Živánska
	        Autor receptu: matus113
	         
	        
	        Veľmi chutné letné jedlo, ktoré sa dá robiť aj "outdoorovo" v pahrebe. 
| 		  
				  	  
				  	5-6 porcií  | 
				  	  
				  	70 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 220 °C  | 
Postup
- Nakrájame si kuracie a bravčové mäso na kocky. Ďalej nakrájame slaninku, klobásku, cibuľku, papriku, rajčiny. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Zemiaky osolíme a pridáme rascu. Nakrájané mäso okoreníme - podľa chuti.
 - Nachystáme si dve vrstvy alobalu. Dáme prvú vrstvu zemiakov a pridáme mäso, slaninku, klobásku, cibuľku, papriku a rajčiny. Zabalíme do batôžteku. 
 - Dáme na pekáč a podlejeme troškou vody. Vložíme do rúry predvyhriatej na 220 stupňov. Pečieme približne 1 hodinu.