Foto: elekra
Mala som nachystané rezne z karé, ale vnuk volal, že mu vyprážané nerobí dobre. Tak som zmenila receptúru a toto sa mi podarilo:
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Karé som naklepala, na okrajoch narezala a osolila.
-
2
Na dno rímskeho hrnca som naukladala na kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu som naukladala kúsky údenej slaninky.
-
3
Na cibuľovo-slaninkové lôžko prišli naklepané rezne z karé, ktoré som okrem soli ešte aj okorenila a posypala sladkou červenou paprikou.
-
4
Ďalšie poschodie bola zas cibuľka a na kolieska nakrájaná domáca klobáska,
-
5
vrstva ochuteného mäsa
-
6
a zas vrstva cibule a slaniny.
-
7
Na vrchnú vrstvu vyšlo zas ochutené mäso,
-
8
ktoré som pokvapkala troškou oleja a podliala som to všetko kvapkou bieleho vína. Všetko som dala piecť do trúby na 175 °C asi na 1,5 hodiny. Šťavy bolo neúrekom a mäsko bolo nádherne upečené.
-
9
Podávala som s varenými zemiakmi, pre vnúčence som upiekla zemiaky v trúbe a s ľadovým šalátom.
strieda sa: rezeň, cibuľa, slanina, zemiak. Cibuľa a zemiaky na kolieska
a slaninka na tenko. Takže ja tam všetko a všetko pekne vonia a je výborné...ako aj toto, proste vonia počítač na tú cibuľku...