Žravá buchta
Autor receptu: letisia
Veľmi rýchly a jednoduchý koláčik. Neviem prečo má v názve slovo buchta, pod takým názvom som recept dostala asi pred 15 rokmi. Slovo žravá je v názve asi preto, že mizne z plechu rýchlo a u nás hlavne kraje.
Postup
- Vyšľahať žĺtky s cukrom do peny, pridať rum, potom postupne zašľahať olej, vodu a vareškou jemne primiešať sneh z bielkov, múku a prášok do pečiva. Väčšiu časť cesta vyliať na vymúčený plech, do zvyšného cesta dať kakao a lyžicou urobiť na biele cesto pásy do kríža. Piecť asi 15 minút pri 180 st.
- Všetky suroviny na polevu vymiesať do hladka a natrieť hneď na ešte horúci koláč. Bude sa pekne roztápať a dobre rozotierať. Husto posypať kokosom a nechať stuhnúť. Dobrú chuť :-)