Zemiaková knedľa (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Nechcelo sa mi robiť kysnutú knedľu, tak som pre zmenu spravila zemiakovú.Celú sme ju nezjedli k obedu. Zvyšok sme zjedli s osmaženou cibuľkou. Z tohoto cesta robím aj ovocné guľky a guľky plnené údeným mäsom.

18 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja som varila viacej zemiakov, lebo som chcela robiť aj lokše. Z týchto zemiakov budem robiť lokše na prianie mojej vnučky.
  2. Odvážila som si 800 g uvarených zemiakov. Tie som na jemno postrúhala. Pridala som k nim 1 vajíčko.
  3. Navážila som si 50 g škrobovej múčky, 50 g detskej krupice, 100 g hrubej múky. Pridala som aj 1 čl soli.
  4. Zarobila som cesto. Rozdelila som ho na 4 časti. Z každej som sformovala valček. Varila som ich v osolenej vode asi 18 minút. Aby neboli slizké po uvarení, každý valček som zabalila do potravinovej fólie a tak som ich varila.
  5. Zemiakovú knedľu som podávala s pečenou kačicou dusenou kapustou.
  6. Syn ju naporcioval, kým ja som krájala knedľu.