Zeleninka na pare z tlakového hrnca

diabambulka - fotkadiabambulka, 30. marca 2012

Takto si môžete rýchlo a zdravo pripraviť rôzne druhy zeleninky :-)))

7-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 miešaná
 alebo bylinková soľ
 , alebo rôzne druhy korenia




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky. Do tlakového hrnca dáme parák na ohrievanie knedlí a trochu vody tak, aby dosahovala kúsok pod parák. Na neho poukladáme zemiaky a zeleninku podľa chuti, osolíme, okoreníme ( môžeme použiť rôzne druhy korenia, majoránku, alebo bylinky, bylinbkovú soľ podľa chuti ). Hrniec uzavrieme. Keď začne syčať, stlmíme na minimum a varíme ( paríme ) 7-10 minút podľa druhu zeleninky. Vypneme a necháme dôjsť, kým hrniec prestane syčať.

Diskusia k receptu

braxi
Super nápad, musím vyskúšať...mám pocit, že 10 min. bude veľa, ale možno sa mýlim :)
katkaszaboova
Mňam, milujem parenú zeleninu, hlavne brokolicu a karfiol... a nie je 10 min. veľa, nebude zelenina už veľmi mäkká?
evia
robím takto zeleninku v parnom hrnci. Škoda, že na vareche je tak málo receptov na prípravu v parnom hrnci.
1x talbot
pivonka
Výborne popísaná technológia. Doteraz ma nenapadlo vyrobiť z tlakáča parný hrniec.
mojack
Takto varim aj udenú krkovičku, na spodok do vody dam rozne korenie.
7 minut stači pre zemiaky ale 10 minut aj mne sa zda vela a este sa necha v hrnci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia