Žilinské rezy (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Orechové, šťavnaté bez maslovej plnky.

40 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo s cukrom vyšľaháme,pridáme roztopenú čokoládu,zamiešame a postupne zašľaháme vajcia.Do vyšľahaného zamiešame orechy a múku do ktorej zamiešame kypriaci prášok.Dobré premiešame a cesto rozotrieme na papierom vyložený plech a upečieme.
  2. Medzi tým si pripravíme plnku tak,že si necháme zovrieť mlieko s cukrom a hrozienkami a doň zaparíme orechy.Pridáme piškotové omrvinky a rumovú príchuť a zamiešame.Necháme vychladiť.
  3. Z platu odstraníme papier,potrieme ho pikantným lekvárom
  4. a rozkrojíme ho na polovicu.
  5. Na jednu polovicu natrieme plnku a druhou ho zakryjeme.
  6. Pod čokoládovú polevu potrela som maslovú plnku jemne,ale inač stači potrieť lekvárom a
  7. naň natrieme čokoládu.
  8. Po stuhnutí kraje rovno orežeme a hotový koláč rozkrojíme na polovicu a pokrájame úhľadné rezy.