Zeleninový šalát s vajíčkom a tvarohom

kajka0710 - bez fotkykajka0710, 17. júla 2012
Zeleninový šalát s vajíčkom a tvarohom
Foto: kajka0710

Milujem tie majonezové šalaty z obchodu, tak som si vymyslela zdravšiu náhražku. Tento šalátik mi tak zachutil, že ho dnes už jem tretí krát Zobraziť celý popisMilujem tie majonezové šalaty z obchodu, tak som si vymyslela zdravšiu náhražku. Tento šalátik mi tak zachutil, že ho dnes už jem tretí krát a rozhodla som sa s vami o recept podeliť :))

2-3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1-2 ks
1/3 ks
1/2
50  g
1  PL
1  PL
3  PL




Postup

  1. 1

    Pór a ľadový šalát umyjeme a nakrájame. Uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme kukuricu (aj s trochou nálevu), nastrúhaný syr, vajce buď nakrájame (ja som ho roztlačila vidličkou), tvaroh, majonézu, horčicu, soľ a korenie, zamiešame a možeme jesť :))

  2. 2

    Množstvá surovín sú len orientačné, takže sa orientujte podľa chuti. Podávame buď k varenému jedlu alebo ja ho momentálne tlačím s rožkom :)

Diskusia k receptu

marijanka712
vypadá úžasne tento šalátik , ale ja by som miesto tej majonezy dala biely jogurt , aby bol zdravší...ináč vypadá, že je velmi chutný a zajtra si ho pripravím ....
stacy77777
hneď by som si dala, moji synovia sa síce s takýmito jedlami "nekamarátia", zato ja áno
mirkamt
@katka0710 ozaj si dobre vymyslela tento šalátik. Majonéze sa dlho vyhýbam, tak som použila kyslú smotanu a bol to zdravý a chutný šalát, čo sa na majonézový podobal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia