Zeleninový šalát s mladým hráškom a mozzarellou
Foto: zuzulienka03
Základný šalát, ktorý možno obmienať podľa sezónnosti a dostupnosti jednotlivých plodín, napríklad čerstvou šalátovou uhorkou, alebo šunkou či olivami.
príprava
Suroviny
Zelenina: | |
alebo čínska kapusta |
|
(najlepšie cherry) |
|
|
|
|
|
alebo iný syr |
|
Zálievka: | |
1 téglik |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Ľadový šalát poriadne umyjeme, necháme osušiť na sitku, nakrájame na menšie kúsky alebo natrháme. Pridáme pokrájané rajčiny, olúpaný mladý hrášok a kukuricu (môžeme použiť aj mrazenú, ktorú 2 minúty prevaríme vo vriacej vode a scedíme). Mozzarelu alebo iný syr nakrájame na drobné kocky. Môžeme pridať čerstvú šalátovú uhorku, šunku alebo olivy, podľa chuti.
- 2
Do šalátu pridáme pochúťkovú smotanu, 1 PL majonézy (nemusí byť, ale pridá jemnú chuť), osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Zamiešame. Ozdobíme semienkami, ja som použila lúpanú slnečnicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu