Zelené zemiaky

Autor receptu: boise

Hodia sa ako príloha, alebo ako ľahká večera.

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode.
  2. Pripravíme si zálievku. Postrúhame kôru z jedného citróna a citrón odšťavíme. Olivový olej zmiešame s citrónom, citrónovou kôrou a lyžičkou hnedého cukru.
  3. Špenátové listy nakrájame na tenké pásiky, kôpor a petržlenovú vňať na hrubo posekáme. Šalotku pokrájame na tenšie polmesiačiky.
  4. Uvarené zemiaky scedíme, ešte horúce pokrájame na polovičky (ak máte fakt malé zemiačky tak nechajte celé), zalejeme zálievkou, pridáme šalotku, špenát, kôpor a petržlenovú vňať, dochutíme soľou a čerstvo namletým korením štyroch farieb a dobre premiešame. Podávame teplé ako prílohu, alebo ľahkú večeru.