslova až ponižujúce slová niektorých Varecháčov, no na strane druhej je tých pozitívnych, milých i poučných oveľa viac. Nerada riešim príp. gramatické chyby a podobné nezmysly, ktoré by nemali byť hlavnou náplňou komentárov k jednotlivým receptom. Ja si myslím, že som celkom dobrá kuchárka ( videla som aj horšie v mojom okolí), no keď mi niekto napíše v komentári, že on to robí prakticky tak isto, len napr. to a to robí inak, ja to beriem tak, že fajn, má to logiku a nabudúce to vyskúšam a ostanem pri tom, čo sa mi lepšie pozdáva. No pretože som baba do voza aj do koča, so zmyslom pre humor, na Varechu rada chodím stále a všetkých Varecháčov, aj Varecháčky mám rada a cítim sa tu fajn. Najviac ľúto mi je za @medulienkou , ako to náhodou čítaš, pekne pozdravujem a nech sa Ti v živote darí!
caterina
uz druhykrat pisem tento text a nedari sa mi ho publikovat :( len som chcela povedat, ze inspiraciu z varechy beriem uz davno, no registrovana som kratko. ale az teraz mam moznost vidiet vsetky komentare a je mi luto, ze to nie je prave najmilsie citanie. Nerozumiem. Asi by tu mali existovat nejake pravidla, lebo tie urazlive komenty sa uz nedaju citat a odradzaju. Navyse to obcas vyzera, ze stranka je uz totalne zprivatizovana niektorymi clenmi a ak niekto co i len trosicka zkritizuje, je problem! co toto je? su tu dospeli ludia, to nie je hanba sa takto vyjadrovat?
luss44
úplne súhlasím s @caterina , hlavne to sprivatizovanie niektorými Varecháčkami je evidentné, všimla som si že na veľa dobrých receptov nie je žiadny komentár /nemyslím tým svoje/, ako keby ich skoro všetci obišli, čo je škoda, ale určitá skupina členov si chváli do neba aj napr. chlieb vo vajci. Stačí známy nick Varecháčky a komentárov k receptu je neúrekom, nehovorím že sa jedná o zlé recepty, ale sú aj menej známe prispievateľky a o tie záujem nie je... a tie posledné komentáre k receptom @pusty , ktoré už napokon neboli vôbec o samotnom recepte ale o sporoch minulých... to sa nedalo čítať. Niekto pridá napr. recept na vyprážanú bedľu a pochvaly sa len sypú a @pusta opakuje recept na cestoviny a znesiete ju poniektorí pod čiernu zem. Ja si rada pozriem každý recept, či už napísaný jednoducho alebo s 20 fotkami, vtedy si pomyslím koľko práce si s tým autorka dala. Priznám sa, ako som sem na začiatku rada chodila, tak už ma to prechádza. A božechráň použiť margarín alebo vegetu - hrôza! Veď to je každého vec čo si tam dá, keď mám k surovine výhrady, tak ju proste nepoužijem, nemusím za to poučovať autorku receptu o škodlivosti jej suroviny, nie sme tu malé deti, každá vie čo môže a čo nie. Toľko môj názor. Pekný večer všetkým.
rulik
pekne sa to rozbehlo, vážim si každý názor
klobaska
@LUSS ,ja suhlasim s tebou,obdivujem @PUSTU ,ktora pridava recepty,ktore su krasne spracovane,vysvetlene od A po Z a su aj jeditelne-pekne slovo ,od slova jest.
pusta
@luss44 , dúfam, že ma nezožerú, že vôbec reagujem. k tomu granatíru - mne išlo o semolinu v granatíre a aby receptu rozumel každý, aj začínajúci varecháč. mne to už príde, že je úplne jedno, čo vložím, tých 5-7 snaživcov / to som povedala veľmi mierne a pekne/ si už dôvod nájde, recept ako taký ich vonkoncom nezaujíma, v skutočnosti im ide o zhovadenia mňa ako človeka, vytknú mi pomaly, že som sa narodila alebo aj bodku na riti - prosím o prepáčenie za sprostý výraz :-)))
keby ich tu nebolo, hned by varecha mala svoj bývalý vysoký punc, na druhej strane by bez nich nebol život na vareche taký zaujímavý a búrlivý. ich snaha po sebarealizácii je veľmi úbohá.
myslím, že sú ťažko zakomplexovaní, doma pod papučou, v práci nedocenení, skrátka im chýba uznanie okolia, tam musia držať hubu a krok, tak tu sa silácky a premúdrelo predvádzajú, všetkému rozumejú oni najlepšie, radi by rozhodovali a určovali podmienky iným,kompenzujú svoje nedostatky týmto spôsobom. sú to takí králi bez kráľovstva...
dakujem, že si vážiš tú mravenčiu prácu, ktorú treba pri varení vynaložiť a ešte viac zo seba dať pre iných, ak chceš pridať kvalitný a zrozumiteľný recept, tiež si ju vážim u každého jedného varecháča rovnako ako ty.zdieľam tvoj názor a dakujem ti.
prajem všetkým pekný deň.
pusta
@klobaska , mne to príde ako psychiatria na voľno a beztrestne :-) myslím tých 5 - 7 primitívov, ktorých som spomenula vyššie, raz im prekáža počet fotiek, kvalita fotiek, potom ten podobný, podľa nich rovnaký recept, potom zdroj receptu, podrobnosť, spôsob vyjadrovania, gramatika, štylistika, riešia úplne od veci a od receptu ako napr. kto je môj priateľ, či je fiktívny alebo reálny? či mám aj iný nick, kto je za nickom, kto komentoval môj recept? len k receptu ako takému sa nevyjadria :D prekáža im počet receptov, ktoré som pridala a neviem čo všetko ešte. len si všimni, že sami pridávajú len veľmi málo receptov alebo vôbec nič...a kritizujú všetko a každého, väčšinou mňa :D to je predsa účel celého.
pravdou je, že čas na sprostosti má len ten, kto nemá čo na práci...
pozri, ak absentujú kinderstubu doma, ja ich vychovávať nemienim...
dakujem za tvoju vysokú mienku o mojich receptoch a za uznanie.
väčšina varecháčov je však pracovitá, milá a pohodová, vážim si ich a ich komentáre, rady, recepty i príspevky si veľmi vážim a cením.
kuchticka
Suhlasim s @radost , ale tiez @arasidka ma spravny nazor na vsetko v zivote .
Som iba obycajna zena, ktora berie vsetko s nadhladom . Nerada sa davam do skriepok a negativnych diskuzii.
irenaw
vzhľad stránky ma neruší, zvykla som si, začas bude určite zas iný. súhlasím, že zoznam surovín by potreboval nejakú zmenu. upratať suroviny alebo upraviť vyhľadávanie. pravidelne ma to otrávi. možno by stačilo, aby sa našiel aj recept, kde je surovina "cibuľa krájaná" ak zadám v chladničke iba cibuľa. vyhľadať čiastočnú zhodu, nie presný názov. to by mohlo fungovať tým presnejšie, čím viac surovín zadám. v súčasnosti väčšie množstvo surovín vyhľadávač tak zblbne, že nenájde nič, nemáte šancu presne uhádnuť pomenovanie viacerých surovín. tiež by som veľmi rada vyhľadávala recepty u konkrétneho varecháča, podľa názvu alebo surovín. a to ostatné... všelijakí sme, tak to beriem. v niektoré dni nakuknem a pracem sa, stále dokola to isté, nuda, nuda, ale niekedy sa výborne zabavím. asi ako všetci ;-).
eraserhead
@luss44
práveže mnoho ľudí sa správa ako malé deti, ale nie v tej ich úžasnej schopnosti vedieť zabudnúť a tým aj odpustiť, ale v tom že neberú v úvahu - nedôjte im dôsledok ich konania.

taktiež je mnoho ľudí v svojom správaní hlúpych, ale nie v tom žeby nevedeli kde sa nachádza Kiribati či nevedia vysvetliť rozdiel medzi ostrovom a polostrovom, ale v tom že zatváraju oči, uši pred skutočnosťami ktoré sú exakte dokázané.

Preto je dobré a nutné týmto ľuďom neustále opakovať a pripomínať že napríklad stužené tuky a margaríny sú zlé.
 goo.gl/eT1Ub8...

Vy ich samozrejme používajte nie ste predsa malé dieťa a viete čo môžete a čo nie ........
rea1
to, ako vyzerala varecha predtým, mne osobne vyhovovalo viac. ale o to nejde, to nie je tak dôležité. dôležité sú recepty a ich autori - varecháči. nie je mi jasné, ako môže niekto pridať recept na varené párky alebo cestoviny (kupované) s omáčkou zo sáčku. teda - z vrecúška, nech ma niekto nesprdne. :-) a ešte menej mi je jasné, ako môžu admini takýto recept akceptovať a uverejniť. ale ani to nie je to najdôležitejšie. ľudia, ich komentáre a diskusie, tí sú dôležití. a pravdou je, že úroveň príspevkov, diskusií a komentárov k receptom klesá. nemám na mysli jazyk, hoci niekedy mi vlasy stoja dupkom, skôr tá zloba, škodoradosť, osočovanie, urážanie ... preboha, prečo sa musia prísť niektorí - ani nenapíšem varecháči - pseudoprispievatelia odreagovať práve sem? podľa mňa by varecha mala byť pekná, radostná stránka plná dobrých receptov a nie napíšem, že si vykladám nohy na konferenčný stolík a už tam niekto vyskakuje fúúúj, kde je úcta k domovu, kde je hygiena, ja to neznášam, etc. keď to neznášam, pomyslím si, že tá rea1 je dobré prasa a viac sa ňou nezaoberám, hotovo, vybavené, ukončené. alebo boje a urážky medzi mladými a starými varecháčkami. myslím vekom, nie členstvom. :-) a zo všetkých "prispievateľov" ma najviac dokážu okúzliť takí, ako píše @pusta : zakomplexovaný tichošlápek si nikde netrúfne s odpustením ani nahlas prdnúť, tak poriada pravidelné nájazdy na varechu a tu sa vybejčí. lebo pod rúškom anonymity si trúfne. a najúžasnejší a najhlúpejší a najzákernejší sú obvykle tí, ktorí nemajú ani jedného vlastného receptu. chodia iba poddžubávať.
bolo by toho ešte viac, ale prepáčte, opäť som sa rozkecala. :-)) jana
luss44
@eraserhead , nepochopil si ma s tým margarínom, to bol ako príklad... netvrdím že je zdravý, samozrejme že na chlieb a pečivo kupujem maslo, ale keď cca 4x do roka pečiem tortu a do plnky použijem margarín, lebo maslo sa mi neosvedčilo, neumrem hneď... a určite sa týmto nedá moje konanie nazvať hlúpym. Dokázaných je veľa vecí, ktoré ľudia nedodržiavajú a predsa si nedovolím nazývať ich hlúpymi. Nehrajme sa tu na niekoho, kto vyrastal len na pravej šľahačke a vegetu videl len v reklame...
timara
súhlasím s @luss44 o tom čo napísala o chlebe vo vajci :)) aj ja postupne zisťujem, že sú tu známejší a obľúbenejší a recepty vychválené do nebies a sú tu aj takí čo sa medzi sebou "nemusia" ale tak je to asi aj v živote, nie každý človek nám musí sadnúť. Aj mne je niekoho štýl varenia, recepty a komenty bližšie a niekoho až tak nevyhľadávam. Niekedy krútim hlavou čo sa umiestnilo za deň, týždeň na prvom mieste, keď vidím čo navarili iní. Ale to je len môj názor, iný so mnou zas nemusí súhlasiť. Ale bolo by asi naivné si myslieť, že každému sa tu bude všetko páčiť.
gabriele
@rea1 ...
-a najúžasnejší a najhlúpejší a najzákernejší sú obvykle tí, ktorí nemajú ani jedného vlastného receptu. chodia iba poddžubávať.
bolo by toho ešte viac, ale prepáčte, opäť som sa rozkecala. :-)) jana
-myslim, ze netreba hadzat vsetkych bez receptu do jedneho vreca...ani ja tu nemam recept...ale snazim sa v diskusiach prispiet svojou troskou do mlyna...v dobrej viere, ze moje 40 rocne skusenosti v oblasti vyzivy, mediciny atd. niekomu mozno pridu vhod...
domacapani
Odkedy Varecha zmenila svoj dizajn, chodim tu velmi malo. Nepaci sa mi. Je velmi neprehladna. @Varecha prehnala s makeup-om, tak ako niektore damy, ked sa silno nalicia a vyzeraju ako strasidla. Tak je to aj s Varechou teraz.
rulik
verím, že túto diskusiu sledovali aj admini a aspoň niečo z toho využijú
veľkou chybou diskusií je anonimita, aj ked tu prispievatelia majú nejaké meno, tak len povedal by som pracovné ,to im potom umožňuje vyjadrovať svoje názory nie vždy spôsobom, ktorý ľudí povzbudí, skôr naopak
arasidka
Tak teda... Odjakživa platilo, že už len dve kuchárky pri jednom šporáku je veľa. Tak ako sa môžu dohodnúť všetci varecháči?
Ja to beriem tak, že keď mám chuť, tak si prečítam recepty. Niektoré ma oslovia, vyskúšam ich. A ak sa mi niečo nepáči, alebo moje chuťové bunky nie sú naladené na také jedlo, neskúšam, nechávam ich pre tých, ktorí na to majú chuť.
A nakoniec, obsah Varechy si vo veľkej miere vytvárame sami. Či sú to recepty, alebo zážitky a diskusie. Sami vidíme, ktoré "zaberú" a reaguje na ne ten, kto má chuť sa vyjadriť k danému obsahu. A musíme rátať aj s tým, že nie každý je zrovna naladený na našu "strunu". A najdôležitejšie je, aby sme vtedy zachovali tolerantnosť, hoci len ignoráciou.
Varecha je ako samotný život , kde nechýbajú ľudia a každý jeden z nás je inakší . A tak to bolo, je a bude. ...
arasidka
a vôbec.......... pochytil ma hlad, a to fakt v tomto večernom čase nie je najvhodnejší pocit. Tak dnes sa na recepty ani nepozriem, že by mi nebolo ešte "hladnejšie".
kuchticka
@arasidka , dobre so to "zaklincovala. :-)))
Suhlas na 100%.
Ja tak beriam cely zivot. Sme rozni a musime sa navzajom akceptovat - prisposobit , odpustat.
pusta
@rulik , áno, presne tak, výhodou je schovať sa za anonymitu. niektorí sa však napriek anonymite neboja otvorene povedať svoj názor, iní zase napriek anonymite mlčia, "dekujú sa": - časť z nich nechcú byť za zlých, tvrdia, že nemajú radi hádky, svoj názor si nechajú pre seba , sú akože neutrál a druhá časť si nechce poštvať proti sebe tých spomínaných primitívov, lebo čo keby sa na budúce vyšantili práve pod ich receptami, zosmiešňovali a zhovadili by aj ich, tak radšej mlčia a ked sa od nájazdov zlých kobyliek prechodne vyčistí vzduch, potom komentujú dalej aj u tých, proti ktorým útoky boli :-)))))
ale všimni si, že ani jeden z tých spomínaných primitívov sa k tejto diskusii nevyjadril :D
amelie
@pusta , nerada by som bola považovaná za primitíva, tak sa radšej vyjadrím:-)))) mne osobne vôbec neprekážajú vecné pripomienky a poznámky týkajúce sa RECEPTU, idú mi na nervy jalové reči a urazené reakcie poniektorých autorov receptov. ale život ma naučil, že sa neoplatí strácať čas a námahu pre tých, ktorým niet pomoci, najmä ak ide o hlúposti. Mala som rada starú Varechu, páči sa mi aj nová, trochu ma "žerie", že tzv "podobné recepty" napravo od uverejneného receptu sú riešené nezmyselne mechanicky, väčšinou podľa prvého slová receptu... Ale musím povedať, že som na Varechu pyšná a nehanbím sa ju porovnať ani s francúzskymi kulinárskymií stránkami:-)))
marianne
:-))) @pusta ci uz budem za primitiva alebo nie,uprimne uz som taka "otrla" ,ze pre mna za mna sa tu aj pozabijajte....ak uz vidim,ze sa ten konflikt natahuje ako sopel na rukave,tak nieco napisem,ale uz aj to zacinam ignorovat......nestoji to za to
pusta
@amelie , prepáč mi, ale poviem to otvorene, ty si nikdy medzi spomínaných primitívov nepatrila :-)
tvoje komenty sú vecné, reálne k receptu a povzbudivé na vysokej úrovni.
pusta
@marianne , áno, je to tak, ako vravíš. ty určite k nim nepatríš :D
ty pokrytecky nemlčíš :-))))
hádam nevadí môj postreh, že "tamtí" sa tejto diskusie nezúčastnili :-)))
tu diskutujú tí slušní, vyjadrili otvorene svoj názor, tiež som otvorene povedala svoj názor. nič viac. nemienila som sa nikoho zo zúčastnených dotknúť, práve naopak...
o toto mi išlo.
rea1
@gabriele , asi sme sa nepochopili. ja nehádžem všetkých, ktorí nemajú vložené recepty do jedného vreca - do vreca rypákov a podrývačov. to by som si nedovolila a ani vo sne by ma to nenapadlo. len píšem, že podľa mňa, zo všetkých tých rypákov a podrývačov sú najhorší takí, ktorí recept ani zážitok nepridajú a ani diskusiu nezaložia, len sa chodia na varechu odbavovať, urážať, nezmyselne poúčať a otravovať a znechucovať iných. proste - ventilovať si komplexy. tak som to myslela. dúfam, že teraz si už rozumieme. :-)) jana
marianne
Je mozne @tiginko ,ze este malo,ked to tak vidis:-) ale zrejme pre kazdeho je dolezite nieco ine ...ani mna nebavi citat tie "burlive vysiny" co sa tu niekedy odohravaju,niekedy sa ich snazim nevidiet,niekedy sa to tazko obchadza,ale niekedy sa musim aj zasmiat,co je predmetom sporu....:-)) smiesno mi uz prestava byt,ked uz sa to spickuje: kto z koho...moj kyblicek,dup,dup...
tiginko
@irenka fúha, toto od J.F. ani nepoznám, a som si myslela že poznám dosť. Ako keby chodil na Varechu!
jujoska
no vidis @rulik , este aj pod tvojim prispevkom sa zase najviac predvadza hlavna zastupkyna "premúdrelých a ješitných(samoľúbych) prispievateľov". Kult osobnosti asi nikdy nevymizne z tohto sveta
caterina
@jujoska...nazor za sto bodov! ale netreba sa rozculovat. Zivot je zial strasne tazky (niekedy az prilis). Tato stranka by mala byt hlavne o poteseni z varenia, no nie vzdy je to tak. Mrzi ma, ze kvoli vareniu tu vznikaju stupidne a absolutne mne nepochopitelne hadky! Vadit sa kvoli receptom...bola by som stastna mat iba taketo problemy!!!
luss44
no vyjadri svoj názor a hneď si zaklincovaná medzi "premúdrelých a ješitných prispievateľov", je to tak @jujoska ? Či tu je prípustné len vychvaľovať a žiadna kritika a odlišné názory? Vaša komunita cca 10 autoriek neznesie iné názory ako tie svoje, Vaše chvály do nebies fakt aj toho chleba vo vajci je už smiešna, že keď nakuknem na Varechu a donekonečna komenty len k tým istým receptom - a div sa svete stále tie isté autorky :) Mali by ste si založiť vlastný portál.
irenaw
zábavné čítanie... ale tá Varecha nevyzerá až tak neprehľadne ;-)
julica
Nemala byť táto reakcia o funkcionalite stránky? (Či zase sa ideme točiť v kruhu semoliny durum). Len jeden postreh, ten, kto si dá záležať na formulovaní akejsi "oni skupiny", na rozdeľovaní na my a oni, zdôrazňovaní len akýchsi negatívnych vlastností akejsi fiktívnej skupiny na základe nejakého kritéria, ktorej členovia sú podľa toho homogénni, dokonca organizovaní... ten človek vytĺka kapitál. Robí sa to tak v politike , presviedčaní, manipulácii. Ideológia, ukazovaním na externého nepriateľa získavať moc.
julica
Stránka varechy sa mi páči, aj keď mám tendenciu vždy kliknúť na kategóriu recepty, aby som si ich mohla prezerať zoradené pod sebou bez nejakých preferencií - čiže tak, ako to bolo predtým.
jujoska
no je vidiet, ze si nic nepochopila @luss44 Inak si ma velmi pobavila, ked si ma zaradila do nejakej komunity AUTORIEK, uzasne vediet, ze niekam patrim, kedze som tu uz paradne dlho nebola. A ja som ta posledna, co by chvalila nejaky chlieb vo vajci. Nemylis si ma s niekym? Ja chvalim recepty, ktore sa mi pacia a su niecim inovativne. Tato stranka je uzasna, len skoda, ze si tu liecia nejake problemy a komplexy niektori skrachovanci a potrebuju si kazdy den nechat vymasirovat svoje ego virtualnymi obdivovatelmi. Mna to netrapi, ja sem chodim len po dobre napady a recepty, len zasnem, ako lahko sa naivni ludia nechaju zmanipulovat. Vy ste si fakt este nevsimli, ked sa hviezda nad nejakym negativnym komentarom rozculi, ako sa strati zrazu jej skrobenost a falosna pretvarka a z akoze "kultivovanej" reci prejde na krcmovy, az utocny a urazlivy slang? OK, jej recepty su dobre, ved cerpa zo starych osvedcenych knih a webovych stranok, ked ma niekto tolko casu, tak nie je problem podla nich navarit a nafotit 100 obrazkov a napisat siahodlhy postup. Ked sa vam to takto paci, nech sa paci. Chvalabohu, ze patrim do nejakej inej komunity...
evusik
@julica a ešte sa nesmie zabúdať na TS to je ešte len tá správna zbraň hromadného ničenia, dúfam, že nemusím zdôrazňovať kto je na odstrel :-(
@jujoska 100% súhlas :-) výstižne si to popísala...
irenaw
také urážky so sľahačkou sú dosť populárny dezert, nájdete ho na mnohých stránkach o varení... ;-)))
luss44
@jujoska no ja som Ťa pochopila tak, že keď vyjadrím podobný názor ako napr. @pusta ktorú tu mimochodom všetci spomínate v inotajoch, tak som automaticky zaradená do jej skupiny "premúdrelých a ješitných prispievateľov", tak si to aj myslela, či nie? Čiže iný názor ako názor väčšiny autoriek nie je prípustný? Na začiatku som sa divila, že viaceré Varecháčky opustili Varechu, už sa nedivím... Lebo pridať recept a tŕpnuť či ma poniektoré neznesú pod čiernu zem za napr. Heru alebo lyžičku vegety, alebo klamať a tieto suroviny tam nenapísať, o to nestojím. A fakt, Teba som zaradila omylom, prepáč...
pusta
@jujoska , kľudne môžeš napísať, že @pusta. to všetko za Čečejovskú slaninu útočíš?
pozri, ak povie, ktokoľvek svoj názor, tak je to OK. ak poviem ja svoj názor, to už nie je OK?
ak urazia mňa, tak to je v naprostom poriadku, ale ak vrátim rovnakou mincou, ako som dostala, to už v poriadku nie je však? to je u teba pretvárka?
nuž ak pridám recept, to je hriech? ak prída recept ktokoľvek iný, tak to hriech nie je.
áno, mám dosť času, máš pravdu, ved som na dôchodku a rada varím, a? čo má byť?
nevarím dnes, ale viac ako 40 rokov...preto nie každý recept je z netu alebo z kuchárskej knihy. ak je odtiaľ, a dobrý, vyskúšam, vložím...
to je chyba?
nuž ja mám aj vo zvyku uviesť, odkiaľ recept mám, čo väčšina varecháčov nerobí,. mňa to netrápi.
chceš snád povedať, že aj to je chyba?
ved povedz otvorene, prečo ma máš v žalúdku, adresne mne a neoznačuj ma za hviezdu, či v inotajoch.
dakujem ti.
prepáč mi, ak som sa ťa niečím dotkla.
luss44
inak @jujoska , zabudla som, spomínaš "skupinu premúdrelých a ješitných prispievateľov" pod vedením pusty - na to neviem ako si prišla, útočíte tu 3-4 Varecháčky na jednu, neviem o Vašich minulých sporoch, ani ma nezaujímajú, ale nemôžete si proste jedna druhej ignorovať recepty a nekomentovať? Vyhli by ste sa trápnym diskusiám, ktoré časom prejdú do urážlivých a vôbec nie hodných dobrých kuchárok. A nazývať niekoho naivným len preto, že má iný pohľad na vec by som si ja nedovolila, ale Ty si zrejme niekde inde...
evusik
@luss44 prepáč ale tebe vôbec nevadí, že @pusta tu konkrétne v tejto diskusii, kde to nemá vôbec žiadne opodstatnenie útočí na akúsi skupinu a nadáva im do primitívov? to je podľa teba inteligentný prístup a čudujem sa @redakcii že to trpí....
tiginko
@luss , neviem prečo nie si objektívna, ešte raz si prečítaj predchádzajúce komenty. Ak dobre vidím, útočiť začala práve @pusta Čo si jej advokátka? Ako vidíš, pusta sa vie obhajovať aj sama :-)
luss44
po mojom poslednom príspevku som si povedala, že už sa sem viac zapájať nebudem, ale keďže ste ma @evusik a @tiginko oslovili, musím odpovedať. Myslím že ste ma nepochopili - môj prvý príspevok nebol vôbec o puste, len som ju uviedla ako príklad nevhodného osočovania a útokov cez recepty priamo na jej osobu. Nevhodných komentárov sa tu nájde viac /myslím u iných autorov/, ale u pusty a Vás poniektorých je to už evidentné ako sa hecujete a urážate. Viem, každá sa len bránite, ale osobné spory ktoré máte z minulosti /ako som sa dočítala/ - nemohli by ste na ne zabudnúť a ako som už spomenula vyššie, ignorovať recepty tej druhej a neurážať? Podľa mňa radšej nekomentovať vôbec ako uraziť sprostým komentárom autorku. Slušná kritika je niečo iné, neuznávam pochlebovanie a chvály do nebies len preto, že všetci chvália. Ale zo strany poniektorých ako aj zo strany pusty sa zvrhnú vždy tie komenty až do neslušného urážania, čo sem určite nepatrí. A v žiadnom prípade nie som advokátka pusty, ona ma určite nepotrebuje :) Nepoznám ani jednu z Vás, ale vážim si Vás všetky ako skvelé kuchárky, ktorých recepty si rada pozerám a veľa som sa už inšpirovala, preto mi príde ľúto keď pod pekne spracovaným receptom napr. pusty vidím ponižujúci komentár, len preto že je to opäť pusta. Neberte to zasa tak, že len ju obhajujem, mne je to jedno či je to ona alebo hocikto iný. Jéjda ako som sa rozpísala... dúfam že ste ma pochopili, ak nie, je mi ľúto... Pekný večer.
julica
Chcela by som vidiet jeden recept, kde niekto uraza pustu ako prvy - kdeze, sama to vzdy rozprudi. Pamatam si, kedysi som sa jej aj ja zastavala, bolo mi jej luto, vsetci ju mali v zuboch, zdalo sa mi to prilis... to som vsak vtedy este netusila, co to za stvoru je. (presne ako bolo napisane vyssie, od medovych motuzov prejde k urazkam len tak, akoby bola chora)
pusta
@luss44 , tiež zareagujem ešte raz.
osobne pod recepty od @evusik , @julica , @tiginko ,@megdesign ,
...dalších takých nechodím a aktívne ich neurážam. dokonca ani @jujosku , @vietnamku a i. nikde nezhadujem.
ako od nich dostanem, tak aj vrátim a to sa už nepáči.
ver mi, že ani mne sa to nepáči.
ak som pod rp iných varecháčov, a ich recept je pekný, tak pochválim. ak ma neosloví ten-ktorý recept, nevyjadrím sa.
pekne si to vystihla, stačí, že recept je odo mňa a už to fičí :-(
nedaj Boh, aby som vyjadrila svoj názor v diskusii, je úplne jedno v ktorej.
najnovšie ma napadnú i za pochvalný komentár u iných varecháčov a stačí aj to, ak ma niekto pozitívne komentuje pod mojim receptom, tak na neho spustia divý hon na čarodejnice,..nemusím menovať.
@luss44 , akonáhle si spomenula môj nick, schytala si to aj ty sama, čo ma veľmi mrzí.
máš úplnú pravdu, nepoznám ich osobne, ale aká je akcia na mňa, taká je aj moja reakcia na nich, lebo nepomohlo ani to, ak som ich ignorovala.
nemám s nimi nejaký extra osobný spor z minulosti, len som mala na vec odlišný názor, čo mi nevedia zabudnúť.
ale ani oni ma nepoznajú, nemajú žiadne právo posudzovať moje súkromie, minulosť, prítomnosť alebo budúcnosť - ale budú ma rozoberať vždy a za všetko... hoci nič o mne nevedia, aj tak ma majú na programe pri každej príležitosti a toto ja nezmením, aj keby som čo robila.
pritom by stačilo tak málo, keby spravili to isté ako ja, keby nechodili robiť rošádu pod moje recepty, ako ani ja nechodím pod ich recepty a nekomentujem ich ani inde.
pekne si to vystihla, dakujem ti.
julica
Stihas to totiz robit pod svojimi receptami, najma ked ta clovek upozorni na omyl.
julica
A este jedna vec - @luss44 tu nic neschytala, normalne a slusne prejavila svoj nazor, co vyvolalo rovnako slusnu reakciu. Prosto polemika, tej sa treba naucit.
jujoska
@luss44 naozaj zle chapes a potom prekrucujes zbytocne komentare. Ja nemam absolutne nic proti tebe a nikam som ta nezaradila, ja nikoho nikam nezaradujem. Vyraz "premúdrelých a ješitných(samoľúbych) prispievateľov" som skopirovala od autora tejto diskusie. A nemam absolutne ziadne problemy s odlisnymi nazormi kohokolvek. Vadi mi klamstvo, falos, pretvarka, arogantne a povysenecke spravanie. Tot vsjo. Nepamatam si, ze by som napadla jediny pustin recept . Schvalne som sa pozrela na spominanu "Cecejovsku slaninu" a nasla som jedinu moju reakciu :
jujoska, 17. mája 2013 o 09:31
@pusta ja viem, ze tu okolo toho bolo popisane uz dost, ale neda mi to: neviem s kym si "konzultovala" , ale pochybujem, ze ak sa obec vola Čečejovce, tak by mohlo byt vlastne pridavne meno "čečejský". To by museli byt Čečejce. Ved si pekne opravila nazov a teda uznala, ze to tak ma byt. Nikto ti nemoze nic vytknut, kazdy sa moze predsa zmylit, hlavne ked si to uzna. Inak skvely recept.
Ako som si mala moznost velakrat vsimnut, pod pustine recepty chodia len ti, ktori ju chvalia a preto su u nej vitani a ospevovani. Ak sa tam vyskytne niekto iny a dovoli si nieco spochybnit, to je potom mela a zbytocne svojim nemiestnym spravanim a casto urazlivymi poznamkami vyvolava dalsie reakcie. Preto tam uz davno nechodim a pokial viem, jej receptom sa z tychto dovodov vyhyba mnozstvo inych varechacov. Urcite nie bezdovodne mala pusta problem so zablokovanym uctom nielen tu, ale aj vraj na inych webovych strankach. Bez vetra sa ani listok na strome nepohne. Tymto definitivne koncim svoju ucast v tejto diskusii a zaroven sa chcem velmi ospravedlnit @rulik ovi
marianne
Pre Jeziskove nohy,to este neskoncilo... mali by ste knihu napisat,to by bolo aj na Leninove spisy,alebo @pusta verzus @akotak...ludia , ta nenavist by sa dala medzi Vami krajat...
marianne
a diktovat niekomu co a komu moze pochvalit sa mi vidi smiesne...
luss44
@jujoska - vidím že aj Ty zle chápeš, čiže je to obojstranné a ďalšia komunikácia zbytočná. Nič v zlom.
eviana
@luss44 , chapem o čo Ti ide... Jednoducho keď sem nakuknem chcem sa tu zasnívať, zaslintať, inšpirovať, niečo nové sa naučit, niečo fajné potom navariť a nie čítať niekedy naozaj nevhodné komentáre ďaleko za hranicou vkusu a ľudskosti. Kritika je niekedy naozaj na mieste, ale priznajme si, že niekedy nás priam poteší niekoho skritizovať, ukázať že ja viem viac, ale za každú cenu? Už tu je toho v poslednej dobe naozaj priveľa. Naozaj by bolo fajn na staré zvady zabudnúť a neťahať ich stále dokola na svetlo, do ďalších a ďalších diskusií, znepríjemňujú tak celú varechu nám všetkým. A ja naozaj nemám chuť (a som presvedčená, že nehovorím len za seba) vysedávať tu hodiny a zisťovať, kde to všetko začalo a prečo sa to deje. Jednoducho to berte tak, že ste si nesadli, tak sa s tým už zmierte a nechajte život ďalej plynúť, ak sa nedá inak, tak zaraďte modul "ignore", hlavne si tu pokojne varme, raďme ak je čo, konštruktívne kritizujme ak chceme pomôcť... ale ak pomôcť nemožeme, tak neubližujme.
Ja keď sa mi recept páči pochválim, ohviezdičkujem ak to tak cítim a nie preto, že recept pridal niekto konkrétny, aj keď je pravda, že od niektorých prispievateľov sa mi recepty páčia viac. Ale na druhej strane je pravda aj to, že tu je toho naozaj kvantum a k niektorým dávnejšie pridaným receptom sa ani nedostanem. Týmto chcem opäť pochváliť rubriku "pamätáte si?" lebo vďaka nej sa oživujú aj staršie recepty. Aj keď inak mám pocit, že starý formát bol prehľadnejší.
Ak sa mi recept nepáči, zdržím sa komentára aj kritiky.
Toľko som k tomu chcela či musela napísať... hovorí sa, že slepému farbu mlieka nevysvetlíš, ale ja dúfam, že slepý tu nie je nikto. Teším sa na Vaše skvelé recepty milí varecháči :)



 



TOPlist