Zemiaky s párkami a kyslým mliekom

akunst - fotkaakunst, 7. augusta 2013

Jedla som to už ani neviem u koho....je to jednoduché a rýchle jedlo...

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ošúpané a pokrájané zemiaky uvarím v osolenej vode.

  2. 2

    Kým sa zemiaky uvaria, tak si na oleji alebo masti usmažím nadrobno pokrájanú cibuľku a pokrájané párky. Odstavím z ohňa, pridám mletú červenú papriku a zamiešam.

  3. 3

    Uvarené zemiaky scedím a ešte do horúcich pridám cibuľovo-párkovú zmes. Spolu zamiešam.

  4. 4

    Podávam na hlbokom tanieri, lebo na polovicu taniera dávam takto pripravené zemiaky a na druhú polovicu nalejem acidofilné alebo kyslé mlieko.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia