Foto: ancicka
Orechové, šťavnaté bez maslovej plnky.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
5 ks celé |
|
200 g ;alebo palmarín) |
|
200 g |
|
100 g roztopená |
|
200 g |
|
50 g mleté |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
2,5 dl |
|
100 g |
|
100 g mleté |
|
200 g pomleté |
|
|
|
|
|
|
|
za hrsť |
|
Postup
-
1
Maslo s cukrom vyšľaháme,pridáme roztopenú čokoládu,zamiešame a postupne zašľaháme vajcia.Do vyšľahaného zamiešame orechy a múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok.Dobré premiešame a cesto rozotrieme na papierom vyložený plech a upečieme.
-
2
Medzi tým si pripravíme plnku tak,že si necháme zovrieť mlieko s cukrom a hrozienkami a doň zaparíme orechy.Pridáme piškotové omrvinky a rumovú príchuť a zamiešame.Necháme vychladiť.
-
3
Z platu odstraníme papier,potrieme ho pikantným lekvárom
-
4
a rozkrojíme ho na polovicu.
-
5
Na jednu polovicu natrieme plnku a druhou ho zakryjeme.
-
6
Pod čokoládovú polevu potrela som maslovú plnku jemne,ale inač stači potrieť lekvárom a
-
7
naň natrieme čokoládu.
-
8
Po stuhnutí kraje rovno orežeme a hotový koláč rozkrojíme na polovicu a pokrájame úhľadné rezy.
Ten názov som použila tak jak som to mala napísake pri rcp.ktorý je zo starej kuchárskej knížky z roku 1982,Múčniky.