Živánska

Autor receptu: matus113

Veľmi chutné letné jedlo, ktoré sa dá robiť aj "outdoorovo" v pahrebe.

5-6
porcií
70 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Postup

  1. Nakrájame si kuracie a bravčové mäso na kocky. Ďalej nakrájame slaninku, klobásku, cibuľku, papriku, rajčiny. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Zemiaky osolíme a pridáme rascu. Nakrájané mäso okoreníme - podľa chuti.
  2. Nachystáme si dve vrstvy alobalu. Dáme prvú vrstvu zemiakov a pridáme mäso, slaninku, klobásku, cibuľku, papriku a rajčiny. Zabalíme do batôžteku.
  3. Dáme na pekáč a podlejeme troškou vody. Vložíme do rúry predvyhriatej na 220 stupňov. Pečieme približne 1 hodinu.