Žĺtkové rezy so šľahačkou fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 24. februára 2014

Recept som získala tu: http://altaracook.blog.cz/1105/zloutkove-rezy-se-slehackou

Suroviny

350 g
250 g
250 ml
3 ks
1 PL
Krém:
1 l
50 ml (rum)
3 ks
5 ks
250 g
150 g
Dohotovenie:
1 ks
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, Hery, šľahačkovej smotany, žĺtkov a octu vypracujeme cesto, ktoré dáme na pol hodinu odpočinúť do chladničky

  2. 2

    Po uplynutí tejto doby cesto rozdelíme na dve polovice.

  3. 3

    Každú vyvaľkáme na papieri na pečenie, prenesieme aj s papierom na plech, povrch popicháme vidličkou

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme na 180 C do rúžova a necháme vychladnúť

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na krém si v časti mlieka rozšľaháme žĺtky a Zlaté klasy. Zvyšok dáme na sporák, keď mlieko zovrie, pridáme mlieko so žĺtkami a Zlatými klasmi. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť

  6. 6

    Potom do pudingu vmiešame um

  7. 7

    Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne všľaháme vychladnutý puding

  8. 8

    Krémom potrieme prvú placku

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Priklopíme druhou plackou, placku priložíme voľne, nepritláčame

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podľa návodu na sáčiku pripravíme šľáhačku, ja som nemala práškovú použila som túto

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Šľahačku rozotrieme na povrch rezov, lyžicou urobíme na povrchu vlnky, ktoré môžeme pocákať rozpustenou čokoládou

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rezy sú veľmi chutné, tak trocha mi pripomínali krémeš

    Žĺtkové rezy so šľahačkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@medovnicek ,to je veľmi podobné Francúzskemu krémešu v slovenskom podaní,iba tu je vymenený vrchnýplát cesta so šľahačkou,ak to vidím správne.A ten zákusok,o ktorom vravím,je božský,tak tento tvoj určite tiež a ešte sa ani nepomága šľahačka pod cestom.Mňam!!!*****
skvelé rezy,,, len som sa chcela spýtať na bod Dohotovenie: nedáva sa na 1 ks šľahačky v prášku iba 150 ml mlieka? S tým 300 ml mlieka by sa vyšľahala šľahačka, nebola by riedka?
Vyskúšala som, je veľmi chutný. Ďakujem za recept, budem ho robiť častejšie. Podobá sa mi na medový krémeš, len cesto je iné, ale je fajn, trošku som sa ho bála, tak som najskôr spravila jeden plát, okoštovala a hneď aj pokračovala :).
@nexformzit som veľmi rada, že si bola spokojná, aj nám veľmi chutil, tiež som sa spočiatku bála, že či sa mi podarí - som skorej koláčová ako zákusková, ale našťastie to vyšlo a určite som ho nerobila posledný krát

Pridaj komentár k receptu: