Zeytinyağlı bamya yemeği (Dusená okra s cícerom a paradajkami)

Autor receptu: nazarboncuk

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Samozrejme najlepšie je použiť čerstvú zeleninu, ja som sa potrebovala "zbaviť" zásob, tak som použila sušenú okru.
  2. Okru vložíme do vriacej vody a varíme asi 10 min. Scedíme a necháme odkvapkať. Ak použijeme čerstvú tento krok vynecháme.
  3. Cibuľu nasekáme nadrobno, paradajku olúpeme a nakrájame na kocky.
  4. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme trocha paprikovej pasty. Potom pridáme okru a šťavu z polovice citróna.
  5. Zamiešame a pridáme cícer a paradajky. Podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme kým nie je okra mäkká. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, bulgur, alebo aj chlieb a jogurt.