Žltá polievka

benito - bez fotkybenito, 3. februára 2012

Je jednoducha a naozaj chutna...vsetko je orientacne,ja varim vzdy podla nosa,oka a jazyka:-)) a vzdy vo velkom.Polievka je dobra aj ked sa zamrazi a v pripade potreby je za par minut na stole.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2-3 ksčerstvá
3-4 ks
2-3 KL
3-4 PL
0.5 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dynu ocistime,zbavime makkych casti a nakrajame na male kocky.Mrkvu ocistime,podla velkosti dame 2-3,nakrajame na kolieska.Nedavame jej vela,aby polievka nebola prilis sladka.Do hrnca dame roztopit maslo,pridame dynu a mrkvu.Trosku podusime,pridame kocky bujonu a zalejeme vodou,aby bolo vsetko ponorene.Pridame sol,korenie,rozmarin,kajanske korenie a nechame prikryte varit do makka,ak je treba pridame trosku teplej vody.Ked je dyna makka,vsetko rozmixujeme a dame znovu na maly ohen.KKed zacne vriet,pridame kyslu smotanu a rozmiesame.Dochutime podla toho kto ma ako rad.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Zeleninové jedlá, Polievky, Pečené

Diskusia k receptu