Zeleninový šalát s granátovým jablkom a naklíčenou mungo fazuľou
Foto: marienka44
K hlavnému jedlu (šúľance opražené na pravej údenej slaninke a cibuli) som potrebovala šalátovú prílohu. Včera som kúpila v
Lidli Šalát mix 200 Zobraziť celý popisK hlavnému jedlu (šúľance opražené na pravej údenej slaninke a cibuli) som potrebovala šalátovú prílohu. Včera som kúpila v
Lidli Šalát mix 200 gramové balenie, ktorý je už umytý a pripravený k priamej konzumácii. V chladničke čakala pekinská
kapusta
a granátové jablko. Má veľa prospešných látok a antioxidantov. Návod na vybratie zrniečok z granátového jablka nájdete na
youTube.
Fazuľu mungo si občas naklíčim a konzumujem priamo alebo ako súčasť šalátu.
Zdroj: môj vlastný recept
porcia
príprava
Postup
-
1
Príprava marinády: Do skleneného pohára s vodotesným uzáverom dáme čerstvo vytlačenú šťavu z citróna, pridáme olivový olej, trochu soli, chilli prášok, pretlačený cesnak a 1 PL medu. Olej a citrónová šťava sa miešajú v pomere 1:1. Pohár zatvoríme a pretrepeme, aby sa zložky dôkladne spojili. Hotovo!
- 2
Do sklenenej misy dáme pokrájaný resp. potrhaný šalát (zloženie podľa vlastného uváženia) a zrnká granátového jablka. Nakoniec klíčky z munga. Už len naliať marinádu a ľahko zamiešať. Šalát potom trošku zvädne, ale to nevadí, výživovú hodnotu si ponechá. Keďže som pripravovala len 1 porciu, minula som len časť obsahu sáčku so šalátom a zbytok granátového jablka použijem do smoothie.
- 3
Moje vypestované mungo klíčky:
- 2
Diskusia k receptu