Zemiaková mexická polievka

garanco - fotkagaranco, 29. júna 2010

Túto krémovú polievku obľubujú hlavne deti, no aj chlapi si na nej pochutia, najmä ak do nej pridáte klobásku či párok.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

8  stredne veľké ks
1 ks
5 lyžíc
200 ml
1 ks
podľa chuti
trochu




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažiť nakrájanú cibuľu, pridať červenú papriku a zaliať vodou, pridať na kocky nakrájané zemiaky, soľ, bujón a uvariť domäkka. Potom všetko nahladko rozmixovať, pridať smotanu (ak treba, aj trochu vody) a nechať krátko prevrieť.

  2. 2

    Pred podávaním pridať sterilizovanú, alebo mrazenú kukuricu a jemne nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Tým, čo majú zo všetkej zeleniny najradšej mäso odporúčam pridať do polievky na kolieska nakrájané párky , alebo opečenú klobásku. Ak deti nechcú jesť zeleninu, môžte pridať do polievky na začiatku 1 mrkvu alebo paštrnák. Po rozmixovaní je všetko lahodne hladké.

Diskusia k receptu

1ariana
Vyzerá to celkom fajn, určite vyskúšam.. zatiaľ ukladám do KK. Ďakujem
hanina
Tak sa mýlim, nie ste z Liptova, ale polievku a závarku - mrvenička voláme rovnako. Zdravím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia