Živánska z rímskeho hrnca fotorecept

elekra - fotkaelekra, 29. januára 2012
Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept)
Foto: elekra

Mala som nachystané rezne z karé, ale vnuk volal, že mu vyprážané nerobí dobre. Tak som zmenila receptúru a toto sa mi podarilo:

6-8
porcií
25 minút
príprava
90-100 minút
na 175 °C

Suroviny

1,20 kg
4 ks




Postup

  1. 1

    Karé som naklepala, na okrajoch narezala a osolila.

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dno rímskeho hrnca som naukladala na kolieska nakrájanú cibuľu a na ňu som naukladala kúsky údenej slaninky.

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na cibuľovo-slaninkové lôžko prišli naklepané rezne z karé, ktoré som okrem soli ešte aj okorenila a posypala sladkou červenou paprikou.

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšie poschodie bola zas cibuľka a na kolieska nakrájaná domáca klobáska,

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vrstva ochuteného mäsa

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zas vrstva cibule a slaniny.

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrchnú vrstvu vyšlo zas ochutené mäso,

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ktoré som pokvapkala troškou oleja a podliala som to všetko kvapkou bieleho vína. Všetko som dala piecť do trúby na 175 °C asi na 1,5 hodiny. Šťavy bolo neúrekom a mäsko bolo nádherne upečené.

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Podávala som s varenými zemiakmi, pre vnúčence som upiekla zemiaky v trúbe a s ľadovým šalátom.

    Živánska z rímskeho hrnca (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

an3da
Na živánsku mám taký recept že sa skladá nie poschodia ale kolmo a
strieda sa: rezeň, cibuľa, slanina, zemiak. Cibuľa a zemiaky na kolieska
a slaninka na tenko. Takže ja tam všetko a všetko pekne vonia a je výborné...ako aj toto, proste vonia počítač na tú cibuľku...
dorisa
pekne sa ti podarilo navariť, takéto môžem kedykoĺvek
sneica
vyborna zivanska....nevedela by som odolat.
marikafil
Vyzerá to dobre a určite to aj dobre chutilo. Až sa k nám bude zberať návšteva, ktorá netrvá len na kurencoch, môžeme vyskúšať. A keď bude dosť miesta, asi tam rovno šupnem aj zemiaky, ako radí Anka.
matata1
Robím presne tak isto, ale tiež pridávam aj zemiaky. Rímsky hrniec je na nezaplatenie. Fakt netreba tuk, ani podliať vodou, len ho pred pečením dobrenamočiť vo vode. Podobne robím aj kurča, len okrem zemiakov pridávam aj cibuľu pokrájanú na štvrťky, celé strúčky cesnaku a zeleninku podľa chuti, alebo čo dom dá (mrkva, petržlen, brokolicu, karfiol, cuketu, šampiňóny...)
coldbery
Perfektné jedlo..dala si mi dobrý tip....krásne nafotené ♥
jarunka
Pekny receptik. Mam novy rimsky hrniec tak vyskusam.
sportak
Tu platí len jediné. Vynikajúci recept a inšpirácia na nedeľný obed. Gratulujem Ti.
irenaw
tiež veľmi rada varím v rímskom hrnci, všetko naraz a krásne šťavnaté, vyzerá to výborne :)
elekra
Som rada, že sa recept páči. Neostáva mi nič iné, len poďakovať za komenty.
cica2
z rímskeho hrnca to musí výborne chutiť, musím si ho objednať.....krásny a lákavý recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia