Foto: diabambulka
Takto si môžete rýchlo a zdravo pripraviť rôzne druhy zeleninky :-)))
7-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Do tlakového hrnca dáme parák na ohrievanie knedlí a trochu vody tak, aby dosahovala kúsok pod parák. Na neho poukladáme zemiaky a zeleninku podľa chuti, osolíme, okoreníme ( môžeme použiť rôzne druhy korenia, majoránku, alebo bylinky, bylinbkovú soľ podľa chuti ). Hrniec uzavrieme. Keď začne syčať, stlmíme na minimum a varíme ( paríme ) 7-10 minút podľa druhu zeleninky. Vypneme a necháme dôjsť, kým hrniec prestane syčať.
7 minut stači pre zemiaky ale 10 minut aj mne sa zda vela a este sa necha v hrnci.