Zeytinyağlı bamya yemeği (Dusená okra s cícerom a paradajkami)
Autor receptu: nazarboncuk
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Samozrejme najlepšie je použiť čerstvú zeleninu, ja som sa potrebovala "zbaviť" zásob, tak som použila sušenú okru.
- Okru vložíme do vriacej vody a varíme asi 10 min. Scedíme a necháme odkvapkať. Ak použijeme čerstvú tento krok vynecháme.
- Cibuľu nasekáme nadrobno, paradajku olúpeme a nakrájame na kocky.
- Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme trocha paprikovej pasty. Potom pridáme okru a šťavu z polovice citróna.
- Zamiešame a pridáme cícer a paradajky. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme kým nie je okra mäkká.
Ako prílohu môžeme podávať ryžu, bulgur, alebo aj chlieb a jogurt.