Jednoduché, lacné a veľmi chutné rýchle jedlo...možno to poznáte a tiež si robíte takúto pochúťku..môže sa prihrievať ak zvýši, nejlepšie sú dobre do chrumkava Zobraziť celý popisJednoduché, lacné a veľmi chutné rýchle jedlo...možno to poznáte a tiež si robíte takúto pochúťku..môže sa prihrievať ak zvýši, nejlepšie sú dobre do chrumkava opekané..dnes som ich robila so slaninkou...chutné sú aj bez nej..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Zemiaky som umyla a uložila do rajnice..podliala vodou, pridala štipku soli a uvarila..   
- 
                                                    2
                                                    pokiaľ sa zemiaky varili, pokrájala som si údenú slaninu..na drobné kocočky a tiež som urobila zo slaniny vejárik..   
- 
                                                    3
                                                    cibuľu som pokrájala na mesiačiky...   
- 
                                                    4
                                                    do výpeku od slaniny som pridala cibuľu, osolila a opiekla do zlatova..   
- 
                                                    5
                                                    uvarené zemiaky som ošúpala a pokrájala na hrubšie kolieska...môžu sa aj na kocky, kto ako má rád.. a pridávala som ich postupne k upraženej cibuli...panvicu som dala na sporák a postupne som začala prehrievať a opekať zemiaky   
- 
                                                    6
                                                    pridala som aj opečenú slaninku...občas som opatrene premiešala zemiaky, aby sa rovnomerne zohriali...obraciam opatrne, aby som ich nedolámala...   
- 
                                                    7
                                                    pripravila som si vajcia..do nich som pridala štipku soli a mleté čierne korenie a poriadne vyšľahala...   
- 
                                                    8
                                                    keď boli zemiaky poriadne horúce, vyliala som na ne vajcia a nechala pražiť..opatrne obrátila,aby sa vajcia prepiekli..   
- 
                                                    9
                                                    môžu sa dlhšie opekať do chrumkava...my sme boli hladní,dlho som neopekala dnes..ako prílohu som podávala miešaný šalát uhorky s rajčinami a cibuľkou...veľmi sýte a chutné jedlo...)môže sa použiť aj klobáska...ja som ozdobila zemiaky vejárikom chrumkavej slaninky...   
- 
                                                    10
                                                    prejem vám dobrú chuť...   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


rychlovka
@elysa ojojooooj vtedy este zemiaky neboli v europe
@izka teba aj bez zemiakov