Zeleninovo-kuracia polievka

Autor receptu: zeriavka

Táto polievka má výbornú chuť, dnes som ju robila prvý krát. Vlastne je to moja prvá polievka. :-)

Postup

  1. Kuracie krky posolíme a necháme chvíľku odležať aby do nich vsiakla soľ. Potom ich hodíme do osolenej vriacej vody a necháme poriadne povariť (minimálne pol hodiny).
  2. Do ďalšieho hrnca popražíme cibuľku na oleji, pridáme pokrájanú mrkvu a petržlen a trochu popražíme. Mezditým vyberieme uvarené kuracie krky a ponoríme do studenej vody aby sa schladili (lebo z nich budeme oberať mäso). Do hrnca s opraženou zeleninou postupne pridávame vývar z kuracích krkov, pridáme jeden slepačí bujón a osolíme podľa chuti.
  3. Potom oberieme mäso z kuracích krkov a hodíme do polievky. Necháme ešte chvíľu povariť a polievka je hotová. TIP: Podávame s cestovinami.