Zemiakové placky s kuracou pečienkou

tiginko - fotkaTiginko, 25. februára 2015 21:40
Ďalšie recepty »
Zemiakové placky s kuracou pečienkouFoto: tiginko

OK, správne pečeň, ale v súvislosti s kuraťom mi to nejako nejde. Komu vadí intenzívna chuť cibule a cesnaku v kombinácii s chilli papričkami, nech už ani ďalej nečíta, lebo ho chytí žlčníkový záchvat. A to ešte nevidel tú masť kvapkajúcu z prstov....

2
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
1 ks
5 strúčikov
1 + 1 ČL
2 ČL
1 ČL (chilli)
1 ČL
2 kopcovité PL
1 ks
200 g
 (alebo olej) na vyprážanie
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Očistené zemiaky najemno nastrúhame, zmiešame s 1 lyžičkou soli a dáme do hustejšieho sítka odkvapkať.

    Zemiakové placky s kuracou pečienkou - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak očistíme, očistenú pečienku pokrájame/posekáme na malé kúsočky. Zo zemiakov zhruba po 10-15 min vytlačíme prebytočnú tekutinu. Z misy, do ktorej kvapkali zemiaky opatrne zlejeme tekutinu, a škrob, ktorý zostal na dne, pridáme k zemiakom. Potom k nim pridáme nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak, vajíčko, všetky koreniny, ďalšiu lyžičku soli (stačí zarovnanú) a škrobovú múčku (ja som použila tapiokovú). Nakoniec vmiešame posekanú pečienku.

    Zemiakové placky s kuracou pečienkou - obrázok 2
  3. 3

    Z masy vyprážame na masti (u mňa kačacej) alebo na oleji, malé placky. Po opražení ich dáme stiecť z prebytočnej masti na papierové obrúsky. Podávame buď hriešne čisté len tak do ruky, alebo ich môžeme vytunovať nejakým dobrým zeleninovým šalátom. Nezabudnite na nejaké kvalitné rozpúšťadlo tukov, odporúčam dobrú domácu slivovičku alebo marhuľku...

  4. 4

    PS: moja drahá polovička odkazuje, že obrázok ani zďaleka nevystihuje skutočnosť :-)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist