Foto: tiginko
OK, správne pečeň, ale v súvislosti s kuraťom mi to nejako nejde. Komu vadí intenzívna chuť cibule a cesnaku v kombinácii s chilli papričkami, Zobraziť celý popisOK, správne pečeň, ale v súvislosti s kuraťom mi to nejako nejde. Komu vadí intenzívna chuť cibule a cesnaku v kombinácii s chilli papričkami, nech už ani ďalej nečíta, lebo ho chytí žlčníkový záchvat. A to ešte nevidel tú masť kvapkajúcu z prstov....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 + 1 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL (chilli) |
|
1 ČL |
|
2 kopcovité PL |
|
1 ks |
|
200 g |
|
(alebo olej) na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky najemno nastrúhame, zmiešame s 1 lyžičkou soli a dáme do hustejšieho sítka odkvapkať.
-
2
Cibuľu a cesnak očistíme, očistenú pečienku pokrájame/posekáme na malé kúsočky. Zo zemiakov zhruba po 10-15 min vytlačíme prebytočnú tekutinu. Z misy, do ktorej kvapkali zemiaky opatrne zlejeme tekutinu, a škrob, ktorý zostal na dne, pridáme k zemiakom. Potom k nim pridáme nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak, vajíčko, všetky koreniny, ďalšiu lyžičku soli (stačí zarovnanú) a škrobovú múčku (ja som použila tapiokovú). Nakoniec vmiešame posekanú pečienku.
-
3
Z masy vyprážame na masti (u mňa kačacej) alebo na oleji, malé placky. Po opražení ich dáme stiecť z prebytočnej masti na papierové obrúsky. Podávame buď hriešne čisté len tak do ruky, alebo ich môžeme vytunovať nejakým dobrým zeleninovým šalátom. Nezabudnite na nejaké kvalitné rozpúšťadlo tukov, odporúčam dobrú domácu slivovičku alebo marhuľku...
- 4
PS: moja drahá polovička odkazuje, že obrázok ani zďaleka nevystihuje skutočnosť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
@afataga poznám tvoje placky, mám ich už odskúšané a naozaj tak fungujú. Tu som sa trochu obávala, či pečienka nenaruší celistvosť placky, tak som pre istotu pridala aj vajíčko, aj škrob