Foto: izabella929
Jednoduché, lacné a veľmi chutné rýchle jedlo...možno to poznáte a tiež si robíte takúto pochúťku..môže sa prihrievať ak zvýši, nejlepšie sú dobre do chrumkava Zobraziť celý popisJednoduché, lacné a veľmi chutné rýchle jedlo...možno to poznáte a tiež si robíte takúto pochúťku..môže sa prihrievať ak zvýši, nejlepšie sú dobre do chrumkava opekané..dnes som ich robila so slaninkou...chutné sú aj bez nej..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som umyla a uložila do rajnice..podliala vodou, pridala štipku soli a uvarila..
-
2
pokiaľ sa zemiaky varili, pokrájala som si údenú slaninu..na drobné kocočky a tiež som urobila zo slaniny vejárik..
-
3
cibuľu som pokrájala na mesiačiky...
-
4
do výpeku od slaniny som pridala cibuľu, osolila a opiekla do zlatova..
-
5
uvarené zemiaky som ošúpala a pokrájala na hrubšie kolieska...môžu sa aj na kocky, kto ako má rád.. a pridávala som ich postupne k upraženej cibuli...panvicu som dala na sporák a postupne som začala prehrievať a opekať zemiaky
-
6
pridala som aj opečenú slaninku...občas som opatrene premiešala zemiaky, aby sa rovnomerne zohriali...obraciam opatrne, aby som ich nedolámala...
-
7
pripravila som si vajcia..do nich som pridala štipku soli a mleté čierne korenie a poriadne vyšľahala...
-
8
keď boli zemiaky poriadne horúce, vyliala som na ne vajcia a nechala pražiť..opatrne obrátila,aby sa vajcia prepiekli..
-
9
môžu sa dlhšie opekať do chrumkava...my sme boli hladní,dlho som neopekala dnes..ako prílohu som podávala miešaný šalát uhorky s rajčinami a cibuľkou...veľmi sýte a chutné jedlo...)môže sa použiť aj klobáska...ja som ozdobila zemiaky vejárikom chrumkavej slaninky...
-
10
prejem vám dobrú chuť...
rychlovka
@elysa ojojooooj vtedy este zemiaky neboli v europe
@izka teba aj bez zemiakov