Foto: miskamm
Tak takýto šalát som naposledy jedla na vianoce na Slovensku. Na veľkú noc som bola u kamarátky a sľúbila som jej pekné slovenské veľkonočné Zobraziť celý popisTak takýto šalát som naposledy jedla na vianoce na Slovensku. Na veľkú noc som bola u kamarátky a sľúbila som jej pekné slovenské veľkonočné sviatky.... Šalát bol hlavnou atrakciou a bol veľkým úspechom...
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme v studenej vode. Ja ich poriadne očistím kefou na riad (ale prosim nie tou istou, ktorou aj riad umývame!!!).
-
2
Zemiaky dáme variť v jemne osolenej vode asi tak 30 minút.
-
3
Väčšie zemiaky nechám aj dlhšie. Pridam však vajíčka a uvarím ich natvrdo.
-
4
Medzičasom si nakrájam mrkvu. Hrášok a mrkvu sceíime. Mrkvu si povyberám a nakrájam cez sitko na vajíčka.
-
5
Uhorky nakrájame na malé kúsky. Vodu zo zaváraných uhoriek si odložíme, nevylievame!
-
6
Cibuľku nakrájame na jemno.
-
7
Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko.
-
8
Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme. Necháme vychladnúť a pretlačíme cez sitko.
-
9
Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske, dochutíme a necháme odstať cez noc.
Vzdy mi je sympatickejsia cista ruka v salate ako blbe "pseudohygienicke" reci nejakych fajnoviek co mozno aj cibulu krajaju v rukaviciach a potapacskych okuliaroch /aby si slzami nerozmazali make up/
Čistá ruka je predsa "pracovný" nástroj k vareniu /nemýliť si so stolovaním!/. Dotyk ruky a jedla je predsa každodenná záležitosť- chlieb, zelenina, prípadne príprava obloženej misy. Priznávam, že v tomto recepte je trošku nešťastná tá fotografia, ale v princípe je to len detail.