Zeleninový šalát s granátovým jablkom a naklíčenou mungo fazuľou

marienka44 - fotkamarienka44, 8. februára 2021

K hlavnému jedlu (šúľance opražené na pravej údenej slaninke a cibuli) som potrebovala šalátovú prílohu. Včera som kúpila v Lidli Šalát mix 200 Zobraziť celý popisK hlavnému jedlu (šúľance opražené na pravej údenej slaninke a cibuli) som potrebovala šalátovú prílohu. Včera som kúpila v Lidli Šalát mix 200 gramové balenie, ktorý je už umytý a pripravený k priamej konzumácii. V chladničke čakala pekinská kapusta a granátové jablko. Má veľa prospešných látok a antioxidantov. Návod na vybratie zrniečok z granátového jablka nájdete na youTube. Fazuľu mungo si občas naklíčim a konzumujem priamo alebo ako súčasť šalátu.
Zdroj: môj vlastný recept

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
50 g
1 ks
Marináda:
1 strúčik
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Príprava marinády: Do skleneného pohára s vodotesným uzáverom dáme čerstvo vytlačenú šťavu z citróna, pridáme olivový olej, trochu soli, chilli prášok, pretlačený cesnak a 1 PL medu. Olej a citrónová šťava sa miešajú v pomere 1:1. Pohár zatvoríme a pretrepeme, aby sa zložky dôkladne spojili. Hotovo!

  2. 2

    Do sklenenej misy dáme pokrájaný resp. potrhaný šalát (zloženie podľa vlastného uváženia) a zrnká granátového jablka. Nakoniec klíčky z munga. Už len naliať marinádu a ľahko zamiešať. Šalát potom trošku zvädne, ale to nevadí, výživovú hodnotu si ponechá. Keďže som pripravovala len 1 porciu, minula som len časť obsahu sáčku so šalátom a zbytok granátového jablka použijem do smoothie.

    Zeleninový šalát s granátovým jablkom a naklíčenou mungo fazuľou - obrázok 2
  3. 3

    Moje vypestované mungo klíčky:

    Zeleninový šalát s granátovým jablkom a naklíčenou mungo fazuľou - obrázok 3

Diskusia k receptu